files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand neskladá zbrane, do série sa chce vrátiť

Hádzanári Hc winLand Michalovce po prehre (27:34) v prvom zápase štvrťfinálovej série Tipos Extraligy proti Košiciam ešte nevešajú hlavy. Svojmu súperovi chcú totiž vrátiť túto prehru v stredu na ich pôde. Podľa najskúsenejšieho hráča tímu Maroša Kolpaka sa chcú v Košiciach vrátiť do série a urobia preto aj nemožné.

Nevýrazná obrana, slabý útok

Hráčom extraligového nováčika prvý duel štvrťfinálovej série, na domácej palubovke vôbec nevyšiel. Od začiatku zápasu ťahali za kratší koniec a ich súper si zaslúžene po výhre 34:27 na svoje konto pripísal prvé víťazstvo v sérii. „My sme vedeli, že do zápasu pôjdeme bez piliera obrany Juraja Géciho. Jeho neprítomnosť našu defenzívu výrazne zasiahla. Proste sme nebránili dobre a náš súper to dokonale využil. V útoku sme sa navyše snažili presadzovať viac individuálne a tam práve v týchto dvoch dôvodoch vidím príčinu našej prehry,“ uviedol hlavné dôvody prehry najskúsenejší hráč winLandu, golman Maroš Kolpak.

Brankár winLandu Maroš Kolpak verí v obrat série

Berú iba víťazstvo

Hc winLand sa so svojim štvrťfinálovým súperom stretol v dlhodobej časti štyrikrát a zakaždým bodoval (doma dvakrát jeho hráči vyhrali, vonku dvakrát remizovali). Košičania si tak prvé víťazstvo nad svojim rivalom šetrili na tú najsprávnejšiu chvíľu a využili tak svoje skúsenosti zo zápasov play-off, ktorých majú oproti hráčom winLandu oveľa viac. „Týmto skúsenostiam určite neprikladám veľkú váhu. Mňa Košičania v ničom neprekvapili, hrali to, čo sme od nich očakávali a som o tom presvedčený, že túto svoju hru budú hrať aj v stredajšom stretnutí,“ podotkol Kolpak, ktorý má jasno v tom, ako sa jeho družstvo môže vrátiť do série. „Musíme sa zlepšiť vo všetkom. V obrane sa musíme vyvarovať sobotňajších chýb, keď sme až príliš vysúvali obranu na Hruščáka a potom ďalší hráči dostávali viac priestoru, čo aj využívali.. Určite sa chceme do série vrátiť. Ja ani nepočítam s tým, že sa do nej nevrátime. Zajtra chceme určite vyhrať a urobíme všetko preto, aby sa tak aj stalo. Ja beriem iba víťazstvo,“ sebavedome dodal Kolpak, ktorý v piatok oslávi svoje štyridsiate prvé narodeniny a jeho spoluhráči mu tak môžu dať najkrajší darček v podobe víťazstva na palubovke Košíc.

V sobotu možno posunutý začiatok

Začiatok tretieho duelu štvrťfinálovej série, ktorý sa odohrá v sobotu 24.3. opäť v Michalovciach bude pravdepodobne posunutý. Najprv sa mal zápas začať o 18.30, no táto hodina koliduje s futbalovým zápasom Michalovce - Dolný Kubín, ktorý sa začína o 17.30. Predstavitelia hádzanárskeho klubu sa tak snažia posunúť začiatok tretieho štvrťfinálového duelu na neskorší čas. O presnom čase, kedy sa toto stretnutie začne vás budeme informovať v najbližších dňoch.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.03.2012 21:28:38 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.