files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín prerušil sériu prehier, z Petržalky si vezie tri body

Futbalisti MFK Zemplín zvíťazili v zápase 28. kola na pôde poslednej Petržalky gólom Pavla Ruskovského z 55. minúty 1:0. Kormidelník Albert Rusnák tak zaznamenal svoje prvé víťazstvo na lavičke MFK Zemplín. Jeho zverenci, ktorí touto výhrou prerušili sériu šiestich prehier v rade, sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu o 19.30 privítajú pod umelým osvetlením celok Podbrezovej.

O jediný presný zásah zápasu sa postaral Pavol Ruskovský

Hosťujúci futbalisti nastúpili na zápas 28. kola iba s troma náhradníkmi do poľa a aj z tých mal zdravotné problémy Jakubčo. V prvom polčase sa hral rýchly futbal hore-dole. Úvod stretnutia vyšiel lepšie domácim futbalistom. Už v druhej minúte mal gól na kopačke domáci stredopoliar Miroslav Varga, ktorý však zoči-voči Brédovi zaváhal. O štyri minúty neskôr prestrelil prázdnu michalovskú bránu z piatich metrov Hečko. V 11. minúte dali o sebe vedieť aj Michalovčania, keď Kunca pálil z hranice šestnástky vysoko nad. Potom prišli chvíle agilného Ráka. Ten sa najprv snažil v 20. minúte uvoľniť Gamkrelidzeho a o tri minúty poslal na bránku hostí štipľavý projektil, z ktorým si však Jenčo na dvakrát poradil. Michalovský kapitán bol v akcii aj v 25. minúte, jeho strela z ľavej strany ale trafila iba bočnú sieť bránky domácich.  V druhej polovici prvého polčasu tempo hry trochu ustalo a až do jeho konca sa ani na jednej strane čistá šanca na strelenie gólu neudiala.

Začiatok druhé polčasu vyšiel lepšie hosťom. Najprv sa zastreľoval Rák, po ňom ukázal svoje schopnosti aj Ruskovský. A potom to prišlo. V 55. minúte zahrávala Petržalka rohový kop, ktorý obrana hostí odvrátila. K odrazenej lopte sa dostal Rák, ten nádherne vysunul Ruskovského pre ktorého nebol problém otvoriť skóre zápasu. Po tomto presnom zásahu sa hostia umne stiahli a čakali na rýchle kontry. Jedna z nich prišla v 71. minúte, keď sa dostal k lopte striedajúci Uškovič, ktorý však trafil iba bočnú sieť brány domácich. Päť minút pred koncom riadneho hracieho času bol blízko k vyrovnaniu michalovský rodák v drese Petržalky Michal Kozák, ktorý však nedokázal prekonať Brédu. A keď ho v 88. minúte napodobnil aj jeho spoluhráč Štefún, zápas sa skončil najtesnejším víťazstvom Michaloviec.

Štatistika

Petržalka 1898 - MFK Zemplín Michalovce  0:1 (0:0)

Góly: 55. Ruskovský. Žlté karty: 57. Waseem. Rozhodovali: Glova - Sluk, Petríček. Divákov:

FC 1898: T. Jenčo - Klenovský (81. Brányik), T. Hanzel, Kratochvíl, Stranianek ml. - Hečko, Královič, Štefún, P. Drobňák - M. Varga (61. M. Kozák), Jurkovič (62. Juhos)

MFK ZEMPLÍN: Bréda - Waseem, Krmpotič, Podhorin, A. Ceesay - Ruskovský (90. Jakubčo), Škvarka, S. Danko, Gamkrelidze - Rák (77. L. Forgáč), D. Kunca (70. Uškovič)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. mája o 19.30 hod.: Michalovce - Podbrezová (29. kolo)

Streda 16. mája o 19.30 hod.: Michalovce - SFM Senec (30. kolo)

Nedeľa 20. mája o 17.00 hod.: Liptovský Mikuláš - Michalovce (31. kolo)



Uverejnené: 06.05.2012 12:43:14 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.