files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Druhou posilou Iuventy je Natalia Vinyuková

V poradí druhou posilou Iuventy Michalovce pred touto sezónou sa stala Natalia Vinyuková, ktorá naposledy pôsobila v ruskom Rostove na Done. Dvadsaťtriročná bývalá juniorská reprezentantka Ruska podpísala s päťnásobným slovenským majstrom dvojročný kontrakt a mala by sa stať náhradou za odchádzajúcu Alžbetu Pollákovú.

Sledovali ju od apríla

Káder aktuálneho slovenského ženského hádzanárskeho majstra rozšírila druhá letná posila, bývalá ruská juniorská reprezentantka Natalia Vinyuková. Vinyuková je tak po Julii Snopovej už druhou zahraničnou akvizíciou v tíme Iuventy. Rodáčka z Krasnodaru, ktorá s hádzanou začínala v Majkope, no do podvedomia sa dostala v tíme pravidelného účastníka európskych pohárov Rostova na Done, sa Iuvente upísala na dva roky. „Musím povedať, že Vinyukovú sme sledovali asi od apríla. Ide o hráčku, ktorá je schopná strieľať góly aj z diaľky. Práve to sme hľadali. Trénerovi Packovi sme dali na výber videá s viacerými adeptkami a on si vybral práve túto bývalú juniorskú reprezentantku,“ uviedol športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny na margo ostrej spojky, ktorá práve vo štvrtok ráno po tridsaťhodinovej ceste vlakom z Moskvy dorazila do Užhorodu, odkiaľ si ju prevzali funkcionári michalovského klubu. Nová posila teda bude k dispozícii už dnes na prvom tréningu slovenského majstra.

Na predĺžení zmluvy sa s Iuventou dohodla aj Patrícia Wollingerová

Kontrakty predlžilo sedem hráčok

Dvadsaťtriročná spojka sa tak stala šiestou zahraničnou akvizíciou v kádri Iuventy, keď doplnila Ukrajinky Kučerovú (predtým Bachyrievovú), Trehubovú, Krebsovú, Snopová a Slovinku Geričovú. „Keď sa chceme presadiť v Európe, čo je našim najbližším cieľom, musíme sa uberať aj týmto smerom. Myslím si, že po získaní Snopovej a Vinyukovej naše šance v Európe stúpli,“ skonštatoval športový riaditeľ Iuventy, podľa ktorého došlo k predlženiu kontraktov s viacerými hráčkami súčasného kádra. „Chceli sme trochu náš káder zastabilizovať. V posledných týždňoch sme sa na nových kontraktoch, či na ich predlžení, dohodli so sedmičkou hráčok. Ide o brankárku Krebsovú, či hráčky Szollosiovú, Hvostaľovú, Rebičovú, Wollingerovú, Horňákovú, či Hollú,“ dodal Jaroslav Čúrny, ktorý už ďalší pohyb v kádri slovenského majstra nepredpokladá. My len dodajme, že Iuventu po majstrovskej sezóne opustila akurát Alžbeta Polláková a vylúčený nie je ani odchod Ivety Mičiníkovej na hosťovanie do iného účastníka WHIL.  

Peter Brendza



Uverejnené: 05.07.2012 12:41:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.