files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Deväťgólová prehra v odvete - Iuventa pokračuje v PVP

Hádzanárky Iuventy Michalovce neuspeli ani v odvetnom stretnutí play-off kvalifikácie Ligy majstrov žien 2012/2013, keď v sobotu podľahli maďarskému FTC Rail Cargo Hungaria Budapešť jednoznačne 22:31 (8:16). Zverenky trénera Jána Packu prehrali v stredu v domácom prostredí vysoko 26:40 (10:15), a tak sa zo suverénneho postupu do základnej skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov tešil favorizovaný súper. Michalovčanky sa najbližšie predstavia doma, keď v piatok 28. septembra o 17.30 privítajú v rámci 4. kola WHIL posledného víťaza interligy HC Britterm Veselí.

Ferencváros - Michalovce  31:22 (16:8)
Pok. hody: 1/1 - 4/3, vylúčené: 3 - 1. Rozhodovali: Dellová a Engbergová (obe Švédsko) - 1000 divákov.

FTC: Abramovičová, Pastrovics - Cifra 2, Szarka 2, Szucsanski 2,  Such 2, Deáki 4,  Dajka 2, Kovacsiczs, 5 Tomori  1,  Pena 6/1, Kocsis, Szekereczes 3, Szamoransky 2.

IUVENTA: Krebsová, Kudročová, Medveďová - Bačíková, Geričová 1, Szöllösiová, 1 Kovaličková, Rebičová, 2 Hollá, 2 Tobiašová 4/1, Hvostaľová, Wollingerová 5, Snopova 3, Vinyukova, Trehubova 4/2.

Obe družstvá nastúpili na odvetu s jednou zmenou v zostave. Domácim hrádzanárkam chýbala zranená Vertén a Iuventa nastúpila bez takisto zranenej Bachyrievovej. Hosťujúce hráčky mali relatívne dobrý úvod, keď v 5. minúte vyrovnávala Wollingerová na - 2:2. Nasledne sa však hráčky Ferencvárosu rozbehli a o niekoľko minút už viedli po presnom zásahu Szucsanski - 6:2. V bráne Iuventy práve vtedy nastala zmena, keď Krebsovú vystriedala Kudročová a táto zmena zverenkám trénera Packu pomohla. Tobiašová premenenou sedmičkou znižovala na - 7:5 a tréner FTC Gábor Elék reagoval na tento stav oddychovým časom. Ten jeho hráčkam pomohol, keďže v 23. minúte už vyhrávali po góle Ciforvej - 13:7 a tréner Packa takisto siahol po oddychovom čase. Ani ten však nepomohol a náskok domácich hráčok do konca prvého dejstva narástol na osem gólov - 16:8.

Úvod druhého polčasu vyšiel lepšie Maďarkám, ktoré sa v 34. minúte po góle Suchovej, po prvýkrát v zápase ujali desaťgólového vedenia, keď viedli - 19:9. V týchto momentoch bola herná fazóna slovenského majstra slabšia a aj preto narástol náskok Ferencvárosu v 48. minúte už na rozdiel trinástich gólov - 28:15. Záver však vyšiel lepšie Iuvente. Rozchytala sa brankárka Medveďová a aj jej zásluhou stiahla Iuventa náskok domácich na osem gólov, keď Hollá v poslednej minúte znižovala na - 30:22. Posledné slovo ale patrilo domácej Deaki, ktorá uzvarela skóre na - 31:22 a dala tak bodku za účinkovaním Iuventy v Lige majstrov. Iuventa bude pokračovať v účinkovaní v PVP, v ktorom nastúpi v 2. kole proti českému vicemajstrovi HK Britterm Veselí nad Moravou. Ak by Zemplínčanky postúpili cez Veselí, v 3. kole by narazili na druhý tím konečného poradia 3. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov - teda niekoho z kvarteta Universitatea Jolidon Kluž (Rum.), Rostov na Done (Rus.), RK Zaječar (Srb.), Muratpasa BSK Antalya (Tur.).

Hlasy:
Ján Packa (tréner Iuventy): "V našom podaní to bol lepší zápas ako ten u nás. Výkon v druhom polčase sa mi páčil, dokázali sme v ňom hrať s Ferencvárosom vyrovnanú partiu. Kým v prvom dejstve sa nedarilo našim brankárkam, v druhom sa chytila Medveďová a našli optimálnu zostavu i recept na hru súpera. Z hľadiska budúcnosti to bol pre naše družstvo dôležitý duel, ktorý sa hral v korektnom prostredí. Samozrejme, postúpilo lepšie družstvo, od ktorého sa ešte máme čo učiť.“

Jaroslav Čúrny (športový riaditeľ Iuventy): „Vzhľadom na výsledok prvého duelu bolo pred odvetou všetko jasné. Domáci tréner dnes šetril od 20. min svoje opory. Opticky to bolo z našej strany lepšie ako doma. Ferencváros bol v dvojzápase lepší z každej stránky.“

Najbližší program Iuventy:
4. kolo WHIL: IUVENTA - Veseli nad Moravou (piatok 28. 9. 2012 o 17.30 hod.).

Zdroj: iuventa michalovce



Uverejnené: 22.09.2012 19:21:59 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.