files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo vynikajúcej atmosfére rozbila Trebišov

Hokejisti Dukly Michalovce sú kráľmi hokejového Zemplína. V zemplínskom derby doma doslova rozobrali susedný Trebišov a po víťazstve 9:1 si upevnili druhé miesto v tabuľke. O presné zásahy Dukly sa postarali dvakrát Drotár, po jednom presnom zásahu pridali Kmiť, Čavrk, Žemba, Fajčák, Rusnák, Wojtovič a Banovský. Pre Rusnáka a Wojtoviča to boli prvé presné zásahy v drese Dukly. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia na ľade Senice, kde odohrajú priamy súboj o prvé miesto v tabuľke. Doma ich budeme môcť vidieť v utorok 30. októbra, kedy o 17.00 privítajú Prievidzu.   

Rekordná divácka návšteva videla hokej ako remeň. Hneď v jeho úvode mohol otvoriť skóre po Šechného milimetrovej prihrávke Drotár, no Babkovič si dal pozor. Na druhej strane dal o sebe vedieť Zemko, ktorý však pri samostatnom nájazde na Kuraliho nevyzrel. Skóre zemplínskeho derby otvoril v 13. minúte Kmiť. Ten sa pri presilovej hre preštrikoval cez obranu hostí a ponad Babkovičovo rameno poslal puk do siete - 1:0. Michalovský útočník bol pri svojom úspešnom pokuse navyše faulovaný, a tak Dukla pokračovala vo svojej presilovke. Tentoraz sa Kmiť prezentoval ako vynikajúci asistent, keď naservíroval puk Drotárovi - 2:0. Hostia mohli znížiť v 16. minúte, potom čo Králik vybojoval puk, no strelu Kovaľa Kurali zneškodnil. V poslednej minúte Dukla udrela po tretíkrát, keď sa opäť v presilovke presadil Čavrk.

Druhá tretina už taký hokej, ako prvá nepriniesla. Dôvodom bolo aj viacero vylúčení na oboch stranách. V jej úvode mohol skórovať najskôr Šimčák a po ňom sa na druhej strane do šance dostal Ivančo. V 27. minúte nastala kuriózna situácia. Počas presilovky hostí hlavný rozhodca vylúčil až dvoch hráčov Dukly, a tak mal Trebišov vyše minútu a pol šancu presilovky o dvoch hráčov. Tú takmer okamžite využil strelou od modrej Minčák - 3:1. Hlavný rozhodca Jura ale naďalej nepoľavil a o niekoľko sekúnd zopakoval dvojitý trest pre Duklu. Na trestnej lavici tak sedeli až štyria Michalovčania a hostia mali dlhočiznú tri a pol minútovú presilovku o dvoch hráčov. Domáci hokejisti ale zabojovali a aj za pomoci Kuraliho sa prevahe hostí ubránili. Po skončení presilovky mal gól na hokejke trebišovský Králik, ktorému nádherne nabil Kovaľ, Kurali v bráne Dukly ale ostal na mieste. Na druhej strane mal štvrtý gól na hokejke Kmiť. Presilovku o dvoch hráčov umožnil hlavný rozhodca aj domácim. Tí síce túto prevahu nezužitkovali, no po návrate trebišovského Leškaniča si pred bránu nakorčuľoval Žemba a strelou pod žrďku opäť poslal Duklu do trojgólového vedenia - 4:1. V závere druhého dejstva mohol skórovať aj Drotár, Babkovič však vynikajúcim semaforom jeho pokus zneškodnil.

V tretej tretine už bolo na ľade iba jedno mužstvo. Minčák síce v úvode spálil samostatný nájazd, no potom dali o sebe vedieť iba domáci. V 44. minúte pálil počas presilovky Žemba a Drotár umne tečoval jeho pokus do siete - 5:1. O niekoľko sekúnd Fajčák upravoval na 6:1 a týmto gólom vyhnal hosťujúceho Babkoviča z brány. Jeho náhradník Gašparovič sa najprv vyznamenal pri pokusoch Čavrka a Fajčáka, no v 48. minúte po strele Rusnáka už kapituloval aj on - 7:1. Hosťom nepomohol ani oddychový čas. Päť minút pred koncom dával ôsmy a svoj premiérový gól v drese Dukly mladík Wojtovič. To ešte nebolo zo strany Dukly všetko, keďže tri minúty pred koncom zakončil presne individuálnu akciu ďalší mladík Banovský - 9:1. Desiaty "kúsok" síce Dukla aj napriek výdatnému chceniu fanúšikov nedosiahla, no aj tak si jej hráči za dnešný výkon zaslúžia pochvalu.

HK Dukla Michalovce - HK Trebišov  9:1 (3:0, 1:1, 5:0)
Góly: 13. Kmiť (Šechný, Žemba) pres/1, 14. Drotár (Kmiť, Hurbý) pres/1, 20. Čavrk (Fajčák, Palovčík) pres/1, 36. Žemba (Šechný, Hrubý) pres/1, 44. Drotár (Kmiť, Šechný) pres/1, 44. Fajčák (Palovčík, Čavrk), 49. Š. Rusnák (Čavrk, Palovčík), 55. Wojtovič (Šimčák, Š. Rusnák), 57. Banovský pres/1 - 27. Minčák (Leškanič) pres/2.

Vylúčení: 9:9.
Presilovky: 6:1.
Oslabenia: 0:0.
Rozhodovali: Jura - Hric, Kalina.
Divákov: 2130.

Michalovce: Kurali - Žemba, Hrubý, Vorobel, Š. Rusnák, Šeliga, Gavura, Halapy - Drotár, Šechný, Kmiť - Čavrk, Palovčík, Fajčák - Zorvan, Linet, Chovan - Wojtovič, Šimčák, Banovský.

Trebišov: Babkovič (44. Gašparovič) - Senčák, Leškanič, Neumann, Ivančo, Kobeľa, Pačuta, Gergeľ - Zemko, Ščurko, Minčák - Králik, Kovaľ, Pavličko - Bojkun, Pisio, Schnelly - Grega, Oravec, Vereš.



Uverejnené: 26.10.2012 20:40:58
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.