files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Zaujímavý vstup michalovských basketbalistov

Táto sezóna je pre priaznivcov michalovského mužského basketbalu zaujímavá už tým, že napriek rôznym, niekedy aj pesimistickým, prognózam družstvo mužov v súťaži II. ligy štartuje... Cez tento víkend muži odštartovali ligové zápolenia najprv na horúcej pôde Bardejova a v nedeľu, v dohrávke úvodného kola, privítali doma PU Prešov. Zápas v Bardejove ukázal, že družstvo zložené z troch generácii hráčov, kde medzi najstarším a najmladším hráčom je vyše dvadsať ročný vekový rozdiel, môže hrať celkom zaujímavú úlohu v tomto ročníku. Michalovčania na bardejovskej palubovke triumfovali 56:50 a do súťaže tak vkročili správnou nohou. Na druhý deň sa im už však podobný kúsok zopakovať nepodarilo, keď v dohrávke 1. kola nestačili na domácej pôde na PU Prešov, ktorému podľahli 63:66 po predĺžení. Michalovskí basketbalisti sa najbližšie predstavia doma, keď v sobotu 6. októbra o 16.00 privítajú celok Kapybár Košice.

BK Bardejov - 1.BK D Michalovce 50:56 (14:11,10:10, 12:15,14:20)
Strelci : Mižák 14,Maškulík 13, Janošov 10, Holda 9
Michalovčania začali zápas v základnej zostave Holda, Maškulík, Mižák, Mikulský a T. Mitterpák s výbornou obranou, ale veľmi slabým útokom, keď nevedeli prekonať zónovu obranu súpera. V druhej štvrtine obidve družstvá slabo premieňali príležitosti a dali iba po desať bodov, čo je dosť málo. Našťastie Michalovčania postupne získavali v zápase hernú prevahu, len streľbu mali stále na rovnakej úrovni. Na ihrisko sa postupne dostali aj ďalší hráči, ktorí boli k dispozícii Janošov, Hocman, Kostovčík i Romža a všetci plnili úlohy v obrane, v útoku sa však ako tak presadzovali iba Mižák, Maškulík a Janošov. Po tretej štvrtine bol stav 36:36 domáci išli do vedenia 41:36. Hráči 1. BK D kontrovali trojkou na 41:39 a v nasledujúcom útoku faulovaný Holda premenil jednu šestku na rozdiel jedného bodu. Od tohto okamihu Michalovčania rutinérsky dohrali zvyšok hracieho času, štvrtinu vyhrali 14:20 a tým aj celý zápas.

1.BK D Michalovce - PU Prešov 63:66, po predlžení (13:13, 18:12,14:18,14:16, 4:7)
Strelci : Mižák 19, Janošov 12, Maškulík 11
Veľmi dramatický zápas odohrali Michalovčania v nedeľu na domácej palubovke, žiaľ s nešťastným koncom, s družstvom ktoré má ambíciu na čo najrýchlejší postup do extraligy. O kvalite družstva hostí svedčil aj káder vystúžený niekoľkými hráčmi s extraligovými skúsenosťami (Kačala, Kovalík). Domáci mali v tomto stretnutí smolu možno aj na celú sezónu ... Pred zápasom oznámil Holda, ktorý deň predtým odohral vynikajúci zápas a bude patriť v tejto sezóne k lídrom družstva, že pre bolesti chbrta na stretnutie nenastúpi. Bolo preto nutné improvizovať na poste rozohrávača, kde musel nastúpiť od začiatku Mižák, ktorý oddrel celý zápas, pretože inú adekvátnu náhradu už domáci na tento post nemali. Zápas mal celý čas veľmi dramatický náboj a obidve družstvá bojovali o víťazstvo do poslednej sekundy. Domáci získali v určitom momente 10 bodový náskok a zdalo sa, že by mohli súpera dostať pod tlak, prišiel však nečakaný stret medzi dvoma hráčmi, pri ktorom sa vážne zranil Janošov (rebro) Namiesto neho nastúpil Hocman, ktorý po dvoch minútach musel z ihriska pre výron a hostia zacítili šancu. Rýchlo išli do vedenia, pričom sa zdalo, že už v zápase jednoznačne zvíťazia. Domáci však bojovali do konca a napriek tomu, že prehrávali o tri body, pol sekundy pred koncom Tomáš Mitterpák úspešne zakončil spod koša a bol pri tom faulovaný tak, že nemohol ani hodiť trestný hod a domáci poslali namiesto neho zraneného Holdu, ktorý premenil a vyrovnal stav na 59:59. Išlo sa tak do predlženia. V ňom domáci hráči nedokázali zlepšiť svoj ukazovateľ nepremenených trestných hodov (15 nepremenených v zápase ), štyri zahodili aj v predlžení a prehrali zápas o tri body ... Obidva zápasy ukázali, že Michalovčania budú v tejto sezóne ťažiť z kolektívneho poňatia hry podporeného bojovnosťou a ak sa im budú vyhýbať zranenia budú atakovať horné poschodia tabuľky.


Program 3. kolo:
Sobota 6. október 16.00: Michalovce - Kapybary Košice, Abovia Košice - PU Akademik Prešov. 17.00: Humenné - Levoča, Dastet Krompachy - Kovohuty Krompachy.

1. bk d michalovce a Peter Brendza



Uverejnené: 02.10.2012 11:57:52

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623