files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

V Priekope spojili príjemné s užitočným

Poznávali, aby mohli chrániť

     Obec Priekopa, poľovnícke združenie (PZ) Diviak Porúbka, Základná organizácia Únie žien Slovenska Priekopa v spolupráci so Zemplínskym osvetovým strediskom Michalovce – kultúrnym zariadením Košického samosprávneho kraja zorganizovali 8.júla 2012 v obci Priekopa podujatie pod názvom Poznávaj a chráň. Ide už o siedmy ročník prázdninovej akcie, o ktorú majú záujem aj obyvatelia zo širšieho okolia.


     Podujatie je zamerané na súťažnozábavné prehlbovanie záujmu o prírodné špecifiká regiónu. Nielen deti, ale aj dospelý poznávajú rastliny a živočíchy priamo v prírode. Pod odborným okom poľovníkov určujú podľa vetvičiek dreviny, či podľa stôp zvieratá. Obohatením podujatia sú brannošportové súťaže – hádzanie šipiek, chôdza na choduliach, hod flintou do žita a streľba so vzduchovky.

     Kultúrnovzdelávacie stretnutie pravidelne začína poľovníckym signálom v podaní Jaroslava Remeckého a nástupom prítomných. Po organizačných pokynoch sú záujemcovia vyvezení na určené miesto v lese a cestou dole poznávajú a chránia miestne prírodné bohatstvo. Prostredníctvom zberu odpadkov za účasti priateľov prírody sa u účastníkov rozvíja enviromentálne cítenie. V altánku, umiestnenom v malebnom prostredí pri vodárni nad obcou Priekopa, ochrancov prírody čaká, okrem spomínaných súťaží aj sladká odmena a guľáš.


     Zlepšením informovanosti účastníkov podujatia o miestnych turistických atraktivitách a pripravovaných akiach sa očakáva prehlbovanie vzťahu obyvateľov k regiónu a zvýšenie počtu turistov. Podľa slov starostu Petra Sekeráka má obec má v plnom rozsahu vybudovanú infraštruktúru ako aj podmienky na turistický potenciál. Jej poloha na celú východoslovenskú nížinu je ako predurčená na agroturistiku so zameraním na zber lesných plodov ako aj príjemné posedenie v krásnom prírodnom prostredí. Obec Priekopa sa nachádza na trase vihorlatských úzkokoľajok, po ktorej v súčasnosti vedie cyklotrasa z Choňkoviec cez Koňuš, Priekopu, Porúbku, Koromľu a končí sa v Priekope..

 

 

Mgr. Erika Demčáková

ZOS Michalovce

DP Sobrance



Uverejnené: 11.07.2012 15:14:18 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.