files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla vo vynikajúcej atmosfére porazila Spišiakov a je znova druhá

Hokejisti HK Dukla sú opäť na druhom mieste. Michalovčania totiž vo vynikajúcej atmosfére zdolali Spišskú Novú Ves 5:3 (2:1, 1:2, 2:0) a vrátili sa tak na druhú priečku v tabuľke. Vo vyrovnanom zápase treba povedať nevyhral lepší, ale šťastnejší. O góly Dukly sa postarali dvakrát Drotár, po jednom presnom zásahu pridali Banovský, Žemba a do opustenej brány hostí pečatil víťazstvo Palovčík. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka sa najbližšie predstavia v nedeľu v Detve, doma ich opäť uvidíme v utorok 20. novembra, kedy o 17.00 privítajú Trnavu.

V šlágri 19. kola I. hokejovej ligy medzi tretím a druhým tímom tabuľky sa hral hokej ako remeň. Diváci mohli vidieť ofenzívny prejav z obidvoch strán, keď sa útoky striedali z jednej strany na druhú. Domáci hokejisti opäť nastúpili bez svojho kapitána Šechného a na ich hre to bolo trochu vidno. V prvej tretiny mali viac z hry hosťujúci Spišiaci, no paradoxne Dukla rýchlo viedla o dva góly. Už v 44. sekunde našiel krásnou prihrávkou Kmiť Drotára a pre michalovského kanoniera nebol problém skórovať(1:0). Následne mali hosti ideálnu možnosť vyrovnať, keď hrali presilovku, no Kurali v bráne michalovskej Dukly svojich podržal. V 8. minúte dal o sebe vedieť opäť Jaroslav Kmiť. Ten krásnou kolmicou uvoľnil Banovského a mladík v drese Dukly upravil na 2:0. Hostia mohli odpovedať Vaicom, no čo sa nepodarilo kapitánovi Spišiakov, to napravil F. Novák, ktorý sa presadil po chybe obrany domácich (2:1). Rýchly hokej, bohatý na šance pokračoval naďalej. Najskôr sa mohol presadiť Palovčík a po ňom na Lipovskom stroskotal aj Linet.

Aj druhá tretina priniesla hokej vynikajúcej úrovne. V 24. minúte sa po chybe Šeligu dostal k puku Vaic a po jeho prihrávke sa presadil Kohutiar (2:2). Začínalo sa tak odznova. Jaroslav Kmiť dal o sebe vedieť opäť v 27. minúte, keď počas presilovky spoza brány poslal kolmicu Žembovi, jeho strelu ale Lipovský kryl. O tri minúty neskôr však golman Spišiakov kapituloval. Po vyhratom buly (ktoré vyhral opäť Kmiť) sa k strele dostal Žemba a trafil rovno do šibenice - 3:2. Hostia pridali a do konca druhej časti sa im podarilo vyrovnať, keď počas krátkej presilovky skóroval Prokop (3:3).

V tretej časti sa opäť hral vynikajúci hokej. Vyrovnaný stav nevyhovoval ani jednému tímu a tak Michalovčania, ako aj Spišiaci, chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Priebeh poslednej časti ukázal, že to bude o jednom góle. Ten mohli najskôr streliť hosťujúci Gonda a Smotrila, no obidvaja nevyzreli na domáceho golmana Kuraliho. V 52. minúte najskôr Kmiť nedočiahol na Drotárovu prihrávka a na druhej strane pohrdol pojmom postava zápasu hosťujúci Prokop, ktorý mal na hokejke vedúci gól. Rozhodujúci moment prišiel v 53. minúte. Pri hre štyroch na štyroch vylúčil hlavný rozhodca za napadnutie hosťujúceho Smotrilu a presilovku Dukla využila. Najskôr síce Žembovu strelu zastavila žrďka, no potom sa už pri presilovky päť na štyroch presadil Drotár, ktorý pretlačil puk do siete Spišiakov (4:3). Hostia vrhli všetky sily do útoku a Dukle sa tak otvorila možnosť na brejky. Po jednom z nich, keď krásne prenikol Zorvan, mal rozhodujúci gól na hokejke Šimčák, Lipovský si ale poradil. Hostia sa v čase 58:32 rozhodli k power – play. V útoku ale nič nevymysleli, navyše po úniku Hrubého poslal Palovčík puk do ich siete po piatykrát (5:3). Dukla tak vo vynikajúce atmosfére pokorila Spišskú Novú Ves a vrátila sa na druhé  miesto v tabuľke.

HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves  5:3 (2:1, 1:2, 2:0)
Góly: 1. Drotár (Kmiť), 8. Banovský (Kmiť, Hrubý), 30. Žemba (Kmiť), 54. Drotár (Žemba. Macejka) pres/1, 60. Palovčík (Hrubý) - 14. F. Novák (Smotrila), 24. Kohutia (Vaic), 34. Prokop (Džerenga, Novák) pres/1.
Vylúčení: 6:7, navyše L. Novák (SNV) 10. min. NESP_H. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: T. Orolín - Tornay, Bľanda. Divákov: 1487.

Michalovce: Kurali - Žemba, Hrubý, Vorobel, Š. Rusnák, Šeliga, Chovan, Halapy, Gavura - Drotár, Kmiť, Banovský - Fajčák, Palovčík, Macejka - Zovan. Linet, Čížek - Šimčák.
SNV: Lipovský - Vartonvík, L. Novák, Malina, Horváth, Nitriansky, Vantroba, Vasylyev, Džerenga - Kohutiar, Krempaský, F. Novák, Gonda, Hamrák, Smotrila, Prokop, Findura, Belluš, Vaic.

Ďalší program HK Dukla:
Nedeľa 18. november: Detva - Michalovce (20. kolo)
Utorok 20. november 17.00: Michalovce - Trnava (21. kolo)
Piatok 23. november: Liptovský Mikuláš - Michalovce (22. kolo)
Utorok 27. november 17.00: Michalovce - Topoľčany (23. kolo)
Piatok 30. november: Trebišov - Michalovce (24. kolo)
Nedeľa 2. december 17.00: Michalovce - Senica (25. kolo) 



Uverejnené: 16.11.2012 20:43:17
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.