files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólová prestrelka v prospech MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín porazili vo východniarskom derby celok Bardejova 4:3 (2:2). Týmto víťazstvom si tak upevnili prvú priečku v tabuľke. Gólové hody videla solídna návšteva 2150 divákov. O víťazstvo zverencov trénera Alberta Rusnáka sa zaslúžil predovšetkým Pavol Jurčo, ktorý vsietil tri góly.

Gólové hody

Viac ako solídna divácka návšteva si v sobotu večer prišla na svoje. Sedem gólov, ďalšie nepremenené šance, ale aj iskrenie, ktoré k derby určite patrí. Po zápase mohli byť viac spokojnejší Michalovčania. Tí dosiahli aj štvrtú výhru v sezóne, keď zvíťazili hokejovým výsledkom 4:3 (2:2). Na ich víťazstvo to však od začiatku vôbec nevyzeralo. Hostia totiž v 13. minúte viedli o dva góly a navyše až traja hráči MFK mali v tom čase na svojom konte žltú kartu. „Takéto zápasy sa určite divákom páčia. Hostia začali výborne a po dvoch góloch boli na koni,“ poznamenal po stretnutí tréner michalovského celku Albert Rusnák. Ten videl hlavný dôvod obratu skóre to, že sa jeho zverenci ani za nepriaznivého stavu nezlomili. Michalovčania ešte do konca prvého polčasu vyrovnali, keď sa dvakrát presadil Jurčo. V druhom dejstve dokonali obrat, keď si autové vhadzovanie Čarnotu zrazil do siete hosťujúci Zápotoka. V 81. minúte prišla opäť chvíľa Jurča, ktorý dorazil do siete center Gamkrelidzeho. „Ku cti mojim zverencom slúži to, že sa ani za nepriaznivého stavu nepoddali a ďalej bojovali. Za kľúčové považujem to, že sme ešte do konca polčasu dvoma gólmi Pavla Jurča vyrovnali. Musím ale vyzdvihnúť hru súpera, ktorý sem neprišiel len brániť a aj on sa útočnou hrou pričinil o výborný zápas. Som veľmi rád, že sa nám v tomto zápase podarilo vyhrať. Som si istý, že toto víťazstvo ešte viac mužstvo utuží. Bola to veľmi dôležitá výhra,“ podotkol po výhre 4:3 michalovský tréner.

Pavol Jurčo zaznamenal hetrik

Ostali na prvom mieste

Futbalisti MFK Zemplín sú po piatich odohratých kolách so ziskom dvanástich bodov na prvom miesto tabuľky. Pred druhou Dunajskou Stredou majú zverenci trénera Alberta Rusnáka jednobodový náskok. Práve na Žitný Ostrov pocestujú Michalovčania v nasledujúcom kole. Doma ich diváci budú môcť vidieť v sobotu 1. septembra, kedy o 19.30 privítajú v zápase pravdy najväčšieho ašpiranta na postup do Corgoň ligy celok Podbrezovej. „To, že sme na prvom mieste tabuľky zatiaľ nepreceňujeme. Samozrejme som rád, že sme tieto štyri zápasy vyhrali, no je to len začiatok súťaže. Teraz nás čakajú dva ťažké zápasy. V Dunajskej Strede sa každému hrá ťažko. Navyše, náš ďalší súper Podbrezová je podľa mňa najväčším favoritom na postup do Corgoň ligy,“ poznamenal lodivod michalovského celku, ktorého zverenci si víťazstvom nad Bardejovom udržali domácu neporaziteľnosť. 

Naša poznámka:

Dôležité víťazstvo ale ...

Michalovskí futbalisti zaznamenali dôležité tri body. Priebeh zápasu síce nebol pre nich úplne naklonený, no vďaka aj za toto víťazstvo. Po dvoch prehrách a hlavne kritike sa totiž družstvo potrebovalo dostať znova na víťaznú koľaj. Nie všetko ale bolo v poriadku. Diváci síce videli otvorený útočný futbal, no my sme videli aj viacero chýb na strane domáceho tímu. Štyri strelené góly sú výborná vizitka, no varovný prst treba zdvihnúť nad troma gólmi v domácej bráne. Tie sa v budúcnosti nemusia vyplatiť. Diery v obrane, straty ľahkých lôpt v strede poľa, kde mal dominovať Zonzon (čo sa však už tretí zápas v rade nestalo). To pravdepodobne videl aj tréner Rusnák, ktorý francúzskeho legionára rýchlo striedal. Ako sme už uviedli, tentoraz je dôležitý zisk troch bodov. Na chyby ale netreba zabudnúť a v budúcnosti sa ich vyvarovať. V ďalších zápasoch by sa už podobný obrat, ako tentoraz nemusel podariť.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.08.2012 17:25:52 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.