files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Michalovciach slovenským mladíkom ruže nekvitli

Slovenským reprezentantom do 21 rokov sa v Michalovciach nedarilo. Zverenci trénera Ivana Galáda totiž podľahli Rumunsku 0:2 a výrazne si tak skomplikovali postup do baráže o účasť na ME 2013 v Izraeli.

Postup do baráže sa skomplikoval

Pred samotným stretnutím tréner slovenskej družiny Ivan Galád hovoril aj o tom, že hráči sa chcú priblížiť k svojmu snu a tým je postup do baráže. Práve víťazstvo nad rumunskými rovesníkmi mohlo tento sen priblížiť, no nestalo sa tak a po prehre 0:2 sa im postup skomplikoval. „Musím povedať, že s prehrou v tomto stretnutí sme nepočítali. Vedeli sme síce, kto proti nám stojí a v akých kluboch ich hráči hrajú. Touto prehrou sme si postup do baráže výrazne skomplikovali,“ poznamenal lodivod slovenského celku, podľa ktorého sa kľúčový moment zápasu odohral v 70. minúte, keď sa Róbert Mak rútil sám na rumunského golmana, no ten jeho strelu zlikvidoval. Hneď z následného útoku hostia udreli Enachem po prvýkrát, a tak sa opäť potvrdilo známe pravidlo nedáš - dostaneš. „Je to obrovská škoda. Keď chceme byť úspešní, také príležitosti akú mal Robo Mak, by sme mali využívať. Najhoršie bolo, že sme hneď z následného útoku inkasovali. Po tomto momente sme už nehrali tak, ako sme si predstavovali a všetko vyvrcholilo druhým gólom v našej sieti. Sme sklamaní, no taký je šport.“

Mohol byť hrdina. Róbert Mak sa práve rúti do obrovskej šance, ktorú nepremenil. Hneď z následného protiútoku udreli hostia.

Rozhodla efektivita

Mladým Slovákom snahu uprieť nemožno. Prevažnú väčšinu stretnutia udávali tempo hry, no nedokázali územnú prevahu pretaviť v gólový efekt. „O výsledku rozhodla efektivita využívania šancí. My sme svoje šance nepremenili, súper áno. Hráčom nemôžem uprieť snahu. Mali sme niektoré dobré príležitosti, ktoré, keď sa chceme dostať ďalej, musíme premeniť. To sa bohužiaľ nestalo,“ podotkol lodivod slovenského celku do 21 rokov, ktorého mrzí aj fakt, že v odvete hrane v Bukurešti v utorok 5.6. mu bude pre žlté karty chýbať dvojica Mak a Kiss. „V utorok to bude ešte ťažší zápas ako dnes. Musíme sa rýchlo z tejto prehry otriasť a do utorka niečo vymyslieť. Ako som už ale povedal, aj kvôli neúčasti spomenutej dvojice, to bude veľmi ťažké,“ podotkol Galád, ktorý za vykartovaných hráčov náhradu povolávať nebude. "Určite nie. V nominácii sme mali dvadsaťtri hráčov a príležitosť tak dostanú ďalší."

Štatistika zo zápasu

Slovensko "21" - Rumunsko "21" 0:2 (0:0)

Góly: 71. a 79. Enache

Žlté karty: 46. Štetina, 67. Mak, 89. F. Kiss - 21. Stoian, 35. Muth, 45. Cretu, 88. Dobre.

Rozhodovali: Munukka - Aravirta, Honkanen (všetci Fín.).

Divákov: 3220

Slovensko "21“: P. Bajza - Mazan (76. Guba), Gyömbér, Štetina, Holúbek - Mak, Greguš, F. Kiss, Mikovič (46. Paur) - Mészáros (62. Lalkovič), Šimonek.

Rumunsko "21“: Lazar - Cretu, Muth, Beta, Cioranu - Popa, Filip, Stoian (67. Anton) – Dobre (90. Cosereanu), Radut (82. Bus), Enache.

Tabuľka 9. kvalifikačnej skupiny:
1. Francúzsko 5 5 0 0 12:0  15
2. SLOVENSKO  5 3 0 2  9:4   9
3. Rumunsko   6 2 2 2  5:6   8
4. Kazachstan 4 0 2 2  1:4   2
5. Lotyšsko   4 0 0 4  0:13  0

Naša poznámka

Domáci gól nepadol už 520 minút

V stretnutí medzi reprezentáciou Slovenska do 21 rokov a jej rumunskými rovesníkmi zaujal hlavne jeden fakt. Domáci hráči opäť nestrelili gól a to znamená, že michalovský divák sa z gólu svojho hráča naposledy tešil ešte 17. apríla v dohrávke zápasu 20. kola II. ligy medzi Michalovcami a Liptovským Mikulášom. Práve vtedy v 19. minúte vyrovnával Kunca na 1:1, no jeho presný zásah domácim nepomohol, keďže v druhom dejstve ešte dvakrát inkasovali. Odvtedy sa domáci hráči na michalovskom štadióne gólovo nepresadili. Nasledovala prehra 0:2 s Rimavskou Sobotou, bezgólová remíza s Podbrezovou, opäť dvojgólová prehra 0:2 so Sencom a nakoniec remíza 0:0 s Moldavou. Domáci gól tak v Michalovciach, aj so zápasom reprezentácie nepadol plných 520 minút, čo je viac ako osem a pol hodiny.  Dúfajme, že sa táto nepriaznivá séria zmení hneď v prvom stretnutí ďalšieho ročníka II. ligy.

Peter Brendza



Uverejnené: 03.06.2012 16:12:06 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.