files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V lete sa chystá ďalšia rekonštrukcia Mestskej športovej haly

Hádzanársky klub Hc winLand Michalovce chystá počas leta druhú rekonštrukciu Mestskej športovej haly. Tá by sa tento krát mala týkať zateplenia subjektu a takisto sa rekonštrukcii nevyhnú ani svetlá, či okná. Všetko to má totiž smerovať k zníženiu prevádzkových nákladov haly, ktoré sú teraz podľa predstaviteľov klubu privysoké. Na účastníka Tipos Extraligy ešte v tejto sezóne síce čakajú zápasy o 5. miesto proti ŠKP Bratislave, no vedenie klubu už teraz vyvíja aktivity na posilnenie kádra v budúcej sezóne. Prioritou klubu zostáva udržanie Michala Holdoša. Ten je totiž vo winLande iba na hosťovaní z maďarskej Tatabanyie a vedenie klubu si ho chce v tíme udržať.

Druhá rekonštrukcia

Minulé leto, keď dostal hádzanársky klub Hc winLand do svojho nájmu na desať rokov Mestskú športovú halu, začala sa najrozsiahlejšia rekonštrukcia tohto objektu za posledné roky. Hala dostala za dva mesiace celkom nový šat, keď v nej pribudla nová palubovka, nové priestory a zapracovalo sa aj na jej ozvučení. Toto leto sa vedenie hádzanárskeho klubu chce pustiť do ďalších prác v tejto hale. „Počas tohto leta máme na pláne tie rekonštrukčné práce, ktoré by nám v budúcnosti umožnili znížiť prevádzkové náklady. Tie sú totiž v súčasnosti enormne vysoké. Samotný objekt Mestskej športovej haly je v súčasnosti obrovským hltačom energií. Rekonštrukciou dosiahneme to, že náklady budú možno aj o polovicu menšie. Rekonštrukcia sa bude týkať predovšetkým okien, strechy, či svetiel a takisto sa chystáme objekt športovej haly zatepliť,“ uviedol predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák, podľa ktorého sa v súčasnosti športová hala dostala na úroveň 90 rokov. „Keď sme Mestskú športovú halu preberali, niektoré jej časti boli v havaríinom stave. Potrebovali sme tak rozsiahlu rekonštrukciu, čo sa nám aj napriek nedostatku času podarilo naplniť. Už teraz môžem povedať, že po necelých dvoch rokoch sme na rekonštrukciu mestského objektu vyčerpali viac ako 90% finančných prostriedkov, na ktoré sme sa v zmluve podpísanej na desať rokov zaviazali,“ poznamenal Hudák, ktorý dúfa, že v blízkej dobe sa popracuje v okolí Mestskej športovej haly aj na vytvorení rozsiahlejšieho parkoviska.

Vedenie Hc winLand by si rado udržalo Michala Holdoša

Prioritou je podpísanie Holdoša

Aj napriek tomu, že extraligová sezóne 2011/2012 ešte nie je uzavretá a Hc winLand čakajú zápasy o 5.-6. miesto s ŠKP Bratislavou, už teraz sa vedenie klubu pozerá na budúcu sezónu. V nej by podľa predsedu správnej rady Hc winLand obrovský prievan v kádri nemal byť „Sezóna ešte prebieha a tak sú otázky ohľadom budúceho kádra podľa mňa priskoré. Určite nejaký pohyb v kádri bude. Kostra družstva však určite ostane. Máme eminentný záujem o podpísanie zmluvy s Michalom Holdošom. Ten je u nás na hosťovaní z maďarskej Tatabanyie a našou prioritou počas leta bude podpísanie tohto mladého hráča. Tomu sa síce na začiatku sezóny u nás nedarilo, no po aklimatizovaní je vidno, že Mišo má obrovskú perspektívu. Tú ukázal hlavne v play-off, kde podával stabilne výborné výkony,“ skonštatoval Stanislav Hudák, ktorý po sezóne očakáva pohyb v kádri obidvoma smermi. Klub má záujem aj o 205 - centimetrového Ukrajinca Petrova, ktorý tu bol na skúšku v priebehu Veľkonočných sviatkov a takisto má na lane aj ďalších hráčov, ktorí sú v širšom kádri slovenského reprezentačného tímu.  

Peter Brendza



Uverejnené: 04.05.2012 12:27:23 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.