files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tajomstvá tarotových kariet

„Myslím si, že veštenie môže byť nebezpečné.“

 

K vešteniu sa dostal pred desiatimi rokmi. Najprv zbieral informácie o bylinkách, mágii a kartách, ale nakoniec sa rozhodol pre tarotové karty. Jozefa Krajňáka dnes vyhľadávajú najmä ženy, ktoré riešia milostné záležitosti.

 

Nechytaj troch zajacov, lebo nechytíš ani jedného

Tarot je prastarý systém. Jeho autorstvo je pripisované rôznym kultúram. Pochádza vraj z egyptských mystérií alebo od predchodcov staviteľov pyramíd. Pripisuje sa mu tiež hebrejský a indický pôvod. Niektorí si dokonca myslia, že ho na zem priniesli mimozemšťania. Dnešný tarot vychádza zo stredoveku. Už niekoľko tisíc rokov pracuje so symbolikou obrazov. Tarot prešiel v histórii dlhou evolúciou a bol postupne doplnený až do podoby, v ktorej je známy dodnes.  

Prvé karty, ktoré Jozef vlastnil, sa volali Madam Lenormand. Otvorili mu bránu do duchovného sveta. Spočiatku sa nevedel rozhodnúť, akým smerom sa bude uberať a zvažoval viacero možností.

„Ako však vraví jedno príslovie: Nechytaj troch zajacov, lebo nechytíš ani jedného. Rozhodol som sa pre tarot,“ spomína si veštec Jozef Krajňák. „V detstve som si veštil sám. Potom som sa zameral na svojich spolužiakov. Prvý vážny výklad som spravil známej z cigánskych kariet. Odvtedy som budúcnosť vykladal iba dospelým. Mame, tetám, susedám, ale neskôr prišli na rad aj cudzí ľudia.“

 

Plameňom sviece sa karty zbavujú negatívnej energie

Radu od veštca vyhľadávajú prevažne ženy a mladé slečny. Zaujímajú ich otázky rodiny, zdravia a milostného života. Mužov, ktorí sa pri Jozefovi z času na čas zastavia, trápi najmä biznis. Karty vykladá iba dospelým osobám, ktoré majú slobodnú vôľu.  

„Ak ma navštívi klient, urobíme si spolu kávu alebo čaj. Trochu sa porozprávame o verejnom dianí. Čo je nové doma a vo svete,“ opisuje veštec Krajňák. „Pri výklade z kariet horí sviečka. Plameňom sviece zbavím svoje pomôcky akejkoľvek energie. Očistím si ruky, pretože na dlane sadá veľa informácií. Môj klient sa musí zriecť všetkého negatívneho.“

Neskôr zapne meditačnú hudbu. S návštevníkom sa ďalej rozprávajú o práci, peniazoch, rodine. Potom spoločne prejdú k veciam, aké zákazníka trápia najviac.

„Nevediem dialóg s klientom preto, aby som z neho niečo psychologicky vytiahol a potom to použil pri výklade. Ak však kartám dáme všeobecnú otázku, dostaneme všeobecnú odpoveď,“ hovorí Jozef. „Naše sedenie trvá takmer dve hodiny. Po výklade očistím karty od moci daného človeka. Porozprávame sa a zákazník zaplatí. Nazýva sa to výmena energie. Cenník nie je stanovený pevne. Klient mi dá toľko peňazí, koľko môže. Keď viem, že je človek chudobný, poviem mu, nech dá drobné do kostola alebo bezdomovcom,“ dodáva veštec.  

 

Klientovi nepoviem, že mu hrozí smrť

Pri práci s kartami používa veštec vonné tyčinky a obrúsok. Jozef pôsobil niekoľko rokov v Košiciach, ale momentálne sa veštením zaoberá v Dubline. Tarotom sa dá zistiť takmer všetko.

„Myslím si, že veštenie môže byť nebezpečné,“ vraví Jozef Krajňák. „Zahrávanie sa s vecami medzi nebom a zemou je veľkou neznámou a nikdy nevieme, ako to môže dopadnúť. Neznalosť však neospravedlňuje.“

Karty ukazujú vnútro človeka. Dokážu mu povedať, kedy je vhodné urobiť správne rozhodnutia. To, či sa klient odváži niečo vykonať, je už iba na ňom a na jeho slobodnej vôli.

„Nikdy nerobím veci za niekoho iného,“ hovorí veštec Krajňák. „Nepoviem zákazníkovi, že jemu, alebo jeho známym hrozí smrť či iné nešťastie. Snažím sa poukázať na to, na čo by si mal dávať pozor, čomu by sa mal vyhnúť. Silným aspektom ostáva zodpovednosť. Som zodpovedný za to, čo poviem návštevníkovi. Tarot nám ukazuje realitu.“  

 

Lukáš Mano



Uverejnené: 02.11.2012 09:27:55 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.