files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa v príprave odohrá štyri turnaje

Hádzanárky slovenského majstra Iuventy Michalovce budú mať bohatú prípravu na ťažkú sezónu, v ktorej by sa už chceli presadiť v Európe. Tomu tréner Packa prispôsobil aj letnú prípravu, v ktorej jeho zverenky absolvujú zápasy, proti súperom ako maďarský Veszprém, či rumunský majster a vicemajster Valcea a Kluž. Vrcholom prípravy budú dva turnaje. Najskôr domáci Memoriál Tomáša Jakubču, ktorý by sa mal uskutočniť v dňoch 17.-19. augusta a generálkou na prvé kolo WHIL bude turnaj v Olomouci.

Sústredenie v Liptovskom Jáne

Zverenky trénera Jána Packu sa na prvom tréningu zídu vo štvrtok 5. júla, kedy začnú letnú prípravu. Už o tri dni, 8. júla odchádzajú na sústredenie do Liptovského Jána, kde budú ubytované vo Wellness hoteli Alexandra. Na sústredení pobudnú až do 21. júla.  „Snažili sme si vybrať miesto, ktoré by najviac vyhovovalo našim predstavám. To sme našli práve v Liptovskom Jáne, kde je vynikajúce prostredie. Navyše je tam k dispozícii aj hala, ktorú tréneri určite budú využívať,“ skonštatoval športový riaditeľ Jaroslav Čúrny, podľa ktorého ide o tiché prostredie, kde budú mať tréneri aj hráčky ideálne podmienky na prípravu. My len dodajme, že v rovnakom hoteli boli nedávno na sústredení aj futbalisti Spartaka Trnava.


V príprave aj proti Porube, Valcei, či reprezentácii Číny

Po návrate z dvojtýždňového „tripu“ v Liptovskom Jáne sa pre hráčky Iuventy začne obdobie prípravných duelov, ktorých odohrajú zverenky trénera Jána Packa naozaj požehnane. Už v piatok a sobotu 27. - 28. júla odohrajú dvojzápas proti českému majstrovi Sokolu Poruba. Po zápasoch posledných „federálnych majstrov“ odcestujú Michalovčanky na turné do Maďarska, kde ich čakajú zápasy napríklad s Veszprémom, či ďalšími maďarskými tímami. Potom na nich čaká turnaj v Rumunsku, kde by sa mali stretnúť aj s momentálne jedným z najlepších tímov Európy rumunskou Valceou, či ďalším kvalitným celkom Beira Mare. Po návrate domov ich čaká tradičný domáci Memoriál Tomáša Jakubču, na ktorom sa okrem domácich hráčok zúčastnia aj tímy Klužu, Veszprému, Užhorodu a Olomouca. Tradičný Memoriál by sa tentoraz mal uskutočniť až v troch dňoch od 17. - 19. augusta. Generálkou na WHIL bude pre zverenky trénera Packu turnaj v Olomouci, kde by sa zverenky trénera Packu mali stretnú aj s reprezentáciou Číny.

Začínajú v Nitre

Tento týždeň sa uskutočnilo žrebovanie jedenásteho ročníka spoločnej interligy WHIL. Ten určil, že Iuventa v prvom kole pocestuje do Nitry. „Vzhľadom na našu účasť v Lige majstrov a jej termíny, bolo našim prianím začínať vonku. To sa nám aj splnilo.  Začíname s rovnakým súperom ako minulý rok, len pre zmenu pocestujeme do Nitry,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrný. My len dodajme, že prvé kolo WHIL je na programe počas víkendu 1.-2. septembra.

V Lige majstrov bez prvého predkola

Prvé kolo malo byť poslednou previerkou Iuventy pred Ligou majstrov, ale nebude. Prvé predkolo najprestížnejšej ženskej klubovej súťaže, ktoré sa malo konať v dňoch od 7.-9. septembra, sa totiž neuskutoční. Pôvodne Iuventa figurovala ako nasadená do tretieho koša. Lenže postupne svoje prihlášky stiahli taliansky majster Leadercoop Teramo, grécky šampión Ormi-Loux Patras, neprihlásil sa ani ukrajinský majster Karpaty Užhorod a ani portugalský S.A.I.D Madeira. EHF preto prvú fázu kompletne zrušila a všetky tímy, ktorých prihlášky akceptovala, posunula rovno do II. fázy. Čo to v praxi znamená. Hlavne to, že slovenského majstra od vytúženej skupinovej fázy Ligy majstrov nedelí päť zápasov, ale len dva. Druhá fáza, ktorá sa odohrá 22. – 23. septembra, sa totiž hrá vyraďovacím spôsobom. Zemplíčanky sú nasadené v štvrtom koši spolu s macedónskym Metalurgom Skopje, tureckým tímom Muratpasa BSK Antalya a švajčiarskym LHC Brühl. Prvý súper Michalovčaniek v kvalifikácii vzíde zo štvorice nasadenej do I. koša: Byasen Trondheim (Nór.), FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť (Maď.), U Jolidon Kluž (Rum.) a Viborg HK (Dán.). My len dodajme, že žrebovanie kvalifikačných turnajov je na programe v utorok 3. júla v sídle EHF vo Viedni.

Peter Brendza 



Uverejnené: 24.06.2012 12:00:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.