files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slová hodné chlapa

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce nevyhrali doma ani v šiestom po sebe idúcom stretnutí, keď s Moldavou nad Bodvou remizovali 0:0. V jarnej časti sa tak Zemplínčania z domácej výhry radovali iba raz, keď v stretnutí 23. kola zdolali Lučenec vysoko 4:0. Odvtedy akoby uťal. Prehry s Myjavou, Liptovským Mikulášom, Rimavskou Sobotou, či Sencom , dve bezgólové remízy s Podbrezovou a teraz s Moldavou, sú výsledkom psoledných šiestich domácich zápasov MFK Zemplín. Na pozápasovej tlačovej konferencii po stretnutí s Moldavou si už tréner Albert Rusnák nedával servítku pred ústa a povedal všetko, čo si myslí, na plné hrdlo.  

Albert Rusnák si servítku pred ústa nedával

Albert Rusnák: „Takto to ďalej nejde“

Michalovské domáce futbalové hradby padajú naďalej. Hráči MFK Zemplín totiž nepoznajú chuť domáceho víťazstva už skoro dva mesiace. A dlho sa ho ešte nedočkajú. Koniec sezóny sa totiž blíži a zápas s Moldavou nad Bodvou bol pre zverencov trénera Alberta Rusnáka posledným domácim v tejto sezóne. V ňom síce získali bod za bezgólovú remízu 0:0, no výkonom vôbec neoslnili a futbalový priaznivec opäť odchádzal domov sklamaný. „Videli sme veľmi slabý futbal z obidvoch strán. Nechcem hodnotiť súpera, budem hodnotiť svoj tím. Darmo sa budeme presviedčať o opaku, niektorí hráči na viac nemajú. Môžeme niekedy vidieť nejaký záblesk, ale hovorím, kvalita tu naozaj chýba. Presvedčili sme sa o tom aj dnes,“ nedával si servítku pred ústa lodivod MFK Zemplín, ktorý vo svojej kritike pokračoval ďalej. „Niektorí hráči sa bohužiaľ nebudú biť o tento klub. Niečo s tým treba určite robiť. Tak to totiž ďalej ísť nemôže. Táto cesta proste nie je správna. Nie je možné, aby niektorí hráči odchodili celý zápas. To je hanba,“ pokračoval v kritike Rusnák, ktorý od svojho príchodu dáva príležitosť viacerým mladíkom. Svoju premiéru v drese MFK si napríklad proti Moldave odkrútila dvojica Jacko a Leško. Druhý menovaný, po svojom príchode na ihrisko ukázal obrovský potenciál a vo veku iba šestnásť rokov bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku. „Tí mladí sa aspoň snažia. Oni vás neoklamú, budú sa biť za tento klub. Od niektorých som ale čakal oveľa viac. Týka sa to  skúsenejších hráčov. Tí takýmto prístupom neškodia klubu, škodia sebe a svojmu menu. Podľa môjho názoru si dneska urobili veľmi dobrú reklamu a nad ich budúcnosťou v klube sa budeme musieť vážne zamyslieť.“

Naša poznámka

Názor hodný chlapa

To trvalo. Konečne sa v štruktúrach futbalového klubu našiel niekto, čo povie všetko na plné hrdlo. Albert Rusnák na tlačovke po zápase s Moldavou nad Bodvou povedal len to, čo futbalový priaznivec vidí už dlhšie. Už to nie je tradičné „Petrželovské“ alibistické hodnotenie: „Bol to z našej strany dobrý zápas. Chlapci nechali na ihrisku aj to posledné...“

Rusnák jasne poukázal na chyby. S jeho tvrdením, že niektorí hráči na viac nemajú sa dá len súhlasiť. Môžeme to vidieť celú jarnú časť. Ešte šťastie, že družstvo si v jeseni nahralo potrebné body. Nevieme si totiž predstaviť, čo by sa dialo teraz.

Tréner Rusnák ukázal, že má svoj názor. Sme si istí, že sa ho bude držať aj v budúcnosti a keď mu dá vedenie klubu voľné ruky, nastolí poriadok. Ukázal aj to, že sa nechce uberať cestou alibizmu ako jeho predchodca. Toto bol názor hodný chlapa. A takého chlapa súčasný MFK Zemplín potrebuje ako soľ.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.05.2012 23:31:00 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.