files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Myjavské „krivé“ zrkadlo

Tak a máme po zápase, ktorý sme dlho očakávali. MFK Zemplín v ňom podľahol vedúcej Myjave 1:4, no tento výsledok je pre zverencov trénera Petrželu až príliš krutý. Postavou zápasu nebol,  ako by sa pred jeho začiatkom dalo očakávať hráč ani jedného tímu, ale hlavný rozhodca  Michal Perašin. Ten viackrát svojimi verdiktmi rozbúril na zaplnených tribúnach obrovskú búrku nevôle. Či už boli jeho verdikty správne, alebo nie, to už necháme na posúdenie kompetentným. Za zmienku stojí iba to, že už dávno neodchádzal michalovskí diváci z futbalu takto rozhorčení ako v sobotu večer. A nebolo to iba z výkonu ich milovaného klubu.

Lekcia z efektivity

V šlágri 25. kola, na ktorý sa michalovský divák veľmi tešil ukázali hráči lídra svojmu protivníkovi lekciu z efektivity. Premenili skoro všetky svoje gólové šance, v druhom polčase umnou hrou kontrolovali priebeh hry a vyrážali do smrtiacich kontier. Po dlhom čase sme v Michalovciach konečne videli družstvo, ktoré chcelo hrať futbal. V žiadnom prípade nechceme zhadzovať zaslúžené víťazstvo Myjavy. To bolo úplne zaslúžené. Aj keď ... Keby nedostali domáci v prvej polhodine zápasu tri údery v podobe dvoch gólov a Korijkovej červenej karty, zápas by sa určite odvíjal úplne inak. Vlastný gól už v prvej desaťminútovke, vylúčený hráč, hneď z následného priameho kopu druhý inkasovaný gól, to by nalomilo aj skúsenejšie družstvo. Domáci hráči sa aj napriek zložitej situácii nezlomili a podali na to, že hrali viac ako hodinu o jedného menej solídny výkon. Ten na tlačovej konferencii ocenil aj tréner hostí Ladislav Hudec. „Nám veľmi pomohol úvodný gól. Toto víťazstvo sme veľmi potrebovali a veľmi si ho vážime. Zápas určite ovplyvnila skorá červená karta. To, či naozaj mala byť, teraz nechcem posudzovať. Všetka česť domácim futbalistom, ktorý aj za nepriaznivého stavu a aj napriek tomu, že hrali o jednému menej, podali výborný výkon. Zápas mal všetko, čo mal mať. Nechýbali ani emócie, ale tie tiež patria k futbalu. Samozrejme, diváci reagovali na situáciu rozhorčene, boli nespokojní a ja ich chápem. Ešte raz, som rád, že sme premenili svoje šance a víťazstvo na pôde Michaloviec si veľmi vážime,“ skonštatoval po stretnutí lodivod Myjavy, ktorého zverenci nastupovali na stretnutie s vedomím, že ich jediný priamy konkurent o postup Podbrezová vyhrala v Rimavskej Sobote 3:0.

Príliš krutá prehra

Prehra 1:4 ide do sveta. Na jej okolnosti sa nikto pýtať nebude. Treba však podotknúť, že Michalovčania nepodali zlý výkon a aj v desiatich si vypracovali viacero dobrých streleckých príležitosti. Trojgólová prehra je pre nich až príliš krutá, no taký je futbal. Tak ako hráči MFK Zemplín nastavili pred dvoma týždňami zrkadlo Lučencu, teraz rovnaké zrkadlo (aj keď s prihliadnutím na okolnosti trošku krivé) ukázala Myjava im. „Zápas výrazne ovplyvnili dva momenty ešte v prvej polhodine. Najskôr sme inkasovali nešťastný vlastný gól a následne prišlo prísne vylúčenie, ktoré bolo podporené aj druhým inkasovaným gólom z následného priameho kopu. Bol to pre nás dvojitý trest,“ uviedol kormidelník MFK Zemplín Vlastimil Petržela. „Po tomto okamihu chlapci ukázali niekoľko svetlých momentov, viackrát sme mohli skórovať. V druhej polovici zápasu sme museli počítať s tým, že prídu brejky súpera. Tie aj naozaj prišli. Možno keby sme strelili kontaktný gól na 1:2, mohli sme so zápasom niečo urobiť. Ja aj napriek tejto prehre, chcem chlapcom poďakovať. Odohrali nešťastné stretnutie,“ poznamenal lodivod MFK Zemplín. Ten má pred utorkovou domácou dohrávkou 20. kola proti Liptovskému Mikulášu, ktorá sa opäť odohrá pod umelým osvetlením o 19.30, plnú hlavu starostí. V zápase proti Myjave mu totiž vypadli hneď dvaja stopéri (okrem Korijkova aj Krmpotič, ktorý videl v tejto sezóne už ôsmu žltú kartu).

Takúto situáciu sme v sobotu mohli vidieť viackrát

 

V hlavnej úlohe rozhodca Perašin

Aj keď v zápase padlo až päť gólov a videli sme v ňom dosť výrazných výkonov, postavou stretnutia bol hlavný rozhodca Michal Perašin. Toho si v Michalovciach budú ešte určite dlho pamätať. Viackrát totiž svojimi verdiktmi rozbúril zaplnené tribúny. Teraz nechceme hodnotiť jeho verdikty. To necháme na posúdenie kompetentným. Futbalový fanúšik však nie je hlúpy. Vonkoncom nie ten michalovský, ktorý vie oceniť, ale aj skritizovať. Ten odchádzal v sobotu večer domov nielen sklamaný z prehry svojho tímu, ale aj s takým obrovským pocitom krivdy, ako už dávno nie. To však nič nemení na tom, že výsledková kríza MFK Zemplín trvá aj naďalej. Zverenci trénera Petrželu totiž v posledných troch kolách zaznamenali tri prehry, s hrozivým skóre 2:10!!! To pred najbližšími zápasmi, ktoré na nich čakajú neveští nič dobré. Dúfajme, že družstvo naberie nový výsledkový kurz už v utorkovej dohrávke proti Liptovskému Mikulášu. Družstvo totiž súrne potrebuje zabodovať naplno a tento súper je určite zdolateľný.

Peter Brendza



Uverejnené: 15.04.2012 17:25:49 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.