files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla po prvýkrát v sezóne výsledkovo vyhorela

Michalovskej Dukle návrat po reprezentačnej prestávke nevyšiel. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka totiž prehrali na ľade Prešova vysoko 2:6 (0:2,1:1, 1:3). O jej presné zásahy sa postarali Linet a Čížek. Michalovskí hokejisti tak po dlhom čase klesli v tabuľke na tretie miesto, keď ich predstihla Spišská Nová Ves. Dukla sa najbližšie predstaví doma, keď v piatok 16. novembra o 17.00 jej hráči privítajú na svojom ľade práve Spišskú Novú Ves.

Jeden z gólov Dukly zaznamenal Peter Čížek

Michalovskí hokejisti cestovali na "horúci" prešovský ľad síce s cieľom bodovať, no svoje predsavzatie v prvej tretine vôbec nenaplnili. Od úvodu sa totiž na nich vyrútil domáci uragán, keď Prešovčania prestrieľali Duklu 16:5. Už v 5. minúte mal gól na hokejke domáci Románek, ktorý ale zoči - voči Kuralimu neuspel. Domáci hokejisti naďalej pokračovali v tlaku, ktorého výsledkom boli dva strelené gól v priebehu jednej minúty. Najskôr v trinástej minúte pri avizovanom vylúčení otvoril skóre Kubus (1:0). O štyridsaťosem sekúnd už Prešovčania viedli o dva góly, keď Kuraliho prestrelil obranca Varga - 2:0. To ešte nebolo zo strany domácich všetko. O necelú minútu fauloval Zorvan v čistej príležitosti Kadlubiaka a hlavný rozhodca nariadil trestné strieľanie. Prešovský obranca ale Kuraliho neprekonal, a tak ostal stav nezmenený. Kadlubiak mal gól na hokejke aj v závere prvej časti, no Kurali opäť svojich zachránil. V úplnom závere prvej tretiny si ešte michalovský golman poradil aj so strelou Kubusa.

Po prvej tretine bolo v šatni Michaloviec asi veľmi "horúco", pretože do druhej časti vstúpila úplne iná Dukla. Tá sa snažila domácich zatlačiť, no tým vyšiel v 25. minúte rýchly protiútok a René Schneider ponad lapačku Kuraliho skóroval po tretíkrát (3:0). Až potom sa k slovu dostali aj hostia. V 31. minúte putoval na trestnú lavicu Pavol Segľa a jeho vylúčenie potrestal gólom Linet - 3:1. Dukla začala na Prešov vyvíjať tlak, čoho výsledkom však boli len premárnené šance Fajčáka a Banovského. V úplnom závere druhej sa ešte po strele Michalovčanov vyznamenal brankár domácich Fedor.

Domácim hráčom vyšiel úvod záverečnej časti. Hneď v jej druhej minúte pálil Hajduk a z dorážky už Caban nemal problém trafiť odkrytú bránu - 4:1. Dukle sa podarilo znížiť v 48. minúte, keď sa presadil navrátilec do zostavy Čížek (4:2). Michalovčania sa síce snažili o kontaktný gól, no záver im úplne nevyšiel. Domáci najskôr v 57. minúte potrestali vylúčenie Rusnáka gólom Kubusa (5:2) a o necelých tridsať sekúnd po presnej strele Kubiša už Prešovčania viedli rozdielom triedy (6:2). Po dvoch góloch domácich sa zápas už len dohrával a Michalovčania tak zaznamenali svoju štvrtú prehru v riadnom hracom čase.

HC 07 Prešov - HK Dukla Michalovce  6:2 (2:0, 1:1, 3:1)
Góly: 13. Kubus (Kadlubiak, Schneider), 14. Varga (Caban), 26. Schneider (Kubus, Loydl), 42. Caban (Hajduk, P. Segľa), 57. Kubus (Náhlik, Schneider) pres/1, 57. Kubiš (Hajduk) - 31. Linet (Šeliga) pres/1, 48. Čižek (Banovský, Drotár)
Vylúčení: 5:7. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Novák - Valo, Farkaš. Divákov: 782.

Prešov: Fedor - Varga, Hopkovič, Hajduk, Kadlubiak, Loydl, V. Sabol - P. Segľa, Caban, Románek - Kubiš, Gavač, Kivader - Náhlik, Kubus, Schneider - Mikluš, Tomčák, Opatovský.

Michalovce: Kurali - Žemba, Hrubý, Š. Rusnák, Vorobel, Briják, Šeliga, Halapy - Kmiť, Macejka, Čížek - Fajčák, Palovčík, Drotár - Zorvan, Linet, Šimčák - Banovský, Chovan.

Ďalší program HK Dukla:
Piatok 16. november 17.00: Michalovce - Spišská Nová Ves (19. kolo)
Nedeľa 18. november: Detva - Michalovce (20. kolo)
Utorok 20. november 17.00: Michalovce - Trnava (21. kolo)
Piatok 23. november: Liptovský Mikuláš - Michalovce (22. kolo)
Utorok 27. november 17.00: Michalovce - Topoľčany (23. kolo)
Piatok 30. november: Trebišov - Michalovce (24. kolo)
Nedeľa 2. december 17.00: Michalovce - Senica (25. kolo)

(pb)



Uverejnené: 13.11.2012 19:18:10 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.