files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalisti MFK Zemplín "ukopali" tri body

Michalovskí futbalisti znova po troch neúspešných dueloch okúsili ako chutí domáca výhra. Stalo sa tak v stretnutí 13. kola, v ktorom na domácej pôde zdolali Ružinú 2:0, keď sa strelecky presadili Torres z pokutového kopu a v nadstavenom čase pečatil ich víťazstvo Regáli. Pikantériou duelu bol rodinný súboj na trénerských stoličkách. Ružinú totiž vedie Vladimír Rusnák, ktorého synovcom je súčasný lodivod MFK Zemplín Albert Rusnák.

Martin Regáli doteraz presne triafal iba na ihriskách súperov. To sa zmenilo v sobotu, keď si otvoril domáci strelecký účet.

Spokojný akurát s troma bodmi

V ideálnom futbalovom počasí sa pekný futbal vôbec nehral. Domáci hráči mali síce v prvom polčase optický tlak, no do čistej šance sa nedostali. Zlom nastal až v 49. minúte, keď Regáliho strelu zastavil na bránkovej čiare nedovolene rukou hosťujúci Štajer, za čo ho hlavný rozhodca vylúčil a nariadil pokutový kop. Ten s istotou premenil Torres. „Dnes môžem vysloviť spokojnosť akurát s troma bodmi. S výkonom svojich hráčov určite nie. V prvom dejstve sa pre mňa nepochopiteľne hráči snažili na súpera ísť strelami z diaľky. Chýbala tam finálna prihrávka. Mali sme síce tlak, ale ten bol taký platonický,“ rozhovoril sa po zápase tréner domácich Albert Rusnák. Samotný tréner vie o čom hovorí. Jeho zverenci totiž po vylúčení hosťujúceho hráča prestali hrať a viac z hry mal nepochopiteľne oslabený súper. Domácich vykúpil až v nadstavenom čase druhým gólom Regáli. Bolo to však už v čase, keď Ružiná hrala vabank a do útoku sa zapojil aj brankár Michalík. „Po našom góle na moje nepochopenie prevzal iniciatívu náš súper, ktorý bol nebezpečnejší. Mali sme vyslovené šťastie, že súper v desiatich nevyrovnal. Je smutné, že zo situácie, keď dáme gól a navyše súper stratí jedného hráča, nevieme vyťažiť viac. Hráči na ihrisku pôsobili ako by tam boli spolu prvýkrát. Ako som už povedal, som spokojný s troma bodmi, s predvedením výkonom však vonkoncom nie,“ dodal sklamaný Albert Rusnák, ktorého zverenci si po štyroch zápasoch bez bodu, tentoraz v štyroch stretnutiach zaznamenali desať bodov a za vedúcou Podbrezovou zaostávajú už iba o tri body.

V súboji Rusnákovcov úspešný Albert

Pikantériou sobotňajšieho duelu bol rodinný súboj na trénerských stoličkách. Lodivodom Ružinej je totiž Vladimír Rusnák, ktorého synovcom je michalovský kormidelník. V súboji Rusnákovcov tak v sobotu popoludní triumfovala mladá krv a nastupujúca generácia. „Do stretnutia sme išli s vedomím, že domáci sú na svojom trávniku silní a tomu sme prispôsobili aj defenzívnejšiu taktiku. Na moje prekvapenie, sme o desiatich začali hrať futbal, na ktorý máme. Chlapcov musím za druhý polčas pochváliť. Opäť sa potvrdilo to, že futbal hrať vedia. Musia však zrýchliť hru, či pridať k tomu tempo a nasadenie. V druhom polčase to bolo vidieť všetko,“ zdôraznil tréner hostí Vladimír Rusnák. Ten v Michalovciach prehral po štyroch rokoch. „Táto prehra na mrzí aj z tohto dôvodu. Z rodinného pohľadu ma však teší, že o túto michalovskú sériu ma pripravil môj synovec Albert.“

Naša poznámka

Zvíťazil zdravý rozum

Zápas 13. kola medzi Michalovcami a posledným tímom tabuľky sa odohral v netradičnom čase, už o 14.30. Futbalisti totiž ustúpili hádzanárkam Iuventy Michalovce (tie absolvovali duel druhého kola PVP proti českému Veselí) a stretnutie odohrali v úradnom čase. Ustúpili navyše aj divákovi, ktorý si mohol pozrieť obidva zápasy. Za tento počin si vedenie klubu zaslúži pochvalu.

Dá sa povedať, že v sobotu zvíťazil zdravý rozum. Samozrejme, dá sa vytknúť to, že divácka návšteva na futbale, po prvýkrát klesla pod tisíc ľudí. Nejakí kritici sa vždy nájdu a toto pre nich môže byť výrazný argument. Na druhej strane, si nie sme istí, či by návšteva bola v čase oficiálneho výkopu vyššia. Futbal pod umelým osvetlením totiž viac láka počas letných dní, ako vtedy, keď teplota klesá na minimum.

Najväčšiu váhu však majú argumenty za diváka. V Michalovciach je totiž momentálne športový „pretlak“. Kluby tak musia medzi sebou spolupracovať, aby sa ich zápasy navzájom neprelínali. Šport sa totiž robí pre diváka, ktorý si určite nechce vyberať, kam pôjde. Chce vidieť na vlastné oči obidva zápasy.

Presne o dva týždne sa situácia zopakuje. Futbalisti majú totiž o 17.30 naplánovaný zápas so Šaľou, zatiaľ čo hádzanárky v tom istom čase privítajú Partizánske. Dúfajme teda, že sa situácia zopakuje a divák si bude môcť pozrieť obidva zápasy. Sme o tom presvedčení, že opäť zvíťazí zdravý rozum a divák neostane v „ofsajde“.

Ostatné výsledky 13. kola II. futbalovej ligy

ŠK SFM Senec - FK Slovan Duslo Šaľa 0:1 (0:1), MFK Dolný Kubín - Partizán Bardejov 1:0 (0:0), MFK Dubnica nad Váhom - FC ŠTK 1914 Šamorín 2:1 (0:1), MŠK Rimavská Sobota - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:1 (2:1), ŽP Šport Podbrezová - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Tabuľka po 13. kolách

1. ŽP ŠPORT Podbrezová
13 7 4 2 17 : 08 25
2. DAC 1904 Dunajská Streda
13 7 4 2 13 : 08 25
3. ŠK SFM Senec
13 7 3 3 18 : 07 24
4. FK Slovan Duslo Šaľa 13 7 2 4 20 : 10
23
5. MFK Zemplín Michalovce
13 7 1 5 19 : 18 22
6. Partizán Bardejov
13 5 3 5 18 : 17
18
7. FC ŠTK 1914 Šamorín
13 3 7 3 11 : 11 16
8. MFK Dolný Kubín 13 3 6 4 15 : 18 15
9. MFK Dubnica nad Váhom 13 3 4 6 12 : 16 13
10. MŠK Rimavská Sobota   13 3 3 7 12 : 21
12
11. MFK Tatran Liptovský Mikuláš    
13 2 4 7 04 : 14 10
12. FK Baník Ružiná 13 1 5 7 12 : 23 8

Program 14. kola

Sobota 20. august: 14.00: Liptovský Mikuláš - Michalovce, Dunajská Streda - Dolný Kubín, Šamorín - Podbrezová, Bardejov - Senec, Šaľa - Rimavská Sobota, Ružiná - Dubnica.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2012 15:07:44 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.