files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Strecha Psychiatrie (takmer)dokončená

Júnová veterná smršť najviac poškodila strechu Psychiatrickej nemocnice (PN) v Michalovciach. Od vyčíňania prírodného živlu neprešiel ešte ani mesiac a pol. Stavbári sú však rýchli. Preto je opravená strešná konštrukcia takmer dokončená.

V týchto dňoch bratislavská firma Mitob realizuje záverečné práce. Nová strecha je plochá. Dodávateľ urobil aj zateplenie Mala by viac odolávať vetru. Šesť rokov mala nemocnica sedlovú strechu. Tá nevydržala. Demontáž poškodenej strešnej konštrukcie a oprava strechy si vyžiadali 12O-tisíc eur. PN získala peniaze z poistného plnenia. Poskytla aj vlastné zdroje. Predchádzajúcu strešnú konštrukcia silný vietor rozmetal po okolí. Do izieb na najvyššom poschodí nemocnice začalo zatekať. Preto zdravotný personál premiestnil pacientov akútneho psychiatrického oddelenia na nižšie podlažia.

Súčasne prebieha aj rekonštrukcia spomínaného najvyššieho poschodia. Stavebné firmy vynovujú chodby a sociálne zariadenia. Vymieňajú podlahu a modernizujú strop. Zároveň pribudne nová elektro-požiarna signalizácia. Realizuje sa aj prekrytie striech pavilónov, v ktorých majú priestory nájomcovia. Konkrétne, nervové, pľúcne a interné oddelenie NsP Š.Kukuru a Charitný dom prof.Hlaváča. Uvedené práce by mali byť ukončené v septembri. Budú stáť zhruba 180-tisíc eur. Aj tento objem finančných prostriedkov nemocnica uhradí z vlastného rozpočtu. Na prelome augusta a septembra bude započatá inovácia rehabilitačného oddelenia. Nachádza sa na druhom podlaží. PN za ňu zaplatí 70-tisíc eur. Po zavŕšení uvedených stavebných prác bude ukončená III.etapa rekonštrukcie nemocničného objektu.

(jan)



Uverejnené: 21.07.2012 13:12:04 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.