files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hádzanárska Tipos Extraliga v ďalšej sezóne bez play-off.

Tipos Extraliga hádzanárov bude v budúcej sezóne bez play-off, ktoré nahradí záverečný turnaj Final Four, do ktorého postúpia štyri najlepšie tímy. Tento nový model včera na svojom zasadnutí v Považskej Bystrici odsúhlasili všetci predstavitelia klubov najvyššej mužskej hádzanárskej súťaže. Predstavitelia michalovského winLandu síce na tomto sedení chýbali, no s novým návrhom súťaže sa plne stotožňujú. Extraliga bude mať od novej sezóny už deväť účastníkov a novinkou je aj to, že nikto z nej nevypadne. Zmeny nastali aj v druhej najvýznamnejšej domácej súťaži Slovenskom pohári. Od novej sezóny v ňom na zápasy budú môcť nastupovať iba hráči do 23 rokov, ktorých môžu doplniť iba štyria starší hráči.

Bez play-off, no s Final Four

Tipos Extraliga bude v nasledujúcej sezóne po novom. Po šestnástich rokoch sa v nej neodohrá play-off, ale o majstrovi Slovenska rozhodne záverečný turnaj Final Four, čiže dvojdňový turnaj, na ktorom sa zúčastnia štyri najlepšie tímy po základnej časti. Na tomto novom modeli sa na včerajšom zasadnutí v Považskej Bystrici dohodli všetci účastníci najvyššej mužskej hádzanárskej súťaže. „Ide o veľmi dobrý návrh. My sme to chceli trošku inak, no aj tak je to lepšie ako predchádzajúci model,“ uviedol predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák, ktorý sa na včerajšom zasadnutí v Považskej Bystrici pre pracovné povinnosti nezúčastnil. V nasledujúcej sezóne, ktorá sa začne v sobotu 1. septembra, bude hrať v Tipos Extralige deväť mužstiev. K ôsmim terajším účastníkom totiž pribudol víťaz I. ligy Slovan Modra. V dlhodobej časti sa mužstvá navzájom stretnú štyrikrát (dvakrát doma, dvakrát vonku), pričom v každom kole bude mať jedno družstvo voľno. Spolu sa teda odohrá 36 kôl a každý tím odohrá 32 zápasov. „Tento model je spravodlivejší už len preto, že tímy budú hrať najvyššiu súťaž desať mesiacov, nie ako to bolo doteraz. My sme boli za model podobnej súťaže. Ďalej sme ale chceli, aby družstvá, ktoré skončili na 1.-6. mieste po základnej časti odohrali ešte vzájomné zápasy medzi sebou a o titule by sa rozhodovalo v samotnej súťaži, nie na turnaji, kde o majstrovi rozhodnú dva zápasy,“ poznamenal Stanislav Hudák, ktorého druhý návrh už prijatý nebol.  Nový model bude trochu odlišný. Tímy, ktoré skončia na 1. až 4. mieste, sa 1. a 2. júna budúceho roka stretnú na Final Four. Tento turnaj, ktorého dejisko ešte nie je známe rozhodne o majstrovi Slovenska. V prvý deň budú na programe semifinálové zápasy, na druhý deň víťazi absolvujú duel o majstra Slovenska. O konečné tretie miesto sa hrať nebude. Novinkou je aj to, že v nasledujúcom ročníku z extraligy nevypadne nikto. Slovenský hádzanársky zväz chce urobiť všetko pre to, aby extraliga počnúc budúcou sezónou 2013/2014 mala až 10 účastníkov. „To, že nikto nevypadne, je podľa mňa logický krok, ktorý vyústil z terajšej situácie. Dúfam, že sa v budúcnosti naplní predsavzatie zväzu a extraligu bude mať aspoň tých desať účastníkov.“

Zmeny aj v Slovenskom pohári

K zmene dochádza aj v druhej najvýznamnejšej domácej súťaži, Slovenskom pohári. Ten bol v posledných rokoch viacerým extraligistom tŕňom v oku a tak sa vedenie SZH rozhodlo pre zmenu aj v ňom. Počnúc najbližším ročníkom budú musieť na zápasy v ňom nastúpiť iba hráči do 23 rokov. Tých môžu doplniť iba štyria starší. Pre účastníkov I. a II. ligy, ktorí sa do tejto súťaže prihlásia, toto obmedzenie neplatí. „Keďže som sa na včerajšom zasadnutí z pracovných povinností nezúčastnil, toto je pre mňa nová informácia. Budeme sa tým zaoberať,“ skonštatoval Stanislav Hudák, podľa ktorého toto obmedzenie umožní aj to, že väčšie šance v Slovenskom pohári budú mať aj iné tímy ako súčasný neporaziteľný Prešov.

Účastníci Tipos Extraligy v sezóne 2012/2013

Tatran Prešov

HC Sporta Hlohovec

Štart Nové Zámky

1. MHK Košice

ŠKP Bratislava

Hc winLand Michalovce

HK Topoľčany

MŠK Považská Bystrica

Slovan Modra

Peter Brendza



Uverejnené: 31.05.2012 10:49:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.