files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín doma rozdrvil Lučenec

Futbalisti MFK Zemplín si na svoje konto pripísali prvé jarné víťazstvo. Po dvoch remízach totiž zabrali naplno a v zápase 23. kola na domácom ihrisku rozdrvili Lučenec 4:0 (1:0). Dvakrát sa do čierneho trafil Uškovič, po jednom presnom zásahu pridali Hořava a Krmpotič. Pre všetkých týchto hráčov to boli premiérové zásahy v drese MFK Zemplín. Na zverencov trénera Petrželu teraz čaká náročný anglický týždeň, keď najskôr v stredu absolvujú dohrávku 19. kola na ihrisku Senca a v nedeľu ich zase čaká stretnutie 24. kola na pôde rezervy corgoňligového Ružomberka. Doma sa opäť predstavia v sobotu 13. apríla, keď o 19.30 privítajú lídra súťaže Myjavu.

Futbalisti MFK Zemplín podali v stretnutí 23. kola diametrálne odlišný výkon od minulého víkendu, kedy doma remizovali s Dolným Kubínom 0:0. Už v desiatej minúte vyskočil najvyššie na center Danka Krmpotič, chorvátsky legionár ale nemieril hlavou presne. O štyri minúty už ale hosťujúci golman Michalík ťahal loptu zo svojej siete. Odrazenej lopty sa pred šestnástkou zmocnil Hořava a po jeho strele sa diváci v zápase radovali po prvýkrát. Český stredopoliar sa tak stal vôbec prvým hráčom, ktorý na michalovskom štadióne skóroval pod umelým osvetlením. Domáci aj naďalej Lučencu podkurovali. Dankov center odvrátila obrana hostí na rohový kop a v 18. minúte sa po Hottekovej strele z priameho kopu triaslo brvno Michalíkovej brány. Pri chuti hrajúci domáci pokračovali vo svojej aktivite. Po Dankovej prihrávke sa v pokutovom území dostal k lopte Uškovič, jeho strelu ale odvrátil Opiela na ďalší rohový kop. V 42. minúte vypálil tvrdo Kovaľ, no lučenecký golman si s jeho strelou na dvakrát poradil. V závere sa osmelili aj hostia. Najprv Bréda vytlačil na rohový kop tvrdú strelu Nilaša a potom vyhlavičkoval z bránkovej čiary Mižíkov pokus Kovaľ.

Do druhého polčasu nastúpili domáci s jednou zmenou, keď Danka vymenil Ruskovský. Novic na ihrisku dal o sebe vedieť hneď v 48. minúte, jeho strela ale tesne minula lučeneckú svätyňu. V 59. minúte už MFK Zemplín viedol 2:0. Kunca vybojoval loptu v strede poľa, posunul ju Uškovičovi a ten zoči-voči brankárovi hostí nezaváhal. Domáci hráči dostali vietor do plachiet. Ruskovský si narazil loptu s Kovaľom, na päťke našiel Kuncu, jeho strelu, ale zrazila obrana hostí na rohový kop. Šesťdesiata štvrtá minúta priniesla tretí gól v sieti Lučenca. Na presný center Ruskovského totiž najvyššie vyskočil Krmpotič a jeho hlavička tentoraz neminula svoj cieľ. O niekoľko minút, keď si Mižík zrazil loptu do vlastnej siete, už michalovskí diváci kričali gól po štvrtýkrát, hlavný rozhodca ho ale neuznal pre postavenie mimo hry Uškoviča. V ďalších minútach sa do šancí dostával hlavne striedajúci Gamkrelidze, jeho tri pokusy však minuli Michalíkovu bránu. V nadstavenom čase skončila strela tohto gruzínskeho legionára na brvne, z následnej dorážky poslal loptu do siete Uškovič a upravil tak skóre zápasu na 4:0.

MFK Zemplín Michalovce - FK LAFC Lučenec 4:0 (1:0)

Góly: 14. J. Hořava, 59. Uškovič, 64. Krmpotič, 90+. Uškovič

ŽK: 54. Krmpotič, 81. Mihok - 35. R. Kulík

Rozhodovali: Michlian - Vorel, Ádám - 1 880 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Krmpotič, Korijkov, Hottek - S. Danko (46. Ruskovský), Kovaľ (69. Gamkrelidze), J. Hořava, Škvarka (80. Mihok) - Uškovič, D. Kunca

FK LAFC: M. Michalík - M. Szabó (20. R. Kulík), Semeník, Paldan, Szöcs - J. Beňo (80. Fieber), T. Opiela, Mižík, Flyashko (60. Koliada) - Mateusz Pyrka, Nilaš

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 4. apríla o 17.30 hod.: SFM Senec - Michalovce (dohrávané 19. kolo)

Nedeľa 8. apríla o 10.30 hod.: Ružomberok B - Michalovce (24. kolo)

Sobota 14. apríla o 19.30 hod.: Michalovce - Myjava (25. kolo)



Uverejnené: 31.03.2012 20:28:54
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.