files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa vzdorovala ruskému „medveďovi“

Nedeľňajší hádzanársky sviatok v Chemkostav aréne priniesol hádzanú výbornej úrovne. Nezaslúžil sa o ňu len aktuálny líder ruskej Superligy Rostov na Done, ale aj domáce hádzanárky, ktoré boli vysokému favoritovi rovnocenným súperom. Konečný výsledok 28:31 (15:14) síce dáva oveľa väčšie šanca na postup Rostovu, no pre Iuventu trojgólové manko v odvete neznamená neprekonateľnú prekážku.

Výborný prvý polčas

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa počas víkendu vytiahli. V treťom kole Pohára víťazov pohárov totiž vzdorovali vysokému favoritovu ruskému Rostovu na Done, no nakoniec sa museli skloniť, keď mu podľahli 28:31 (15:14). Pred zápasom by sme možno takýto výsledok brali, lenže ... Už od úvodu sa hrala moderná rýchla hádzaná. Michalovčanky takmer celý prvý polčas viedli (hostky sa dostali do vedenia iba raz, keď vyhrávali 8:7) a do kabín tak išli po výbornom výkone, ktorý ocenili aj fanúšikovia v takmer zaplnenej Chemkostav aréne, s tesným vedením 15:14. „Veľmi dobre sme sa na súpera pripravili. Mali sme informácie aj od Nataši (Vinyukovej, ktorá v Rostove hrávala), ktorá nám presne povedala, čo robia krídla, čo robia spojky, ako na brankárky. Všetky tie kombinácie, ktoré hrali, sme navyše videli aj na videu. Preto si myslím, že Rostov nás ničím neprekvapil. Hrali naozaj to, čo sme videli na videu,“ poznamenala po stretnutí spojka Iuventy Michalovce Lucia Tobiašová. Tá hrala naozaj s chuťou a aj jej presné zásahy pomohli domácim k prvopolčasovému triumfu.

V odvete chcú ešte zabojovať

V druhom polčase ruský „medveď“ vyceril zuby. Hosťujúce hráčky vybehli zo šatne s jasným imperatívom získať zápas na svoju stranu. To sa im nakoniec aj podarilo. V zhruba polovici druhého dejstva si zverenky trénera Sergeja Belického vypracovali päťgólový náskok a zdalo sa, že je po zápase. Omyl. Domáce hráčky pozbierali zvyšok všetkých síl a dvakrát znížili na rozdiel jedného gólu (21:22 a 25:26). Ďalej ich však ruský vicemajster nepustil. „Do druhého polčasu oni vybehli z agresívnejšou obranou, s ktorou sme si nevedeli poradiť. Museli sme preto zakončovať z nepripravených pozícii. Za zlom zápasu môžeme považovať to, keď sme za stavu 17:17 stratili tri lopty v útoku a Rostov nám vtedy odskočil. Toto si na takéhoto súpera nemôžete dovoliť. Ešte sme stihli znížiť, no na viac sme sa už jednoducho nezmohli. Určite sa dal uhrať aj lepší výsledok, no myslím si, že aj horší. Predsa len hostky viedli už o päť gólov, no silou vôle sme to stiahli na pre nás prijateľnejší výsledok,“ uviedla príčiny prehry Tobiašová, ktorá konto rostovských brankárok zaťažila ôsmimi presnými zásahmi. Trojgólová prehra ešte vôbec neznamená koniec pohárových nádejí pre slovenského majstra. To si uvedomuje aj momentálne kľúčová hráčka Iuventy. „Táto prehra ešte vôbec neznamená koniec. Teraz sa musíme najskôr sústrediť na stredajší domáci zápas so Šaľou a potom na nedeľňajšiu odvetu, v ktorej chceme ešte zamiešať karty. Určite sme ešte nepovedali posledné slovo.“

Peter Brendza



Uverejnené: 12.11.2012 22:35:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.