files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Vydarený prvý ročník

V sobotu 23. júna sa v Mestskej športovej hale uskutočnil prvý ročník v tlaku na lavičke, ktorý niesol názov O pohár primátora mesta Michalovce. Organizátorom sa tento pilotný ročník náramne vydaril a už teraz plánujú ďalšie podobné podujatia. Pod úspešnosť podujatia sa podpísali aj viaceré sprievodné akcie, ktoré sa uskutočnili počas neho samotného.

Úspešný prvý ročník

Prvého ročníka v tlaku na lavičke, ktorý niesol názov o pohár primátora mesta sa zúčastnilo šesťdesiat pretekárov. Siláci súťažili v piatich kategóriách, ktoré mali aj svoje podkategórie podľa váhy. „Mali sme tu päť kategórii – dorasteneckú, juniorskú, mužskú, ženskú a kategóriu masters. V každej kategórii bol vyhlásený aj absolútny víťaz, ktorý si odniesol pohár primátora mesta. Za seba môžem vyjadriť s prvým ročníkom absolútnu spokojnosť,“ informoval nás riaditeľ pretekov Ladislav Lechan. Organizátori podujatia boli spokojní nielen so samotnou súťažou, ale aj tým, že do Mestskej športovej haly si našlo cestu aj početné divácke publikum. „Je veľmi dobré, že ľudia na tento turnaj zareagovali a prišli chlapcov povzbudiť. Určite som veľmi rád, že prišli v takomto hojnom počte,“ podotkol riaditeľ pretekov, ktorého navyše teší aj to, že jeho zverenci sa svojej šance chytili. „Silový trojboj a tlak na lavičke v Michalovciach začína napredovať. Máme tu dvanásť perspektívnych pretekárov, z ktorých sú šiesti majstrami Slovenska,“ poznamenal Lechan.

Talentovaný junior Marko Treľo obsadil druhé miesto

Bohatý sprievodný program

Podujatie malo aj viacero sprievodných akcií. Pred štartom súťaže vystúpili so svojim tanečným programom michalovská tanečná skupina Slniečko a svoje bojové umenie ukázali aj športové kluby RED DRAGON Aikido training center Slovakia a MMA TEAM SLOVAKIA Michalovce. Ďalšou sprievodnou akciou bola Zumba so Števkou Sokolovou, ktorá sa uskutočnila na pódiu pred športovou halou. „Niečo podobné som videl aj na podujatí v Trenčíne. Veľmi ma to zaujalo a dostal som tak nápad zorganizovať to aj tu. Bola tu naša súťaž, ukážky bojového umenia, či fitnesky. Prakticky všetko do seba zapadlo a aj tieto sprievodné podujatia sa pričinili o úspešnosť  nášho prvého projektu,“ dodal riaditeľ pretekov Lechan, podľa ktorého sa podobný projekt v Michalovciach uskutoční opäť už v októbri, kedy sú na programe okresné majstrovstvá.

Pavol Varga spoločne s Ladislavom Lechanom  

Jeden pohár ostal v Michalovciach

Siláci na prvom ročníku tlaku na lavičke súťažili v piatich kategóriách dorasteneckej, juniorskej, ženskej, mužskej a masters. Každá kategória mala niekoľko podkategórii, podľa váhy. Najlepší z jednotlivých kategórii získali aj pohár primátora mesta. V kategórii juniorov sa stal absolútnym víťazom Michalovčan Pavol Varga. „So svojim výkon môžem vysloviť spokojnosť. Je trošku na škodu, že som vo svojej kategórii súťažil sám, no s tým neurobím nič. To, že som získal cenu absolútneho víťaza beriem ako bonus za toto fantastické podujatie,“ povedal michalovský silák, ktorý súťažil v kategórii do 59 kg. V ostatných kategóriách sa tešili pretekári z iných miest. Pri dorastencoch sa absolútnym víťazom Erik Boháček zo Zlatník, v kategórii mužov Pavol Varchola z Bardejova a v masters sa tešil Milan Gombár z Bánoviec nad Bebravou. Absolútnym víťazom celého podujatia sa stal Pavol Varchola, ktorý je v tlaku na lavičke na Slovensku absolútna špička. „Som veľmi rád, že som sa tohto podujatia mohol zúčastniť. Musím vysloviť poďakovanie organizátorom. Podarilo sa im zorganizovať fantastické podujatie. Takisto som spokojný so svojím výkonom, ktorým som sa priblížil k slovenskému maximu,“ spokojne skonštatoval bardejovský silák, ktorý sa v análoch zapíše ako prvý absolútny víťaz.  

Peter Brendza



Uverejnené: 25.06.2012 16:21:15

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623