files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Orlov čaká v podobe play-off nová skúsenosť

Basketbalisti 1. BK Michalovce ukončili minulotýždňovým víťazstvom 83:67 na palubovke Kovohút Krompachy základnú časť II. basketbalovej ligy skupina Východ. Orli skončili po základnej časti na druhom mieste a v play-off sa stretnú práve s ich sobotňajším súperom. Prvý zápas sa odohrá na palubovke Krompách v sobotu 28.apríla., odveta je na programe v utorok 1. mája o 19:15 hod. a jej dejiskom bude telocvičňa GPH.

Play-off nová skúsenosť

Keďže basketbalisti 1. BK Michalovce dvanásť rokov účinkovali v prvej lige, kde sa vyraďovacia časť nehrá a systém súťaže je odlišný, bude toto play-off pre všetkých členov kádra novou skúsenosťou. „Je to presne tak. Vyvrcholenie druhej lige sa hrá systémom play-off, s ktorým naši hráči nemajú skúsenosti. Pôjde síce o inú súťaž, ako sme doteraz zažili, ale verím, že máme nato, aby sme sa dostali čo najďalej,“ uviedol na margo účasti tímu v play-off hrajúci manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič.

Hrajúci športový manažér 1. BK Michalovce Peter Biganič

Na úvod prechodný súper

Orli skončili po základnej časti na druhom mieste, keď ich predstihli iba hráči Dastetu Krompachy. Do play-off tak pôjdu z výhodnejšej pozícii a sériu, ktorá sa hrá na dva zápasy, budú začínať doma (sériu začína doma tím, ktorý skončil v tabuľke nižšie) iba v prípade, keď postúpia do finále a ich súperom bude práve Dastet. O prvú priečku Michalovčania bojovali do posledného kola, v ktorom zvíťazili na pôde ďalšieho krompašského klubu Kovohút 83:67, lenže ich protivník zvíťazil v Bardejove a týmto víťazstvom si tak zabezpečil prvú priečku. „Je to trošku škoda, že sme neskončili prví, no svet sa preto nezrúti. Do play-off ideme z druhého miesta a tak to musíme brať. O prvú priečku sme prišli niekoľkými zbytočnými prehrami ako v Levoči, Bardejove, ale aj s UVL Košice. Skúsime to napraviť vo vyraďovacej časti a ja dúfam, že sa nám to aj podarí, aj keď niektorí naši hráči majú zdravotné problémy“ poznamenal manažér 1. BK, ktorého spoluhráči sa v štvrťfinále play-off stretnú práve s ich sobotňajším súperom, Kovohutami Krompachy. „Už v sobotu sme sa mohli presvedčiť, že ide o prechodného súpera. Keď chceme splniť náš cieľ, čo je vyhrať prvú ligu, cez Kovohuty jednoducho musíme prejsť,“ podotkol Biganič. My len dodajme, že prvý zápas štvrťfinálovej série sa odohrá v sobotu 28. apríla na pôde Krompách a odveta je na programe v utorok 1. mája o 19:15 a jej dejiskom bude domovský stánok 1. BK, telocvičňa GPH.

Tebeľák ešte kariéru „nezabalil“

Orlom vo vyraďovacej časti určite nepomôže skúsený pivot Andrej Tebeľák, ktorý sa v súčasnosti dostáva zo zranenia kolena. To si privodil ešte v minulej sezóne v domácom zápase proti Slavii TU Košice (46:87) a odvtedy do súťažného zápasu nezasiahol. „Momentálne som po dvoch operáciách kolena. Od tej druhej ubehlo päť mesiacov. Všetko prebehlo bez komplikácii a v súčasnosti začínam s individuálnym tréningom,“ uviedol na margo svojho zdravotného stavu sabinovský rodák, ktorý ešte svoju basketbalovú kariéru „nezabalil“. „V prvom momente som bol naozaj presvedčený, že basketbal už hrať nebudem. Bolo to hlavne preto, že som sa pýtal, či má zmysel pre môj obľúbený šport vypadnúť v práci na viacero mesiacov. Postupom času si ale uvedomujem, že basketbal mi veľmi chýba. V tomto čase určite návrat na basketbalovú palubovku nevylučujem,“ dodal Tebeľák, ktorý počas play-off nebude chýbať v hľadisku telocvične GPH.

1.bkmi, pbr



Uverejnené: 27.04.2012 12:15:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.