files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

"Láska v srdci nosená"


Už 55 rokov pôsobí FS Zemplín na folklórnej scéne a svoje premiérové programy uvedie 5. a 6. októbra 2012 v Michalovciach. 

Zriaďovateľom folklórneho súboru Zemplín je Zemplínske osvetové stredisko so sídlom na ulici Gorkého 1 v Michalovciach. Folklórny súbor Zemplín je zberateľom, archivárom, ale hlavne šíriteľom kultúrnych hodnôt Slovenska v podobe tanečného, hudobného, speváckeho a výtvarného umenia, čerpajúceho z tradícii našich predkov.

Hlavným cieľom existencie tohto telesa je zachovávanie, zveľaďovanie a znovuobjavovanie kultúrnych hodnôt ľudovej umeleckej tvorby.

Repertoár súboru tvorí hlavne kultúrne dedičstvo zemplínskeho regiónu, časť jeho repertoáru tvoria aj tradičné tance, piesne a zvyky pochádzajúce z ostatných slovenských regiónov.

V súčasnosti sa FS Zemplín môže prezentovať množstvom bohatého a pestrého repertoáru zameraného na slovenského diváka, ale aj diváka zahraničného, diváka, pre ktorého je slovenská kultúra nová.

FS Zemplín absolvoval  viac ako 2 650 vystúpení doma a 1 200 v zahraničí. Slovenskú republiku v podobe jej ľudovej kultúry FS Zemplín reprezentoval a jej umenie šíril v 26 štátoch na 4 kontinentoch sveta. Je víťazom a laureátom mnohých celoslovenských tanečných a hudobných súťaží a prehladok.

FS Zemplín - to je veľmi húževnatá, živá a tvorivá skupina krásnych - nielem telom ale aj dušou - mladých tanečníkov, spevákov a hudobníkov, ktorí aj napriek módnym trendom a obrovskému prílivu zahraničnej kultúry udržiavajú a dôstojne šíria tradičné umenie slovenského národa.





Uverejnené: 30.09.2012 16:00:05 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.