files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Ihrisko Svornosti na ul. Svornosti

V decembri by malo na ul. Svornosti vyrásť detské ihrisko s rovnakým názvom. Celý nápad sa zrodil v hlave jedného z obyvateľov tejto ulice, ktorému sa rozrástla rodina. Dcérky Slavomíra Vlčka, Saška a Hanka sa tak nebudú musieť chodiť hrať príliš ďaleko od tepla domova.

 

Ing. Slavomír Vlčok: "V oblasti ul. Svornosti v Michalovciach, ako sídliska známeho obyvateľmi mladších ročníkov, pomaly ale isto  začína tzv. generačná výmena, kde mládé rodiny nahradzujú starších obyvateľov. So spomínanou výmenou prirodzene prichádza nový život - deti, ktoré pre svoj správny rozvoj v rôznych oblastiach vývoja potrebujú adekvátne okolie.  Pre správny napr. telovýchovný alebo sociálny rozvoj dieťaťa sú detské ihriska akýmsi "svetom" kde si daný rozvoj cibria, zdokonaľujú.  Kedže v lokalite Hrádok verejné detské ihrisko chýba, bolo by na mieste takýto návrh aj zrealizovať."

 

Jedná sa o výstavbu detského ihriska pre deti do 12 rokov v mestskej časti Západ ( Hrádok) - ul. Svornosti.  Zo stavebného hľadiska je detské ihrisko navrhované v blízkosti bytového domu č.1, na severnej strane, na pozemku, ktorý patrí mestu. Samotné ihrisko je navrhované do tzv. hracej plochy cca 15 m x 10 m, kde sú použité najobľúbenejšie detské zostavy. Z bezpečnostného hľadiska sa pod preliezky doplnia tzv. dopadové plochy, ktoré sú tvorené štrkodrvou. Pre doplnenie komfortu rodičov, resp. osôb zodpovedných sa za hracie deti, je ihrisko doplnené o lavičku a odpadkový kôš. Hlavným partnerom tohto ihriska je mesto Michalovce, ktoré podporilo celý projekt aj finančne. Realizáciou tohto ihriska sa detičky z tejto oblasti nebudú musieť chodiť zahrať do užšieho centra mesta.

   



Uverejnené: 15.11.2012 16:37:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.