files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa nezávahala ani v druhom zápase a v sobotu bude mať v Šali prvý mečbal

Hádzanárky michalovskej Iuventy zvládli aj druhé domáce stretnutie finálovej série play-off a Duslo Šaľa v nedeľňajšom súboji zdolali rozdielom desiatich gólov 33:23. Séria sa po úvodných dvoch vystúpeniach sťahuje do Šale, kde je v sobotu 19. mája o 18.00 hod. na programe tretí súboj boja o zlato. Ak ho Zemplínčanky zvládnu, môžu v najkratšom možnom čase spečatiť obhajobu majstrovského titulu.

Domáci tréner Ján Packa v úvode zápasu trochu prekvapil nezaradením Lucie Tobiašovej do základnej zostavy, no tento faktor viac pomohol jeho zverenkám. Tie síce v úvode dvakrát zaváhali, keď Trehubovová nepremenila sedmičku a následne zlyhala v náskoku aj Polláková. Potom sa ale iuvenťácky stroj rozbehol naplno. V 2. minúte otvorila skóre Polláková, na ktorej presný zásah nadviazala z rýchleho protiútoku aj Szollosiová. Iuventa tak rýchlo viedla 2:0. Domáce hráčky v prvom polčase dominovali predovšetkým v obrane, za ktorou stáli pozorná Kudročova s Krebsovou. Tie už v prvej polovici stretnutia zneškodnili hostkám štyri sedemmetrové hody!!! Šali sa na rozdiel jedného gólu podarilo priblížiť iba raz, keď po góle Vidiečanove bol v 11. minúte stav 5:4. Potom však zatiahla roletu brankárka Kudročová a výsledkom toho bol nárast v skóre v prospech Iuventy. Jej hráčky rýchlymi kontrami zvyšovali svoje vedenie. Po jednej z nich sa presadila Hollá, ktorá v 24. minúte upravila už na 13:8. Na tento stav zareagovala lavička hostí oddychovým časom. Ihneď po ňom sa presadila aj Trehubovová a domáce hádzanárky tak viedli o šesť gólov 14:8. Záver prvého dejstva ale vyšiel lepšie Šali, ktorá troma gólmi v rade znížila na 14:11. Ich jedenásty presný zásah zaznamenala v posledných sekundách kanonierka Szarková. 

V druhom polčase síce otvorila skóre presnou strelou Piskayová, no Iuventa potom opäť na dominovala. Po rýchlom protiútoku upravila Szollosiová na 18:13 a domáce hádzanárky tak opäť viedli o päť gólov. Aj keď sa hosťujúce hráčky snažili niečo s výsledkom urobiť, Iuventa na ich góly vždy našla účinnú odpoveď. Päťgólový rozdiel si zverenky trénera Packu udržiavali až do 50. minúty, keď Geričová dala na 25:20. Následne domáce hádzanárky zaznamenali tri góly v rade a po presnom zásahu Wollingerovej viedli už o osem gólov 28:20. Tento moment definitívne zlomil odpor húževnatého súpera a domáce hráčky v pohode dokráčali k druhému víťazstvu vo finálovej sérii.

Štatistika

Michalovce Šaľa 33:23 (14:11) - 2:0 na zápasy

Pok. hody: 3/2 - 8/4, vylúčené: 4 - 2. Rozhodovali: Horáček a Novotný (obaja ČR) - 800 divákov.

IUVENTA: Krebsová, Kudročová - Bachyrievová 3, Bačíková, Geričová 3,  Szollosiová 6, Tobiašová 3, Hvostaľová Kovaličková, Horňáková, Rebičová 1,  Polláková 6, Hollá 1, Wollingerová 4, Tregubová 6/2.

DUSLO: Grandtnerová, Turociová - Biziková 1, Trochtová 3/1, Porubská 2, Piskayová 1/1, Vidiečanová 3, Berešová 2, Tulipánová, Czaniková, Demajová 4, Pileková 1, Szarková 6/2, Ďurechová.

Najbližší program Iuventy:

3. zápas finále play-off (sobota 19. mája 2012 o 18.00 hod.): Šaľa - IUVENTA,

prípadný 4. zápas finále play-off (nedeľa 20. mája 2012 o 10.30 hod.): Šaľa - IUVENTA,

prípadný 5. zápas finále play-off (streda 23. mája 2012 o 18.00 hod.): IUVENTA - Šaľa.

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 13.05.2012 13:46:23
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.