files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand naďalej stopercentný

Hádzanári Hc winLand Michalovce zostali stopercentní aj po treťom kole, v ktorom triumfovali na pôde Nových Zámkov 24:22 (12:9). Za výhru však zaplatili krutú daň, keď rozhodcovia vylúčili ešte v prvom polčase až troch michalovských hráčov. Trojica Juraj Géci, Patrik Hruščák a Ján Frajkor, tak po priamom udelení červenej karty, nebude trénerovi Ľubošovi Hudákovi k dispozícii na následný zápas štvrtého kola, v ktorom Hc winLand privíta v stredu o 16.00 Topoľčany.

Trojica "hriešnikov" na tribúne novozámockej haly. Foto: Regionsport

Výborný úvod
Michalovskí hádzanári nastúpili na stretnutie tretieho kola bez svojej najväčšej opory Viačeslava Sadového, ktorého z hry na viac mesiacov vyradilo zranenie ramena. „Je to obrovská škoda. Slava bol totiž zohraný s družstvom a jeho neúčasť bude pre nás určite stratou. Chýbal nám aj v Nových Zámkoch, no som rád, že chlapci sa s jeho neprítomnosťou vyrovnali,“ poznamenal k neúčasti svojej opory lodivod michalovského celku Ľuboš Hudák. Jeho zverenci aj napriek Sadového neúčasti začali stretnutie v Nových Zámkoch veľmi dobre, keď rýchlo viedli 8:1. „Začali sme výborné. Chlapci plnili taktické pokyny, padli nám tam niektoré lopty a z toho vyplynulo to vedenie. Následne ale prišlo aj vinou vylúčení poľavenie, ktoré domáci využili na jednogólové zníženie.“

Štyri červené karty
V druhej polovici prvého polčasu sa začali diať veci, ktoré podľa vlastných slov tréner Ľuboš Hudák ešte nevidel. Rozhodcovská dvojica Volentics - Záhradník podľahla tlaku publika a výsledkom toho, bola divočina, ktorá sa udiala v závere prvého polčasu. Hlavný arbitri udelili ešte v prvom dejstve štyri červené karty, jednu z ich videl domáci Minarovič a tri Michalovčania Géci, Frajkor a Hruščák. Michalovský pivot Géci dostal červenú stopku za hrubý faul a dvojica ľavákov spolu s hráčom Nových Zámkov za vzájomné napadnutie. „To, čo sa dialo v Nových Zámkoch som počas svojej hráčskej, či trénerskej kariéry ešte nevidel. Všetko to pripisujem našim slabým rozhodcom, či ich rozhodcovskej komisii. Tí asi vôbec nesledujú moderné trendy, ako sa momentálne píska v zahraničí. Tri červené karty pre tím ešte v prvom polčase, to určite nie je normálne. Keby to bolo z našej strany za nejaké hrubé fauly, tak nepoviem nič. Géciho faul podľa mňa bol maximálne na dve minúty. Čo sa týka šarvátky v závere, predchádzal jej hrubý zákrok na Frajkora. Prečo potom rozhodcovia vylúčili aj nášho Hruščáka, na to už logické vysvetlenie nemám,“ uviedol ešte aj dnes rozhorčený lodivod michalovského celku.

S Topoľčanmi v stredu už o 16.00
Vičínanie rozhodcovskej dvojice bude mať za dôsledok to, že Michalovčania nastúpia na najbližší zápas, v ktorom privítajú Topoľčany bez štyroch hráčov základnej zostavy. Podľa nových pravidiel má totiž hráč, ktorý dostane priamu červenú kartu, automaticky stop v nasledujúcom zápase. „Je to presne tak. Tu sa už neberie ohľad na okolnosti, aké tomu predchádzali. Bohužiaľ, v stretnutí proti Topoľčanom si musíme pomôcť bez tejto trojice,“ skonštatoval tréner michalovského celku, podľa ktorého jeho zverencov v stredu čaká ťažký súper. „Topoľčany v tejto sezóne určite budú miešať karty. Trochu ma prekvapila ich sobotňajšia prehra, keď doma nestačili na bratislavské ŠKP. Po víťazstve nad Hlohovcom a dobrom zápase s Prešovom som totiž čakal, že si pripíšu dva body. Ide o družstvo, ktoré sa môže oprieť o skúsených hráčov. Som teda zvedavý, ako sa s týmto tímom a s okolnosti, ktoré nás pred zápasom postihli, popasujeme,“  poznamenal na záver Ľuboš Hudák. My len dodajme, že zápas 4. kola Tipos Extraligy sa uskutoční v stredu 19. septembra, kvôli zápasu druhého predkola Ligy majstrov Iuventa Michalovce - Ferencvaros Budapešť, už o 16.00.  

Ďalšie výsledky 3. kola Tipos Extraligy: HC SPORTA Hlohovec - Tatran Prešov 29:36 (17:18), MŠK Považská Bystrica - HáO TJ Slovan Modra 33:23 (15:13), HK Topoľčany - ŠKP Bratislava 23:24 (14:13). Košice mali voľno.

Tabuľka po 3. kole

1. Tatran Prešov        3 3 0 0 106:82 6
2. Hc winLand Michalovce           3 3 0 0 85:76 6
3. MŠK Považská Bystrica
3 2 0 1 91:80 4
4. ŠKP Bratislava
3 2 0 1 88:88 4
5. HK Topoľčany 3 1 0 2 79:80 2
6. Slovan Modra
2 1 0 1 43:49 2
7. 1. MHK Košice
2 0 0 2 42:49 0
8. HC Sporta Hlohovec
2 0 0 2 53:64 0
9.
Štart Nové Zámky 3 0 0 3 82:101 0

Program 4. kola:
Utorok 18. september: 18.00: Modra - Nové Zámky
Streda 19. september: 16.00: Michalovce - Topoľčany. 18.00: ŠKP Bratislava - Hlohovec, Košice - Považská Bystrica.
Voľno - Prešov.

Peter Brendza    



Uverejnené: 17.09.2012 16:21:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.