files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zalužičania oslavovali na konskom sedle


V 36-stupňovej horúčave Zalužičania skákali na trampolíne, jazdili na koňoch a na ochladenie využili aj retiazkový kolotoč.

Zalužice oslavovali počas víkendu svoje 763. výročie prvej písomnej zmienky o obci. Hoci nešlo o okrúhle výročie, najmenší sa tešili z koní, kolotoča i trampolíny. ,,Tak ako patrí k života práca, patrí k života aj kultúra, zábava a stretávanie sa ľudí,“ povedal na úvod starosta obce Gabriel Viňanský (SDKÚ-DS, SMER, MOST – HÍD).


 

Neodradilo ani 36 stupňov

Napriek vysokým horúčavám Zalužičania zaplnili tribúnu na športovom ihrisku a pozreli si hudobno-kultúrny program, ktorý pripravila ZŠ a MŠ v Zalužiciach. Tým najmenším deťom pomáhali aj pedagógovia. Žiaci predviedli rôzne druhy tancov od folklóru po moderný tanec. Nechýbali ani malí ľudoví rozprávači. Spevákov sprevádzal aj harmonikár Vlado Tatarko zo speváckeho súboru Seniora vánok. Potleskom diváci obdarili speváka Čika, ktorý prišiel z farmy Čiko spolu s párom koňov. ,,Máme rovnaké meno s koňom, pretože sa podobáme,“ zažartoval.

 

Skákalo sa a jazdilo

Víkend si najviac užili deti. V sobotu súťažili v športových disciplínach s rodičmi a v nedeľu na nich čakal retiazkový kolotoč, trampolíny, kone a veľa zábavy. ,,Chcela som sa ešte povoziť na koníkovi, ale musím čakať, kým sa povozia ostatné deti, ktoré ešte neboli,“ povedala nám Tamarka, ktorá sa chystala už na trampolínu. Ani horúčava neodradila desiatky detí od toho, aby si zaskákali. Rodičia sa chladili radšej pivom. Deťom najviac chutila cukrová vata. Pozrieť sa mohli tiež na staré pluhy z Mini skanzenu.


Veronika Cholewová

 



Uverejnené: 03.07.2012 13:41:20 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.