files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oleksander Petrov je vo winLande spokojný

Jednou zo štyroch posíl, ktoré prišli do hádzanárskeho účastníka mužskej Tipos Extraligy Hc winLand Michalovce je Ukrajinec Oleksander Petrov. Robustná 202 – centimetrová spojka prišla do Michaloviec z ruského Astrachanu, kde pôsobil v minulej sezóne. Petrov tak rozšíril ukrajinskú úderku v Michalovciach, keď v mužskom tíme okrem neho pôsobia ďalší štyria (Kučer, Tybulevič, Sadovij, Kuzmenko) a v tíme ženského majstra Iuventy je ich ďalších päť (Krebsová, Kuščová, Bachyrievová, Trehubová, Snopová).

Minulá sezóna mu nevyšla

Pred touto sezónou rozšíril káder Hc winland Michalovce 202 - centimetrový a 113 kg vážiaci Ukrajinec Oleksander Petrov. Rodák z ukrajinského Černovca si Michalovce hneď zaľúbil a rýchlo sa stali jeho druhým domovom. „Michalovce na mňa pôsobia príjemným dojmom. Je to čisté mesto a veľmi ma teší, že sú tu aj krásne ženy. Som tu zatiaľ spokojný, nič mi nechýba,“ uviedol dvadsaťšesťročný Petrov. Ten v minulosti pôsobil v ukrajinských Brovary, Donecku a takisto aj v poprednom ruskom Zarja Karpija Astrachan, kde odohral minulú sezónu. Tá mu pre zranenie ruku nevyšla podľa predstáv, keďže už v decembri musel ukončiť sezónu. „Zo začiatku to bolo dobré. Dosť veľa som hrával, bol som tam spokojný. Potom ale prišlo zranenie, ktoré ma odstavilo až do konca sezóny. V Astrachane sme sa následne nedohodli na novej zmluve a tak som hľadal nový angažmán. Ponuka michalovského winLandu mi teda prišla vhod. Chcem si tu napraviť chuť,“ podotkol Petrov, ktorého Astrachan v minulej sezóne obsadil v silnej ruskej lige šieste miesto. 

Ukrajinská úderka

Petrov vo winLande rozšíril ukrajinskú úderku, keď už predtým tu pôsobila štvorica hráčov Gennadij Kučer, Viačeslav Sadovij, Vitalij Kuzmenko a Oleksander Tybulevič. „Aj preto sa mi do Michaloviec prichádzalo ľahšie. So Sadovým a Tybulevičom sa poznám ešte z Brovár, kde sme spoločne hrávali. Určite mi pomohlo k lepšej aklimatizácii aj to, že sú tu oni,“ poznamenal robustný 202 - centimetrový Ukrajinec, ktorý je v tíme po Patrikovi Hruščákovy druhým najvyšším. Apropo, ukrajinská „úderka“ je v Michalovciach ešte väčšia. V ženskom hádzanárskom tíme totiž pôsobí ďalšia pätica Ukrajiniek (Krebsová, Kuščová, Bachyrievová, Trehubová, Snopová). „Sme jedna veľká partia. Poznáme sa všetci navzájom veľmi dobre. My navštevujeme ich zápasy, oni zase nechýbajú na našich,“ podotkol Petrov, ktorému v Michalovciach nepovie nikto inak ak „Saša“.

Vysoké ambície

Michalovský winLand má v tejto sezóne vysoké ciele. „V tíme sa vytvorila vynikajúca partia. Majiteľ klubu pán Stanislav Hudák tu vytvoril vynikajúce podmienky a ja som rád, že tu môžem pôsobiť. V tejto sezóne určite chceme ísť čo najvyššej v slovenskej súťaži. Dúfam, že sa nám to podarí a my klubu vrátime to, že sa o nás jeho predstavitelia dobre starajú,“ poznamenala ostrá spojka, ktorú k hádzanej priviedla v ôsmich rokoch mama. „Na svoj najväčší úspech zatiaľ čakám. S Brovarami som skončil v sezóne 2009/2010 na druhom mieste v ukrajinskej lige. Podobný úspech by som chcel dosiahnuť aj tu.“ My len dodajme, že v sezóne 2009/2010 boli v úspešnej sezóne spoluhráčmi Petrova aj Viačeslav Sadovij a Aleksander Tybulevič.

Proti Považanom by už mal hrať

Rodák z ukrajinského Černovca sa v zostave trénera Ľuboša Hudáka v prvom kole na pôde Košíc neobjavil. Celý týždeň ho totiž trápil pricviknutý nerv a musel preto chodiť na infúzie. Jeho spoluhráči mu však urobili obrovskú radosť, keďže v Košiciach triumfovali 29:26. „Tento zápas som videl na vlastné oči. Bol som dosť nervózny. Chlapcom sa síce nevydaril najlepšie, no som veľmi rád, že nakoniec to víťazstvo dosiahli. Podľa mňa to bude len a len lepšie,“ uviedol Petrov. Ten v si v minulosti obliekol aj dres svojej rodnej krajiny, keď postupne reprezentoval v tíme do 19, či 20 rokov a v desiatich zápasoch nastúpil aj v najcennejšom drese prvého tímu. Jeho zdravotný stav sa zlepšil a v piatok proti Považskej Bystrici by už mal byť trénerovi Ľ. Hudákovi k dispozícii. „Dúfam, že to tak bude. Už ma to totiž ťahá na ihrisko. Chcem totiž chlapcom pomôcť. Nášho najbližšieho súpera síce nepoznám, no chlapci hovorili, že ide o kvalitný mančaft. My však hráme doma a vo svojom domovskom stánku body púšťať nechceme. Preto berieme iba výhru.“

Oleksander Petrov

Narodený: 30. január 1986

Výška: 202.

Váha: 113.

Predchádzajúce pôsobiská: Brovary, Doneck, Brovary, Zarja Karpija Astrachan, Michalovce.

Reprezentácia: Ukrajina muži, 19,20.



Uverejnené: 04.09.2012 14:51:16 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.