files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Syráreň Bel dá prácu nepriamo aj ďalším 400 ľuďom

Výrobcovia mlieka na východe SR majú dôvod na optimizmus. Jeden z najväčších zamestnávateľov na Zemplíne, Syráreň Bel Slovensko a.s., rozširuje výrobu. Viac práce znamená ďalšie pracovné miesta a väčšiu podporu domácich dodávateľov.


„Závod Syráreň Bel Slovensko a.s. v Michalovciach investoval na prelome rokov 2011 a 2012 do rozširovania výrobných kapacít a do zvýšenia efektívnosti energetického hospodárstva 2,5 mil. eur,“ hovorí jeho riaditeľ Ing. Martin Buršák. Pre okres Michalovce s aktuálne viac ako       23 %-nou nezamestnanosťou je to dobrá správa. Spoločnosť Syráreň Bel Slovensko a.s. (bývalý Zempmilk) prijala začiatkom roka 60 nových zamestnancov. Spolu tak v súčasnosti firma priamo zamestnáva 570 ľudí.

Fabrika rozširuje výrobu hlavne kvôli zvyšujúcemu sa dopytu brandovej značky materskej spoločnosti Fromageries Bel vo Francúzsku. „Výrobu syrov Mini Babybel plánujeme zvýšiť tento rok na takmer dvojnásobok – z troch na viac ako päť tisíc ton. Závod v Michalovciach je po Francúzsku a USA jediný, kto tento luxusný syr vyrába. Takmer 100% tejto špeciálnej výroby vyvážame,“ dodáva M. Buršák.

Ďalších 400 zamestnancov podporuje Syráreň Bel sekundárne – ako dodávateľov mlieka,           s ktorými má firma uzatvorené zmluvy na každý kvartálny rok (od apríla do apríla). Podľa riaditeľa nákupu mlieka Ing. Ladislava Buchláka takto spoločnosť podporila 42 subjektov z blízkeho okolia: „Je dôležité, aby boli dodávatelia pre firmu strategickými partnermi. Táto spolupráca garantuje ich rozvoj do budúcnosti.“ Ing. Zdeněk Janičkovič z Roľníckeho družstva Voľa spolupracuje s michalovskou syrárňou už viac ako 20 rokov. „Spolupráca je vysoko korektná. Sú to profesionáli. Mliečne odbytové združenie Michalovce denne dodáva syrárni                40 tisíc litrov mlieka,“ vysvetľuje Z. Janičkovič, predseda združenia.

Syráreň Bel v tomto roku rozbehla pilotný projekt Spoločenskej zodpovednosti (CSR) pre dodávateľov mlieka zameraný na edukáciu. Školeniami a inými vzdelávacími aktivitami pomáha zvyšovať odbornosť farmárov v otázkach kvality mlieka, nových foriem krmív či spôsobov ustajnenia dobytka.

Vo výrobe zriadila Syráreň Bel aj Chránenú dielňu, v ktorej pracuje 20 ľudí so zdravotným postihnutím rôzneho stupňa. Syráreň podporuje hendikepovaných aj iným spôsobom. Centru sociálnych služieb Zátišie v Osadnom dodáva mesačne 20 až 40 kilogramov odpadového vosku, z ktorého klienti centra vyrábajú sviečky s logom firmy. Tie následne závod Bel odkúpi a používa na prezentačné účely.



Uverejnené: 12.03.2012 13:46:28 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.