files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Hc winLand začal prípravu

Prípravu na novú sezónu pod vedením novej trénerskej dvojice Ľuboš Hudák - Marcel Vaľo začali aj extraligový hádzanári Hc winLand Michalovce. Na prvom tréningu sa objavila aj avizovaná posila Patrik Hruščák. Na dobrej ceste je aj dohoda s Lukášom Gamrátom a do prípravy by sa mal zapojiť aj dlhodobo zranený Marián Huňady. Hc winLand v príprave odohrá desať prípravných zápasov, kde ich súpermi budú maďarské, poľské a české družstvá.

Pod vedením novej trénerskej dvojice
Šiesty tím minuloročnej sezóny odštartoval prípravu s novým trénerským tandemom. Predchádzajúceho kormidelníka Pavla Jana nahradil Ľuboš Hudák, ktorého asistentom sa stal Marcel Vaľo. V trénerskom kolektíve mal zostať aj predchádzajúci asistent Štefan Rapáč, toho ale v týchto dňoch zasiahli zdravotné problémy. „Na začiatku prípravy sa zameriame hlavne na naberanie kondície. Prvé dni sa budeme pripravovať v domácich podmienkach a od pondelka odchádzame na týždňové kondičné sústredenie do Skalky pri Kremnici,“ oboznámil nás s prvými dňami prípravy nový lodivod Hc winLand Ľuboš Hudák, podľa ktorého budú hráči v prvých dňoch prípravy využívať posilňovňu, či atletickú dráha na IV. ZŠ a futbalové ihrisko na VI. ZŠ.

Tréneri na prvom tréningu: Zľava nový lodivod Ľuboš Hudák, v strede asistent Marcel Vaľo a vpravo masér Marin Kasakov

Bez Miňa, no s Gamrátom, či Huňadym
V kádri minuloročného extraligového nováčika veľa zmien nenastalo. Okrem avizovaného odchodu Holdoša do Hlohovca, družstvo opúšťa aj dvojica Maroš Čorej a Matúš Miňo, ktorý si to namieril do Rakúska. V tíme bude naďalej pokračovať štyridsaťjedenročný golman Kolpak a do prípravy sa zapojila aj zatiaľ jediná oficiálna posila Patrik Hruščák, naposledy pôsobiaci v Košiciach. V najbližších dňoch by sa malo udiať predlženie kontraktu s Frajkorom a na opätovnom pôsobení v Michalovciach by sa mal dohodnúť aj Lukáš Gamrát, ktorý vo winLande vyše roka pôsobil, no v januári sa rozhodol odskúšať maďarskú ligu a prestúpil do Mezokovesdu. Ten ale z Budapešt Bank League vypadol a Gamrát sa tak rozhodol klub opustiť. Do prípravy na novú sezónu by sa mali zapojiť aj Vladimír Regenda (naposledy pôsobil v Sečovciach), či Marián Huňady, ktorému bola pre zranenie kolena v januári zmrazená zmluva. „Káder je z minulosti stabilizovaný. Trošku ma mrzí odchod Holdoša a Miňa, no taký je šport. Miesto nich sa nám podarilo dotiahnuť prestup Hruščáka, ktorý bude určite posilou. Uvidíme ešte ako to skončí s príchodom Tomáša Urbana, o ktorého máme eminentný záujem. Má síce nejakú ponuku z Nemecka, no keby mu nevyšlo zahraničie, mal by pôsobiť u nás,“ poznamenal nový lodivod Hc winLand, ktorého na prvom tréningu chýbala ukrajinská úderka Kučer, Tibulevyč, Sadovij, či nová posila 205-cm spojka Alexander Petrov, naposledy pôsobiaci v ruskej najvyššej súťaži. Spomenutí hráči by sa do tréningového procesu mali zapojiť v stredu poobede alebo vo štvrtok ráno.

V príprave aj na turnaj do Mielca
Hádzanári Hc winLand odohrajú v príprave na novú sezónu, ktorú začínajú prvým kolom 31. augusta v Košiciach, desať zápasov. V nich sa stretnú so zahraničnými celkami z Maďarska, Poľska, či Čiech. V auguste vycestujú zverenci trénera Hudáka aj na turnaj do poľského Mielca. „Presný program prípravných zápasoch ešte nie je známy, no už teraz môžem povedať, že sa stretneme napríklad s maďarskou Tatabanyou, či Ferencvárošom Budapešť, ktorý privítame na domácej palubovke,“ skonštatoval Ľuboš Hudák, podľa ktorého bude presný termínovník zápasov známy v najbližších dňoch. „Celú prípravu sme prispôsobili tak, aby sme najvyššiu súťaž odštartovali dobre. Do nového extraligového ročníka vstupujeme s cieľom umiestniť sa do prvej štvorky. Vzhľadom na silu kádra si myslím, že tento cieľ nie je nesplniteľný,“ dodal na záver nový lodivod Hc winLand.

Peter Brendza



Uverejnené: 11.07.2012 14:23:57

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623