files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa počas jedného týždňa prelomila druhú čiernu sériu

Hádzanárky Iuventy Michalovce dokázali konečne poraziť Veselí. Podarilo sa im to až v piatom stretnutí, keď v druhom kole Pohára víťazov pohárov zvíťazili nad aktuálnym držiteľom primátu vo WHIL 30:22 (14:10). Výrazne sa tak priblížili k postupu do tretieho kola, kde na víťaza súboja medzi týmito dvoma súpermi čaká ruský Rostov na Done. Michalovčankám sa tak v priebehu jedného týždňa podarilo prelomiť dve čierne série. Potom, čo v stredu zvíťazili v predohrávke 5. kola WHIL na pôde Olomouca (kde Iuventa nezvíťazili päť a pol roka) sa im podarilo prelomiť aj čiernu veselskú sériu, keď nad týmto súperom nezvíťazili štyri zápasy v rade.

Iuvente pomohol aj desaťgólový prídel od Lucii Tobiašovej

Zaslúžené víťazstvo

Víťazstvo Iuventy sa však nerodilo ľahko. Michalovčanky síce od úvodu zápasu viedli a vedenie z rúk ani raz nepustili, no ľahké víťazstvo to určite nebolo. Hostky stavili na rovnakú taktiku ako minule, keď sa pomalým útokom snažili zabrániť Iuvente rozvinúť svoju hru. „Musím povedať, že dnes vyhrali domáce hráčky zaslúžené. Iuventa sa na nás dobre pripravila a využila naše chyby. Dobre im zachytala brankárka Kudročová a preto mohli vyrážať do bleskových protiútokov, čo je ich najväčšia zbraň,“ poznamenal po stretnutí tréner Veselí Pavol Jano.

Osemgólový rozdiel zodpovedal priebehu

Michalovčanky tak po viac ako pol druha roku opäť získali skalp aktuálneho držiteľa primátu vo WHIL. Vrátili mu tak tri prehry z minulej sezóny a zastavili nepriaznivú sériu s týmto tímom. „Každá nepriaznivá séria sa raz skončí a som rád, že aj táto sa skončila. Myslím si, že osemgólový rozdiel zodpovedá priebehu,“ skonštatoval po zápase tréner Iuventy Ján Packa. Treba však povedať pravdu. Michalovčanky sa museli na osemgólové víťazstvo výrazne nadrieť a v priebehu zápasu to na takéto víťazstvo niekedy nevyzeralo. Aj keď sa v úvode druhého dejstva ujali šesťgólového vedenia, súperky sa nevzdávali a ich náskok stiahli na dva góly. Bolo to hlavne v dobe, keď nevyužili až päť náskokov v rade a sedem minút nestrelili gól. „Škoda, že sme pozahadzovali viacero čistých šancí. Ich brankárka Vyhlídalová takisto pochytala dosť šancí. To nás v druhom polčase trochu pribrzdilo. Následne sme sa vrátili k nášmu konceptu hry. Na strednú spojku som vrátil Luciu Tobiašovú, čo nám pomohlo. Dobre sme sa na nášho súpera pripravili a som strašne rád, že sme ho konečne zdolali,“ podotkol na záver lodivod michalovského celku, ktorého zverenky si tak výrazne priblížili postup do tretieho kola PVP, kde na víťaza tohto súboja čaká ruský Rostov na Done.  

Peter Brendza



Uverejnené: 14.10.2012 16:40:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.