files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla neudržala dvojgólové vedenia a nakoniec prehrala

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase prvého kola I. hokejovej ligy na vlastnom ľade s Topoľčanmi 3:4 po samostatných nájazdoch. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia v piatok 21. septembra v Zemplínskom derby na ľade Trebišova. Doma ich budeme môcť vidieť v utorok 25. septembra, kedy o 17.00 privítajú v rámci tretieho kola Senicu.

Solídna divácka návšteva videla hokej slabšej úrovne. Prvá tretina bola ovplyvnená viacerými vylúčeniami na obidvoch stranách, a tak bola hra dosť rozkúskovaná. Ako prvý sa z gólu mohli tešiť hostia, keď v 6. minúte Gráčikovi v skórovaní do prázdnej brány zabránil efektným zákrokom obranca Hrubý. Na druhej strane mohol v presilovej hre štyroch na troch skóre otvoriť kapitán Dukly Šechný.

Aj v druhej tretine nasadil hlavný rozhodca P. Sýkora prísny meter. V 22. minúte počas hry štyroch na štyroch mal gól najskôr na hokejke Drotár a potom Fajčákovi v skórovaní zabránil efektnou lapačkou Hippík. V 26. minúte putovali na trestnú lavicu v priebehu piatich sekúnd dvaja Michalovčania a hostia dlhočiznú presilovku o dvoch hráčov využili na otvorenie skóre, o ktoré sa postaral Káčer - 0:1. Vyrovnať mohli v presilovej hre Šechný s Fajčákom, no ani jednému sa nepodarilo prepasírovať puk do bránky hostí. V polovici druhej tretiny prišla silná trojminútovka Dukly. Najskôr sa v 32. minúte krásne uvoľnil Šimčák Čížeka, ktorý zo samostatného nájazdu prekonal Hippíka - 1:1. O niekoľko sekúnd už Dukla viedla, keď sa po spolupráci druhého útoku do čierneho trafil Linet - 2:1. Druhý útok úradoval aj 34. minúte, keď po presnej strele Cmoreja viedla Dukla už o dva góly - 3:1. Tento moment už neustál golman Hippík, ktorého nahradil v bráne hostí Beliansky. Dokonalý obrat mohol zavŕšiť v 37. minúte Žemba, no po jeho strele zvonila iba žrďka Belianského brány.  Trest tak prišiel na druhej strane, keď sa o kontaktný gól postaral Huba. V závere ešte mohol počas presilovej hry skórovať Guričan, gólu však zabránil dobrý zákrok Kuraliho v bráne Dukly.

V záverečnej tretine mali viac z hry hostia. Tí najskôr pohrozili Jozefom Mihálikom, ktorého strelu zneškodnil Kurali. Michalovský golman bol v 49. minúte už prekonaný, no hráčom Topoľčian sa nepodarilo skackajúci puk dopraviť do siete Dukly. Snaha sa hosťom vyplatila v 57. minúte, keď Káčer vyrovnávajúcim gólom poslal zápas do predĺženia. V ňom streleckú mušku nenašli domáci Šechný, ani Cmorej, a tak o víťazovi museli rozhodnúť trestné strieľania. V nich boli úspešnejší hostia, keď svoje nájazdy premenili tak Jozef Mihálik, ako aj Gráčik, zatiaľ čo na domácej strane neboli úspešní Palovčík ani Čížek.

HK Dukla Michalovce - HK Topoľčany 3:4 po sam. nájazdoch (0:0, 3:2, 0:1 - 0:1)

Góly: 32. Čížek (Šimčák), 33. Linet (Cmorej, Palovčík), 34. Cmorej (Palovčík. Linet) - 26. Libor Káčer(Martin Petrina, Jozef Mihálik) pres/2, 38. Peter Huba (Juraj Gráčik, Daniel Bednárik), 57. Libor Káčer (Jozef Mihálik, Martin Havlíček), rozhodujúci sam. nájazd Gráčik

Vylúčení: 10:9, navyše 23. Čavrk (Mich.) 10 min. NAP_Z, 26. Zorvan (Mich.), NAP_Z. Strely na bránu: 37:31. Presilovky: 0:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Sýkora - Bogdaň, Jobbagy. Divákov: 1120.

Priebeh samostatných nájazdov: J. Mihálik 0:1, Palovčík nedal, Gráčik 0:2, Čížek nedal.

Michalovce: Kurali - Žemba, Hrubý, Vorobel, Š. Rusnák, Chovan, Šeliga, Gavura, Halapy - Drotár, Šechný, Fajčák - Čavrk, Palovčík, Čížek - Zorvan, Linet, Cmorej - Wojtovič, Šimčák, Banovský.

Topoľčany: Hippík (34. Beliansky) - Guričan, Huba, Mrázik, Petrina, Gál, Drahovský, Kutňanský, Tartaľ - Gráčik, P. Hurtaj, Bednárik - Káčer, J. Mihálik, Havlíček - Kľačanský, Marek Mihálik, Bystričan - D. Mihálik, Martin Mihálik. 

Peter Brendza



Uverejnené: 18.09.2012 21:15:36
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.