files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michal Puškár v Poznani tretí

Michalovi Puškárovi sa darí naďalej. Tentoraz skončil na pódiu aj v poľskom Poznani, kde obsadil tretie miesto za Talianmi Schillacim a Di Giorgiom. Práve Schillaci sa stal novým lídrom v európskom šampionáte UEM AA, keď sa dostal pred Puškára. Michalovský jazdec si aspoň udržal prvenstvo v slovenskom šampionáte.

Okruh pri Poľskej Poznani bol cez víkend dejiskom šiesteho dielu šampionátu UEM Alpe Adria a zároveň predposledným podujatím Majstrovstiev Slovenska. V prvej kvalifikácii triedy 125SP náš pretekár Michal Puškár (SG FIX racing) vytvoril nový traťový rekord pre túto triedu. V druhom tréningu sa žiaľ hneď v úvode objavila porucha na jeho motocykli, ktorú mechanici museli rýchlo odstrániť. Keďže Talianovi Schillacimu sa podarilo zlepšiť čas z rána, odsunul nášho reprezentanta na druhú štartovaciu pozíciu. V nedeľných mokrých pretekoch Michal obsadil s prehľadom tretie miesto za dvojicou talianskych pretekárov Schillacim a DiGiorgiom. Tento výsledok znamenal plný bodový zásah v rámci slovenského šampionátu, kde prebral vedenie. V UEM AA šampionáte naopak stratil vedúcu pozíciu, keď sa na čelo dostal obhajca titulu Schillaci.

Michal Puškár: „Trať v Poznani by bolo možné nazvať okruhom na konci sveta. O nejakých boxoch alebo inom zabezpečení nemôže byť ani reči. Ak nechcete rozkladať tímové stany na piesku alebo tráve, je potrebné si dopredu objednať miesto na betónovom podklade, ktorý je veľmi obmedzený. Je to v absolútnom kontraste so super vybavenými motodrómami ako Slovakiaring, Hungaroring, Brno a ďalšími, kde sa jazdia ostatné diely šampionátu. Jediným pozitívom sú krásne poľské dievčatá... V piatok a sobotu panovali tropické horúčavy. V sobotňajšej prvej kvalifikácii sme boli najrýchlejší. Na obed v druhom tréningu sa hneď v úvode objavila porucha na radení, ktorú mechanici rýchlo odstraňovali. Žiaľ aj napriek ich snahe som stihol len druhú časť tréningu a aj keď som to toho dal všetko s prehriatymi pneumatikami a motorom nebolo možné prekonať Stefanov čas, ktorý zajazdil v úvode druhej kvalifikácie. Nedeľná Poznaň opäť nesklamala, tretí rok po sebe sa závod jazdil v daždi. Na štarte mi prekĺzlo zadné koleso a z roštu som odchádzal na 4.mieste. Neskôr som postúpil na tretie a snažil sa bojovať o ďalšie priečky ale množstvo vody predstavovalo značné riziko. Do cieľa som sa teda ” dočlnkoval ”  na 3.mieste, chcelo to asi lepšie veslá...:))) Tento závod bol pre nás veľmi dôležitý, pretože som musel prebrať vedenie v slovenskom šampionáte. Ak sa potvrdia info o zrušení Hungaroringu, znamenalo by to, že tieto preteky mohli byť rozhodujúce. Preto som sa snažil jazdiť s rozumom a nebojovať za každú cenu o víťazstvo, keďže riziko pádu bolo vysoké a v hre bol titul slovenského majstra. Chcel by som poďakovať tímu SG FIX racing a jeho majiteľovi p. Štefanovi Bunčiakovi za dobré podmienky, môjmu otcovi za jeho prácu a všetkým vám, ktorí na nás myslite a fandíte nám.“



Uverejnené: 01.08.2012 20:23:20
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.