files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V utorok žreb Tipos Extraligy, v stredu WHIL

Počas tohto týždňa sa uskutoční žreb dvoch najvyšších hádzanárskych súťaži,  jedenásteho ročníka spoločnej slovensko-českej interligy WHIL žien a už šestnásteho ročníka Tipos Extraligy mužov. V oboch súťažiach majú Michalovce svoje želiezka v ohni. V utorok 19. júna sa uskutoční žreb mužskej Tipos Extraligy, v ktorej účinkuje Hc winLand Michalovce a v stredu 20. júna bude zase na programe žreb WHIL, kde bude mať svoje zastúpenie aj Iuventa Michalovce.


Vo WHIL zase päť slovenských tímov

Jedenásteho ročníka spoločnej slovensko-českej interligy WHIL sa zúčastní rovnakých trinásť tímov, ako minulú sezónu. Slovensko bude reprezentovať opäť iba päť tímov. Okrem päťnásobného majstra Slovenska a obhajcu titulu Iuventy Michalovce si v sezóne 2012/2013 WHIL-ku zahrá aj Slovan Duslo Šaľa, Danlog Partizánske, ŠKP Piccard Senec a UDHK Nitra. Vedeniu SZH sa tak nepodarilo získať šiesteho účastníka, a tak ostane jedno slovenské miesto, tak ako v minulej sezóne voľné. Rovnakých osem tímov, ako minulú sezónu bude mať aj Česko. Rozhodli o tom funkcionári Liberca, ktorí sa do nového ročníka pre nedostatok finančných prostriedkov neprihlásili. Vedenie ČSH tak opätovne oslovilo funkcionárov Jindřichovho Hradca. Tí na túto ponuku reflektovali kladne, a tak bude Jindřichuv Hradec účastníkov WHIL aj v novej sezóne. Prvé kolo jedenásteho ročníka WHIL je naplánované na 1.-2. septembra.  

Účastníci WHIL v sezóne 2012/2013:

Slovensko: Iuventa Michalovce, Slovan Duslo Šaľa, HK Danlog Partizánske, ŠKP Piccard Senec, UDHK Nitra/Sereď.

Česká Republika: Sokol Poruba, HC Britterm Veselí n/Moravou, Sokol Písek, HC Zlín, Baník Most, Slávia Praha, Zora Olomouc, TJ Házená Jindřichuv Hradec.


Tipos Extraliga po novom

Mužská extraliga sa v novej sezóne obuje do nového šatu. O jej víťazovi totiž nerozhodne play-off, ako to bolo doteraz, ale záverečný turnaj, na ktorom sa zúčastnia štyri najlepšie tímy. Vedenie SZH sa rozhodlo zmeniť aj formát súťaže. V nasledujúcej sezóne, ktorá sa začne v sobotu 1. septembra, bude hrať v Tipos Extralige deväť mužstiev. K ôsmim terajším účastníkom totiž pribudol víťaz I. ligy Slovan Modra. V dlhodobej časti sa mužstvá navzájom stretnú štyrikrát (dvakrát doma, dvakrát vonku), pričom v každom kole bude mať jedno družstvo voľno. Spolu sa teda odohrá 36 kôl a každý tím odohrá 32 zápasov. Tímy, ktoré skončia na 1. až 4. mieste, sa 1. a 2. júna budúceho roka stretnú na Final Four. Tento turnaj, ktorého dejisko ešte nie je známe rozhodne o majstrovi Slovenska. V prvý deň budú na programe semifinálové zápasy, na druhý deň víťazi absolvujú duel o majstra Slovenska. O konečné tretie miesto sa hrať nebude. Novinkou je aj to, že v nasledujúcom ročníku z extraligy nevypadne nikto. Slovenský hádzanársky zväz chce urobiť všetko pre to, aby extraliga počnúc budúcou sezónou 2013/2014 mala až 10 účastníkov.

Účastníci Tipos Extraligy v sezóne 2012/2013: Tatran Prešov, HC Sporta Hlohovec, Štart Nové Zámky, 1. MHK Košice, ŠKP Bratislava, Hc winLand Michalovce, HK Topoľčany, MŠK Považská Bystrica, Slovan Modra.

V európskych pohároch trojica tímov

V európskych pohárových súťažiach sezóny 2012/2013 budú slovenskú hádzanú zastupovať takisto ako vlani tri kluby vrátane oboch úradujúcich národných šampiónov."V ženskej Lige majstrov bude štartovať Iuventa Michalovce, v mužskej časti tejto súťaže sa predstaví Tatran Prešov a HC Sporta bude účinkovať v novom Pohári EHF mužov, ktorý vznikol zlúčením doterajšieho Pohára EHF s PVP," informoval v pondelok agentúru SITA športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský. Účasť dua štartujúceho v LM bola známa už od mája. Z ostatných klubov s právom štartu na európskej scéne využil možnosť len úradujúci mužský vicešampión z Hlohovca. V sezóne 2011/2012 štartovalo v EP zo Slovenska totožné trio - Tatran Prešov, HC Sporta Hlohovec (muži) a Iuventa Michalovce (ženy). Najďalej sa dostali hráči Tatrana, ktorí vypadli vo štvrťfinále Pohára EHF. Žreb kvalifikácie nového ročníka Ligy majstrov je vo Viedni na programe v utorok 3. júla 2012, hlavnú súťaž vyžrebujú v piatok 6. júla v nemeckom Herzogenaurachu. Ďalšie európske pohárové súťaže 2012/2013 budú žrebovať v utorok 24. júla.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.06.2012 13:31:47 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.