files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Starší dorast MFK Zemplín triumfoval na Slovane

Vo výbornom ťažení pokračujú starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce, ktorí v dnešnom stretnutí 22. kola I. futbalovej ligy zvíťazili na pôde bratislavského Slovana 2:0 (1:0), a v piatom zápase za sebou nepocítili trpkosť prehry. Mladším dorastencom sa darilo menej, v Bratislave prehrali nešťastne 2:3 (1:1), keď rozhodujúci gól inkasovali iba dve minúty pred koncom. Pre zverencov trénera Jána Gajdoščíka to bola prvá jarná prehra.


Starší dorastenci

Michalovčania nastúpili na zápas už bez svojho doterajšieho kormidelníka Alberta Rusnáka, ktorý sa včera stal hlavným trénerom A - mužstva. V hlavnom meste sa hral bojovný futbal, v ktorom si domáci futbalisti vypracovali viac gólových príležitostí ako hostia, ale s koncovkou si nepotykali. Zemplínčania otvorili skóre v 35. minúte, keď nakopnutú loptu predĺžil Špilár hlavou na Fedora, ktorý preloboval vybiehajúceho brankára - 0:1. Druhý gólový úder MFK Zemplín prišiel v závere stretnutia. Domáci už hrali vabank, všetky sily vrhli do ofenzívy, avšak hosťom sa podarila rýchla kontra - Popovič unikol do otvorenej obrany Slovana, prihrávkou našiel Leška a ten presnou strelou poistil michalovské víťazstvo.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:1)

Góly: 35. P. Fedor, 85. A. Leško

MFK ZEMPLÍN: Kira - Škultéty, Sochanič, J. Šimko, Popovič - Hromada, Harvila (64. M. Koscelník), L. Jacko, A. Leško (90. Mano) - P. Fedor (81. Štofík), O. Špilár

Mladší dorastenci

Už v 10. minúte prišiel sporný moment, domáci brankár zahral rukou mimo pokutového územia, ale hlavný rozhodca udelil previnilcovi iba žltú kartu. Michalovčania mali k dispozícii priamy kop, z ktorého poslal loptu do siete Turík a bolo 0:1. Domáci ťažili z výškovej prevahy, hrozili po dlhých vhadzovaniach a z rohových kopov a práve po jednom z nich sa im v 17. minúte podarilo vyrovnať. Hneď v úvode druhého polčasu inkasovali hostia lacný gól z priameho kopu a Slovanisti viedli 2:1. MFK Zemplín mal v ďalšom priebehu hry prevahu, ale do šancí sa nedokázali dostať. Napriek tomu sa im podarilo vyrovnať, v 68. minúte sa odrazená lopta dostala až ku Gričovi, ktorý z hranice šestnástky prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Krátko nato sa rútil na domáceho gólmana Vožný, ktorý bol faulovaný, ale rozhodca odpustil Bratislavčanom pokutový kop. Rozhodnutie prišlo dve minúty pred koncom riadneho hracieho času, keď po dlhom aute domáci dotlačili loptu do siete - 3:2.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (1:1)

Góly MI: 10. Turík, 68. Grič

MFK ZEMPLÍN: Babiak - D. Horňák, T. Tomko, Ďurik, Havrila - L. Tóth (70. Lechman), Grič, Turík, P. Petričko - T. Kolesár, T. Vožný

V najbližšom 23. kole súťaže sa Michalovčania predstavia na domácej pôde, keď v sobotu 28. apríla privítajú MŠK Žilina. Starší nastúpia o 11. hodine, mladší o 13.15 hod.

Zdroj: mfk zemplín



Uverejnené: 19.04.2012 21:16:22 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.