files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Slavomír Vorobeľ dres Dukly oblečie znova po dvadsiatich rokoch

Káder hokejistov HK Dukla pred nastávajúcou sezónou posilnil aj obranca Slavomír Vorobeľ, ktorý naposledy pôsobil v Prešove. Hokejový svetobežník sa do Michaloviec vrátil po dvadsiatich rokoch. Presne vtedy, tu tento odchovanec košického hokeja rozbiehal svoju bohatú seniorskú kariéru.

Slavomír Vorobeľ v drese francúzskeho Brestu ...

Návrat po dvadsiatich rokoch

V Michalovciach začínal s kariérou a teraz je naspäť. Reč je o novej posile Dukly Michalovce Slavomírovi Vorobeľovi, ktorý dres Dukly obliekal v sezóne 1992/1993. „Vtedy bola v Košiciach veľká konkurencia. Práve preto klub využíval to, že sa hráči mohli ísť rozohrať do Michaloviec. Vtedy tu bola výborná partia. Z Košíc tu prišiel napríklad aj Slavomír Rybovič, či Peter Pinďár a práve vtedy som tu začínal aj s Rišom Šechným. V Michalovciach sme sa teda opäť stretli po dvadsiatich rokoch,“ uviedol štyridsaťročný 191 - centimetrový a 94 - kilogramov vážiaci Vorobeľ. „Na tieto časy spomínam veľmi rád. Vtedy bola prvá hokejová liga úplne inde ako tentoraz. Všetky tímy v nej boli nabité výbornými hráčmi. Preto bola aj úroveň súťaže vyššia,“ poznamenal odchovanec košického hokeja, ktorý v Michalovciach odohral jednu celú sezónu 1992/1993 a potom aj niekoľko stretnutí v sezóne 1993/1994.

... a počas prvého tréningu Dukly na ľade

Našiel známe tváre

Skúsený obranca po svojom opätovnom návrate do Michaloviec neprišiel úplne do neznámeho prostredia. V šatni totiž našiel veľa známych tvári, aj s kamarátom a bývalým spoluhráčom z Michaloviec, či Košíc Richardom Šechným. „Ako som už povedal, svoju seniorskú kariéru som začínal spoločne s Rišom Šechným. Ale dosť dobre poznám aj ďalších hráčov, ako napríklad Miloš Palovčík, či Ľubomír Cmorej, s ktorým som naposledy pôsobil v Prešove. Myslím, že sa tu utvára dobrý kolektív, ktorý môže potešiť michalovského diváka,“  podotkol hráč, ktorý v minulosti obliekal aj dresy Popradu, Trenčína, Liptovského Mikuláša, ale aj francúzskych Angletu, Brestu, Caen, maďarského Miškolca a do Michaloviec prišiel z Prešova, kde prišiel počas minulej sezóny, ktorú začal v španielskom CS Puigcerda. „Pamätám sa, že tu chodilo na hokej dosť divákov. Teraz by to mohlo opäť pokračovať. Mojim cieľom je to, aby sme hrali dobrý hokej a aby diváci odchádzali po zápase domov spokojní,“ dodal na záver Vorobeľ, ktorý si zahral aj na dvoch svetových šampionátoch, v roku 1995 štartoval na MS skupiny B v Bratislave a o rok neskôr aj pri premiére slovenského hokejového tímu na MS vo Viedni.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.08.2012 12:21:37 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.