files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla pokorila Mikuláš a je znova lídrom

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 11. kola na domácom ľade nad Liptovským Mikulášom 6:3. O presné zásahy Dukly sa postarali Fajčák, Šimčák, Palovčík, Linet, Šechný a Zorvan. Michalovčania sa touto výhrou opäť vrátili na čelo prvej hokejovej ligy. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia na ľade súpera, keď v utorok nastúpia v Topoľčanoch. Doma ich môžeme vidieť opäť v piatok 26. októbra, kedy o 17.00 v Zemplínskom derby privítajú Trebišov.

Solídna divácka návšteva videla vynikajúci hokej, presahujúci prvoligovú úroveň. Už v úvode zamestnal hosťujúceho golmana tvrdou strelou kapitán Dukly Šechný. Prvé slovo ale patrilo hosťom. Tí sa počas presilovej hry usadili v pásme Dukly a Mravec strelou pod žrďku otvoril skóre - 0:1. Vyrovnať mohol v štvrtej minúte Palovčík, ktorý ale nepremenil samostatný nájazd na hosťujúceho Palka. O niekoľko desiatok sekúnd mali možnosť presilovej hry aj domáci, a tí ju takisto využili. Postaral sa o to Fajčák - 1:1. Domáci mladík mal ideálnu možnosť poslať Duklu do vedenia v 11. minúte, keď po faule na neho hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. To však Fajčák zahodil. Domáci hokejisti ale pokračovali v tlaku. Najskôr svoju príležitosť nevyužil Zorvan, no následne pálil od modrej Hrubý a jeho strelu dorazil za chrbát bezmocného Palka Šimčák - 2:1. V 13.minúte mala Dukla možnosť hral 59 sekúnd presilovku o dvoch hráčov a Palovčík upravoval už na - 3:1. Následne mali michalovskí hokejisti šance aj v presilovke o jedného hráča, no ani Linet, ani Fajčák, svoje možnosti nevyužili. Tlak Dukly pokračoval aj naďalej a Linet ho dorážkou Šeligovej strely korunoval do ďalšieho gólu - 4:1. V závere ešte nepremenili svoje šance Čavrk, Cmorej ani Linet, no aj napriek tomu išla Dukla do šatní s trojgólovým náskokom.



Ten mohol ihneď na začiatku druhej časti zvýšiť Hrubý, jeho strelu ale s námahou zlikvidoval Palko. Potom dali o sebe vedieť aj hostia, Piatka však Kuraliho v bráne Dukly neprekonal. Zahrmelo tak na druhej strane, keď sa po úniku dvojice Šimčák - Šechný presadil domáci kapitán - 5:1.  Hokej z oboch strán bohatý na šance pokračoval aj ďalej. Najskôr mohol rozvlniť sieť domáci Fajčák a hneď z následného brejku si poradil s Bartíkovou strelou Kurali. Michalovský golman sa vyznamenal aj v 32. minúte, keď zlikvidoval samostatný nájazd Macíkovi. Kuraliho dokázali hostia prekonať až v 38. minúte, potom čo v presilovke presne mieril Bartík - 5:2.

Výborný hokej pokračoval aj v tretej tretine. V jej úvode sa hosťom podarilo úspešne zrealizovať ďalšiu presilovku, keď sa už v 19. sekunde presadil Piatka. Odpoveď Dukly ale prišla bleskovo. Najskôr síce svoju šancu nepremenil Cmorej, no z dorážky úspešne vyťažil Zorvan - 6:3. O niekoľko sekúnd sa rútil do šance Kmiť, hosťujúca obrana zatiahla záchrannú brzdu, za čo hlavný rozhodca opäť nariadil trestné strieľanie. Ani druhý samostatný nájazd však domáci nepremenili. V závere ešte zvonila na bránke hostí po Šechného strele žrďka, no to nič nezmenilo na tom, že domáci hokejisti zaknihovali ďalšiu výhru a po zaváhaní Senice, ktorá zdolala Spišskú Novú Ves len po nájazdoch, sa znova vrátili na čelo prvej ligy.

HK Dukla Michalovce - MHK 32 Liptovský Mikuláš  6:3 (4:1, 1:1, 1:1)
Góly: 6. Fajčák (Palovčík, Čavrk), 11. Šimčák (Šechný, Hrubý), 13. Palovčík (Sšechný, Rusnák), 17. Linet (Šeliga), 29. Šechný (Šimčák, Kmiť), 42. Zorvan (Cmorej) - 2. Mravec (Kubáň, Kuric) pres/1, 38. Bartík (Piatka) pres/1, 41. Piatka (Kledrowetz, Macík).

Vylúčení: 5:3. Presilovky: 2:3. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Lauff - Smrek, Jobbágy. Divákov: 1620.

Michalovce: Kurali - Hrubý, Žemba, Vorobel, Š. Rusnák, Chovan, Šeliga, Gavura, Halapy - Drotár, Šechný, Kmiť - Fajčák, Palovčík, Čavrk - Zorvan, Linet, Cmorej - Šimčák.
L. Mikuláš: Palko - Kledrowetz, Kanda, Mezovský, Sajko, Holiga, Galko - Macík, Kuric, Kubáň, Matejka, Poliaček, Pekarčík, Piatka, Mravec, Čáni, Kubovčík, Bartík.

Najbližší program HK Dukla:
Utorok 23. október: Topoľčany - Michalovce (12.kolo)
Piatok 26. október 17.00: Michalovce - Trebišov (13.kolo)
Nedeľa 28. október: Senica - Michalovce (14.kolo)



Uverejnené: 20.10.2012 08:39:46

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623