files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa Michalovce na turnaj do Klužu

Hádzanárky Iuventy Michalovce počas nasledujúceho víkendu absolvujú svoju druhú turnajovú previerku pred nastávajúcou sezónou. Po turnaji Barabas Kupa v maďarskom Veszpréme, kde skončili na treťom mieste, ich tentoraz čaká Memoriál Tiberia Rusa v rumunskom Kluži, kde sa okrem domácich hádzanárok stretnú s ďalšími poprednými rumunskými celkami Dunareou Braila a HCM Baia Mare.

Vo Veszpréme tretie miesto
Hráčky aktuálneho slovenského ženského hádzanárskeho majstra sa počas minulého víkendu zúčastnili turnaja Barabas Kupa v maďarskom Veszpréme. Na tomto turnaji zaznamenali hráčky Iuventy jednu výhru, keď porazili chorvátsku RK Zelina 26:19 a dve prehry, keď nestačili na tretí tím minuloročnej maďarskej ligy Siofok 29:33 a takisto ani na domáce hádzanárky, ktorým podľahli 28:29. „Určite to bola pre nás kvalitná herná previerka. Musím povedať, že zo športovej stránky to bol vynikajúci turnaj, ktorý však trošku zaostával z organizačnej stránky,“ poznamenal lodivod michalovských hádzanárok Ján Packa. Ten vyslovil spokojnosť aj s výsledkami družstva. „Porazili sme silnú Zelinu, ktorá je účastníkom pohára EHF. Samozrejme, tesné prehry s maďarskými tímami ma trochu mrzia. Odohrali sme však vyrovnané partie s tímami, s ktorými družstvo minulý rok vysoko prehralo. Rozhodli maličkosti, tak ako sme prehrali, mohli sme aj vyhrať. Najviac ma teší, že družstvo napreduje. Už dokážeme otočiť prehratý zápas. Napríklad s Veszprémom sme prehrávali o viacero gólov, no dokázali sme vyrovnať. Je trošku na škodu, že už keď takto dotiahneme zápas, nedokážeme súpera doraziť. To nám ešte chýba a kvalitný protivník to hneď využije,“ poznamenal Packa, podľa ktorého boli zápasy so Siofokom aj Veszprémom ideálnou prípravou na II. predkolo Ligy majstrov, v ktorom sa Iuventa stretne s ďalším maďarským tímom Ferencvarosom Budapešť.



Ďalšia kvalitná previerka
Iuventu čaká tento víkend druhá kvalitná turnajová previerka. Tentoraz zverenky trénera Packu odchádzajú na Memoriál Tiberia Rusa, ktorý sa uskutoční v rumunskom Kluži. Súperkami michalovských hádzanárok budú okrem domáceho účastníka druhého predkola Ligy majstrov aj ďalší rumunský účastníci európskych pohárov Dunarea Braila a HCM Baia Mare. „Čaká nás kvalitne obsadený turnaj. Všetko sú totiž dobré tímy, účastníci európskych pohárov. My, ale takéto turnaje potrebujeme hrať, pretože len takáto konfrontácia nás posunie ďalej,“ podotkol tréner Iuventy. Ten bude podľa svojich slov rád, keď jeho zverenky podajú podobné a možno aj lepšie výkony ako vo Veszpréme. „Potom bude jasne vidno, že napredujeme a sme na správnej ceste.“

Blíži sa aj domáci Memoriál
Treťou turnajovou previerkou pre hráčky Iuventy bude na budúci týždeň už XIX. ročník tradičného Memoriálu Tomáša Jakubču. Ten sa ako po minulé roky uskutoční v rámci Zemplínskeho jarmoku v sobotu 18. a nedeľu 19. augusta. Okrem domácich hádzanárok sa tohto ročníka memoriálu zúčastní aj obhajca prvenstva Babaras Veszprém, rumunský Kluž a posledným tímom bude účastník WHIL DHK Zora Olomouc. „Tentoraz sme s výberom družstiev veľa problémov nemali. Rozhodli sme sa pozvať tímy, kde sme absolvovali turnajové previerky aj my,“ poznamenal športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. My len dodajme, že generálkou na prvé kolo WHIL, ktoré Iuventa odohrá v sobotu 1. septembra na pôde UDHK Nitra, bude turnaj v Olomouci (24.-26. augusta) za účasti domáceho tímu, Písku a poľských Kielcov.

Program Memoriálu Tiberia Rusa:
Piatok 10 august 2012
10.00: Iuventa Michalovce - Dunarea Braila
11.45: "U" Jolidon Cluj - HCM Baia Mare
17.00: HCM Baia Mare - Dunarea Braila
18.45: "U" Jolidon Cluj - Iuventa Michalovce

Sobota 11. august 2012
10.00: Iuventa Michalovce - HCM Baia Mare
11.45: "U" Jolidon Cluj- Dunarea Braila

Program Memoriálu Tomáša Jakubču:
Sobota:
10.00. Iuventa Michalovce - DHK Zora Olomouc
11.45. Barabas Veszprem - Jolidon Kluž
17.00. Iuventa Michalovce - Barabas Veszprem
18.45. Jolidon Kluž - DHK Zora Olomouc

Nedeľa:
10.00. Barabas Veszprem - DHK Zora Olomouc
11.45. Jolidon Kluž - Iuventa Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 09.08.2012 13:14:01 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.