files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dvojgólový debutant zálusk na hetrik nemal

Michalovským futbalistom sa premiéra v sezóne 2012/2013 vydarila. Po dvoch presných zásahoch Michala Hamuľaka totiž v prvom kole II. ligy porazili na vlastnom trávniku Dubnicu 2:1 a do tabuľky si tak pripísali cenné tri body. Práve strelec dvoch gólov mohol byť historický prvým hráčom, ktorému sa podarilo v premiére streliť hetrik. Nestalo sa a Hamuľak sa tak „iba“ vyrovnal Irakli Liluašvilimu a Isaacovi Waseemovi, ktorí vo svojich premiérach napli sieť súperových golmanov takisto dvakrát.

Dvojgólový debutant

V úvodnom vystúpení michalovských futbalistov v sezóne 2012/2013 videli diváci z obidvoch strán zaujímavý futbal. V prvom polčase mali navrch domáci hráči, v druhom pre zmenu mierne hostia. Zápas veľmi dobre vyšiel debutantovi v drese MFK Zemplín Michalovi Hamuľakovi. Odchovanec humenského futbalu sa totiž vo svojej majstrovskej premiére zaskvel dvoma presnými zásahmi a hlavne vďaka jeho streleckej efektivite si domáci futbalisti na svoje konto pripísali tri body. „Musím povedať, že na úvod sezóny videli diváci veľmi dobrý zápas z obdivoch strán. Keďže to bolo prvé kolo, veľmi sme chceli odštartovať víťazstvom. To sa nám nakoniec aj s poriadnou dávkou šťastia, keďže hostia mali niekoľko dobrých príležitostí na vyrovnanie, podarilo,“ uviedol po stretnutí šťastný strelec, podľa ktorého malo stretnutie prvého kola viacero rušných momentov. „Naozaj to bolo na druholigové pomery dobré stretnutie. V prvom polčase bola aktivita na našej strane. Dali sme gól, no mohli sme z toho vyťažiť aj viac, keď sme nepremenili ďalšie čisté šance. Keby bolo po prvom polčase 3:0, nikto by sa nečudoval. V druhom dejstve hostia po znížení výrazne ožili, k čomu sme im pomohli aj my. Vďaka bohu aj za jednogólové víťazstvo, no v budúcnosti sa musíme vyvarovať toho, že zápas takto pustíme z rúk. Nemusí sa nám to vždy vyplatiť.“

Michal Hamuľak zálusk na hetrik nemal

Napodobnil Liluašviliho a Waseema

Práve Michalovi Hamuľakovi môžu spoluhráči ďakovať za tri body, keďže najskôr v 24. minúte po centri Gamkrelidzeho otvoril skóre a potom v 52. minúte pridal po efektnej uličke toho istého hráča aj druhý presný zásah. „Pri prvom góle to bol jednoduchý center z ľavej strany, ktorý smeroval na prvú žrď. Práve tréner Rusnák ma vždy nabáda nato, aby som chodil práve na prvú žrď. Teraz to vyšlo. Druhý gól bol tiež dielom Giorgiho. Ten preukázal obrovský prehľad a po jeho prihrávke pre mňa už nebol problém streliť gól,“ poznamenal michalovský útočník, ktorý dvoma strelenými gólmi v premiére napodobnil dvoch legionárov v drese MFK Zemplín Gruzínca Irakli Liluašviliho a Juhoafričana Isaaca Waseema. Tí vo svojich premiérach takisto dvakrát napli sieť súperových brán. „Nie, určite som zálusk na hetrik nemal. Som veľmi rád, že sa mi podarilo skórovať aspoň dvakrát. Dúfam, že sa mi bude dariť aj v ďalších stretnutiach a Michalovciam pomôžem ešte viac,“ dodal dvojgólový strelec. Mimochodom, odkedy MFK Zemplín figuruje v druhej lige je Hamuľák ôsmym hráčom, ktorému sa v premiére podarilo streliť gól. Predtým sa to podarilo Artemovi Jevľanovovi, dvojgólovému Liluašvilimu, Jozefovi Gašparovi, Tomášovi Slobodovi, Mariánovi Adamovi, Jakubovi Hottekovi, či naposledy Isaacovi Waseemovi. Pre doplnenie faktov môžeme dodať, že vo svojej premiére bol strelecky úspešný aj už bývalý hráč MFK Zemplín Pavol Ruskovský, ktorý ešte v sezóne 2002/2003, keď Michalovce pôsobili v III. lige Skupina Východ, jediným gólom rozhodol stretnutie na pôde Sobraniec.

Michalovskí góloví debutanti v druhej lige
Sezóna 2005/2006: 10.kolo: Šaľa - Michalovce 3:2 - Artem Jevľanov
Sezóna 2007/2008: 7.kolo: Michalovce - Stará Ľubovňa 4:2 - Irakli Liluašvili (2)
Sezóna 2007/2008: 20.kolo: Trebišov - Michalovce 0:1 - Tomáš Sloboda
Sezóna 2008/2009: 1.kolo: Lučenec - Michalovce 3:2 - Jozef Gašpar
Sezóna 2008/2009: 20.kolo: Trenčín - Michalovce 6:2 - Marián Adam
Sezóna 2010/2011: 19.kolo: Michalovce - Púchov 3:0 - Jakub Hottek
Sezóna 2010/2011: 21.kolo: Michalovce - Dolný Kubín 3:0 - Isaac Waseem (2)
Sezóna 2012/2013: 1.kolo: Michalovce - Dubnica 2:1 - Michal Hamuľak (2)

Naša poznámka

Stojí druhá liga za tri eurá?

Aj túto otázku sme počuli z tribúny počas stretnutia 1. kola II. futbalovej ligy medzi Michalovcami a Dubnicou. Vedenie klubu sa totiž pred novou sezónou rozhodlo zvýšiť vstupne na zápasy z predošlých dvoch na tri eurá. Niektorých fanúšikov sa dotklo ešte viac to, že spomenuté zvýšenie nebolo oznámene v médiách vopred, ale až v deň zápasu a nie všetci o tom vedeli. Nie, nechceme teraz kameňovať vedenie za toto zvýšenie. Je to v ich právomoci. Samozrejme chápeme, že súčasný moderný stánok (akých je na Slovensku naozaj málo) si vyžaduje zvýšené náklady, ktoré navyše stúpli po zavedení umelého osvetlenia. Na druhej strane, je však potrebné pochopiť aj finančnú situáciu ľudí, ktorí sa v dnešnej dobe čoraz viac pozerajú na dno svojich peňaženiek a aj takéto zvýšenie vstupného sa ich dotkne. Tentoraz si ešte fanúšik cestu na futbalový štadión našiel, no príde aj čas, keď bude musieť futbal súťažiť o diváka aj s ďalšími športmi v meste, či s oveľa nepriaznivejším počasím, ako bolo v sobotu. Potom si divák túto otázku môže položiť ešte raz a jeho odpoveď nemusí byť rovnaká, ako bola teraz.

Peter Brendza



Uverejnené: 22.07.2012 12:14:46 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.