files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strážske beach ovládla dvojica Horváth – Hukel

Turnaj v plážovom volejbale, ktorý sa už jedenásty raz konal v priestoroch letného kúpaliska v Strážskom, bol kvalifikačným bojom série „A“ majstrovstiev Slovenska. Usporiadatelia museli kvôli vysokým horúčavám prvýkrát v histórii podujatia ochladzovať piesok vodou.


 

Kvantita a kvalita

16 mužských a 12 ženských dvojíc zápasilo o čo najlepšie umiestnenia od ôsmej rána do ôsmej večera. Postup na slovenské majstrovstvá v plážovom volejbale na Zvolenskej priehrade v Orlíku si mohli vydobyť aj kadeti a juniori, v čom nezaváhala domáca dvojica Vaňko – Varšo. Kvôli plnému hráčskemu obsadeniu turnaja, čo milo prekvapilo organizátorov, odštartovali súťaž už v piatok 6. júla, aby sa v nedeľu mohli sústrediť na najdôležitejšie postupové duely.

Na kvalifikačný boj do Strážskeho zavítali i minuloroční majstri Slovenska Peter Varga a Richard Nemec. Volejbalisti mali k dispozícii dve ihriská.

„V tomto ročníku nás potešila účasť viacerých hráčov, ktorí patria k slovenskej špičke,“ hovorí jeden z hlavných organizátorov Štefan Bočko.

„Volejbalové ihriská sa najprv využívali ako tenisové kurt y. Potom sa však ujala myšlienka plážového volejbalu. Najprv sme hrávali medzi sebou. Neskôr sme získali sponzorov a onedlho sa v Strážskom konal jeden z najlepších turnajov. Súťaž sa usporadúva pod záštitou mesta. V jedenástich ročníkoch sme dosiaľ mali iba dve zahraničné hráčky.“


 

Nevyhli sa zraneniam

Domáca mužská dvojica, ktorú tvorili Tomáš Sekera a Ľuboš Bajcura, skončila na celkovom 6. mieste. V roku 2003 sa na Slovensku konal iba jediný turnaj v plážovom volejbale. Hosťujúcim mestom bolo práve Strážske.

„Nepamätám si, aký to bol presne ročník, ale kvôli zlému počasiu sme museli turnaj zrušiť a presunúť ho o týždeň neskôr,“ hovorí organizátor a volejbalista Štefan Vaňko.

„Všetci účastníci turnaja podali skvelé výkony, na úr ovni.  Teplota vzduchu sa šplhala na 35°C, piesok bol ešte teplejší. Volejbalisti sa mohli skryť pod stany a schladiť sa v bazénoch. Účastníci turnaja sa nevyhli zraneniam, ale šlo iba o podvrtnutie členkov. Nič vážne sa, našťastie, nestalo.“

 

Výsledky 11. ročníka plážového volejbalu v Strážskom

Kategória žien:

1. Katarína Štefková – Lucia Michlovičová

2. Danica Repáková – Valéria Budaiová

3. Karolína Čizmáziová – Michaela Majzúnová 

 

Kategória mužov:

1. Igor Horváth – Matej Hukel

2. Marek Ludha – Oliver Čizmazia

3. Ján Namešanský – Michal Hovorka

 

Teplota piesku dosahovala viac než 45°C, usporiadatelia ho museli kropiť vodou.

 

Víťazi mužskej kategórie si polepšili o 700 eur, najlepšie volejbalistky zinkasovali o dvesto eur menej.

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 17.07.2012 09:54:22 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.