files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvé zmeny vo winLande: Holdoš na odchode, prichádza Hruščák

V tíme hádzanárskeho účastníka Tipos Extraligy Hc winLand Michalovce nastali prvé zmeny v kádri. Ten už opustil Michal Holdoš, ktorý si to namieril do tímu ďalšieho účastníka najvyššej súťaže HC Sporta Hlohovec. Hc winLand ale rýchlo zareagoval a na jeho miesto získal adekvátnu náhradu, bývalého hráča Košíc a člena širšieho kádra reprezentácie SR Patrika Hruščáka.

Michal Holdoš už dres Hc winLand v budúcej sezóne obliekať nebude

Príchod Hruščáka, odchod Holdoša

To, čo sa niekoľko dní hovorilo, sa aj stalo. Káder Hc winLand Michalovce opúšťa krajná spojka Michal Holdoš. Dvadsaťjedenročný odchovanec prievidzskej hádzanej, ktorý bol v Michalovciach na hosťovaní z maďarskej Tatabanyie, totiž odchádza do tímu ďalšieho účastníka Tipos Extraligy v minulej sezóne strieborného HC Sporta Hlohovec. „Je mi to strašne ľúto, ale Mišo od nás odchádza,“ skonštatoval predseda správnej rady Hc winLand Stanislav Hudák, ktorý následne uviedol aj dôvody Holdošovho odchodu. „Michal Holdoš bol v našom tíme na hosťovaní z Tatabanyie. Ponuku na predlženie hosťovania mal aj od nás. Jeho manažérovi sme splnili všetko, čo od nás požadoval. O to väčšie prekvapenie je pre mňa to, že sa aj napriek tomu rozhodol náš klub opustiť,“ uviedol Hudák, ktorý promptne zareagoval a do tímu dotiahol adekvátnu náhradu. Do kádra prichádza Patrik Hruščák, ktorý naposledy hrával v Košiciach. „S týmto hráčom sme dohodnutí na podmienkach, zostáva nám už iba určiť dĺžku zmluvy. Tú dotiahneme v najbližších dňoch a potom sa stane oficiálne našou prvou letnou posilou. Myslím si, že Hruščák bude adekvátnou náhradou za odchádzajúceho Holdoša,“ doplnil Hudák. My len dodajme, že dvestošesť centimetrový Hruščák bol jedným z ťahúňov Košíc v štvrťfinále play-off proti Michalovciam, ktoré 1. MHK vyhralo 3:1 na zápasy.

Patrik Hruščák ešte v drese Košíc

Na lane aj Gamrát a Ukrajinec Petrov

Príchod Hruščáka a odchod Holdoša nebudú v novej sezóne jedinými zmenami v Hc winLand. Klub totiž rokuje o príchode aj s ďalšími hráčmi. „Momentálne sme v rokovaní s dvojicou Ján Frajkor a Lukáš Gamrát, ktorí u nás pôsobili aj v minulej sezóne. Je pravdepodobné, že na budúci týždeň sa s oboma dohodneme na kontraktoch,“ poodkryl ďalšie novinky Hudák. Ako je známe spomenutá dvojica aj v minulej sezóne obliekala dres Hc winLand. Frajkorovi ale skončila zmluva a Gamrát v januári odišiel do maďarského Mezokovesdu, s ktorým však z Budapest Bank League vypadol. Podľa predsedu správnej rady klub nestratil záujem ani o dvestopäť centimetrového Ukrajinca Petrova, ktorý tu bol na skúške počas Veľkonočných sviatkov. „Jeho príchod je síce komplikovaný, no v najbližších dňoch by sa mal takisto dotiahnuť.“

Možný návrat Tomáša Urbana

Spolu s Gamrátom opustil v januári káder Hc winLand aj pravý krídelník Tomáš Urban. Ten si to namieril do maďarského Veszprému, kde sa ale bohužiaľ nepresadil. „Mojou prioritou je to, aby sa Tomáš vrátil do nášho klubu. V jesennej časti tu odviedol kus dobrej roboty a aj preto som presvedčený, že by bol výraznou posilou. Vieme o tom, že chce z Veszprému odísť a aj preto som mu ponúkol možnosť návratu do nášho klubu. Všetko to teraz padá na tom, či sa mu podarí zohnať zahraničný angažmán. Keď nie, tak je jeho príchod k nám reálny,“ skonštatoval Hudák, ktorý nevylučuje ani ďalší pohyb v kádri. 

Tomáš Urban sa možno do Michaloviec vráti

Začínajú v Košiciach

V utorok 19. júna sa v bratislavskom hoteli Médium uskutočnil žreb šestnásteho ročníka Tipos Extraligy. Ten rozhodol, že Hc winLand v prvom kole cestuje na pôdu Košíc. Práve zo spomenutým tímom vypadli Michalovčania v štvrťfinále play-off minulej sezóny a tak majú Košiciam čo vracať. „Je to dobrý žreb na začiatok. Povedal by som, že s Košicami máme nevyriadené účty z minulého play-off a tak by nebolo na škodu začať novú sezónu výhrou,“ poznamenal k úvodnému kolu nastávajúcej sezóny predseda správnej rady Hc winLand.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.06.2012 15:52:09 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.