files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín v príprave

Minulú stredu 13. júna začali futbalisti MFK Zemplín s prípravou na novú sezónu. Pod vedením trénera Alberta Rusnáka sa družstvo pripravuje v domácich podmienkach, kde využíva nielen svoj domovský štadión, ale aj futbalové ihrisko v neďalekých Topoľanoch. Kondíciu zase družstvo naháňa v neďalekých lesoch Bielej Hory.  Zmeny v tíme zatiaľ nie sú veľmi výrazné. Isté sú iba odchody hráčov, ktorí boli v MFK Zemplín v minulej sezóne na hosťovaní. Na tréningoch sa objavuje aj viacero nových tvári, no ešte nie je isté, kto z nich, nakoniec v Michalovciach zakotví.

Príprava v domácich podmienkach

Šiesty tím minulosezónnej II. futbalovej ligy tentoraz zvolil odlišný model prípravy na novú sezónu. Družstvo neodchádza na žiadne sústredenie a pripravovať sa bude iba doma. „Príprava prebieha v domácich podmienkach. Využívame predovšetkým naše ihriská, ale aj ihrisko v neďalekých Topoľanoch. Na naháňanie kondície nám slúži tunajšie prostredie Bielej Hory, ktoré je pre nás ideálnym riešením,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Albert Rusnák, ktorý si uvedomuje krátkosť prípravy, keďže už v polovici júla začína nový ročník II. ligy. „Je to dosť krátke a aj preto, tréningy musia byť intenzívne. V prvých dňoch sme sa zameriavali na testy a kondíciu, teraz sa už viac venujeme lopte,“ poznamenal lodivod MFK Zemplín, v ktorého realizačnom tíme došlo k jednej zmene, keď doterajšieho trénera brankárov Bogdana Stefanoviča nahradil Peter Pillár. Rusnákovým asistentom zostal Ondrej Duda.


P. Ďurica nepríde, novicom Ján Čarnota

V kádri MFK Zemplín veľký prievan nenastal. Odišli akurát hráči, ktorí boli na hosťovaní a nový angažmán si hľadá aj dvojica Josef Hořava, či Isaac Waseem. Do tímu na skúšku pribudli Španieli Francesco Immorlano a Manuel Jesus Grondana Sanchez z CD Mallorca a Kevin Garel, ktorý naposledy pôsobil vo francúzskom Toulouse. Káder MFK Zemplín rozšírili aj Michal Hamuľák z Vranova, brankár Tomáš Jenčo z Petržalky a kanonier Pavol Jurčo, ktorý naposledy obliekal dres Viktórie Žižkov. Z hosťovania v Považskej Bystrici sa vrátil Michal Vanák. „Ide o kvalitných hráčov. Ich prínos pre tím sa ale ukáže až v prípravných zápasoch. Po nich budeme vedieť, kto na čom je a potom sa môžeme baviť aj o zotrvaní v tíme,“ uviedol michalovský kormidelník. My len dodajme, že posledným pohybom v kádri je príchod Jána Čarnota, ktorý naposledy pôsobil v Dolnom Kubíne. Avizovaná posila Peter Ďurica zo Žižkova nakoniec do metropoly Zemplína nepríde. 

V sobotu v Nowom Saczi

MFK Zemplín odohrá v rámci prípravy na novú sezónu šesť prípravných zápasov. Prvý jeho hráčov čaká už túto sobotu, keď pocestujú na pôdu poľského Nowého Saczu. Práve s týmto súperom sa Michalovčania stretli aj v zimnej príprave, keď doma zvíťazili po presných zásahoch Kuncu, Uškoviča a Gamkrelidzeho 3:1. „O tomto súperovi veľa neviem, akurát to, že tu v zime s nami odohral jeden prípravný zápas. Z toho čo som videl, išlo o nervózny duel, v ktorom sa veľakrát iskrilo. Dúfam, že sa to v sobotu nebude opakovať, pretože by som bol veľmi nerád, keby sa niekto zranil. Chceme odohrať dobrý duel, s kvalitným súperom a s týmto cieľom aj do Poľska pocestujeme,“ skonštatoval Rusnák. Jeho zverenci okrem Nowého Saczu v príprave nastúpia aj proti Rimavskej Sobote, Moldave, Bardejovu a Prešovu,  v generálke na ligu privítajú na domácej pôde Lokomotívu Košice.  

Kalendár prípravných zápasov

Sobota 23. júna: MKS Sandecja Nowy Sacz - Michalovce

Streda 27. júna: MŠK Rimavská Sobota - Michalovce

Sobota 30. júna: Michalovce - FK Bodva Moldava nad Bodvou

Streda 4. júla: Michalovce - Partizán Bardejov

Sobota 7. júla: 1. FC Tatran Prešov - Michalovce

Sobota 14. júla: Michalovce - FC Lokomotíva Košice

Príchody:

Tomáš Jenčo (Artmedia Petržalka), Michal Vanák (Považská Bystrica, návrat z hosťovania), Michal Hamuľák (Vranov nad Topľou), Manuel Jesus Grondona Sanchez (RCD Mallorca), Francesco Immorlano (RCD Mallorca), Kevin Garel (FC Toulouse), Martin Regali, Lukáš Jacko (obaja z dorastu), Ján Čarnota (Dolný Kubín), Pavol Jurčo (Viktória Žižkov).

Odchody:

Patrik Le Giang, Michal Škvarka, Ali Ceesay (všetci Žilina, ukonč. hosť.), Róbert Rák (Nitra, ukonč. hosť.), Dušan Uškovič (Banská Bystrica, ukonč. hosť.), Isaacs Waseem ???, Josef Hořava ???

Peter Brendza



Uverejnené: 21.06.2012 09:24:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.