files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

HC winLand doma na Hlohovec nedočiahol

Hádzanári HC winLand Michalovce po štyroch domácich výhrach tentoraz pred vlastným obecenstvom neuspeli. O ich druhú prehru na domácej palubovke sa totiž postaral Hlohovec, ktorý v Michalovciach triumfoval po výsledku 31:29 (15:13). Michalovčania aj napriek tejto prehre ostali na druhom mieste tabuľky, na ktorom sú o lepšie skóre pred treťou Považskou Bystricou. Na zverencov trénera Ľuboša Hudáka už v stredu čaká ďalší náročný zápas, keď pocestujú na palubovku neohrozeného lídra Tipos Extraligy Prešova.

Michalovčania viackrát narazili na nepriechodnú obranu Hlohovca

Vicemajster vyceril zuby

V 14. kole najvyššej Tipos Extraligy mužov sa stretli dva tímy, ktorým sa v poslednej dobe darilo rozdielne. Zatiaľ čo domáci boli v laufe, keď zvíťazili z posledných šiestich zápasov päťkrát, Hlohovec ako vicemajster v úvode súťaže vôbec nepresvedčil a držal sa na v druhej polovici tabuľky. „Dalo by sa povedať, že plávame. Raz hráme dobre, raz zase zle. Tento zápas nám pre zmenu vyšiel. Stále nás drží nad vodou to, že máme najlepšiu obranu a v kádri máme troch - štyroch hráčov, ktorí to ustrieľajú,“ poznamenal po stretnutí krídelník HC Sporty František Zaťko. Samotný priebeh zápasu tabuľkové postavenie vôbec neukázal. V Michalovciach totiž zverenci trénera Martina Liptáka ukázali svoju silu. Od začiatku kráčali pevne za triumfom a hoci sa domáci hráči k nim viackrát gólovo priblížili, vždy sa našiel niekto, kto vzal zodpovednosť na sebe. Či to už bol vynikajúci golman Olejár, alebo gólovo potentní Holdoš, Ďuriš, či krídelník Zaťko (táto trojica z 31 gólov až 28!!!). Vicemajster tak na horúcej palubovke winLandu zaslúžene triumfoval 31:28 (15:13). „Zlom nastal v tom, že my sme si to dokázali ubrániť, podržal nás aj Dušan Olejár. Domáci sa síce viackrát dotiahli na rozdiel jedného, či dvoch gólov, no nám sa následne vždy podarilo gólovo odpovedať,“ podotkol Zaťko, ktorý sa o výhru svojho celku pričinil trinástimi presnými zásahmi a stal sa tak najlepším strelcom duelu. „Ja to určite tak neberiem, ten počet gólov je totiž relevantný. Ide hlavne o výsledok. Dal som síce trinásť gólov, no v druhom polčase som zahodil niekoľko šancí. Zaplať pán boh však aj za toto víťazstve, keď moji spoluhráči potrestali niekoľko chýb Michalovčanov, ktorí podľa mňa nezvládli niekoľko minútové úseky, kde sme im ušli. Túto výhru sme naozaj potrebovali a keď k tomu pomohli aj moje góly, tak to určite poteší,“ dodal na záver ľavý krídelník HC Sporta.

Nečakaná prehra

Michalovskí hádzanári boli aj vzhľadom k posledným výsledkom viacerými pasovaní za favorita zápasu. V samotnom stretnutí sa však veľmi ťažko presadzovali cez dobrú obranu hostí, za ktorou navyše stál najlepší hráč zápasu brankár HC Sporta Dušan Olejár. Ten viackrát svojich spoluhráčov podržal. „Po našich posledných výhrach som naozaj túto prehru nečakal. Nejaká prehra asi proste musela prísť. Možno je dobré, že prišla práve teraz, pretože sme po posledných výhrach lietali niekde v oblakoch. Teraz spadneme trošku na Zem, čo nám možno pomôže,“ poznamenal po stretnutí zjavne nespokojný hráč winLandu Patrik Hruščák, ktorý v stretnutí zaznamenal deväť gólov.

Patrik Hruščák verí, že táto prehra môže winLandu pomôcť

V obrat veril až do konca

V samotnom priebehu zápasu sa Michalovčanom viackrát podarilo priblížiť k súperovi na jeden, či dva góly. Navyše, v 41. minúte mali zverenci trénera Ľuboša Hudáka ideálnu príležitosť na zmenu priebehu zápasu, keď za stavu 19:21 mali možnosť dvojminútovej presilovky o dvoch hráčov. Tú však premrhali a prehrali ju 1:2. Hostia sa následne dostali na koňa a o niekoľko desiatok sekúnd viedli o päť gólov (20:25). V závere sa síce dvakrát k Hlohovcu priblížili na jeden gól (26:27, 28:29), no hostia si už víťazstvo vziať nedali. „Ja som stále veril v obrat. Chýbala nám však ľahkosť z predchádzajúcich duelov. Vždy, keď sme sa k súperovi dotiahli nám niečo chýbalo. Oni hrali dosť agresívnu obranu, cez ktorú sme sa ťažko presadzovali. Ja som v obrat veril až do konca. Vtedy, keď nám však chýbal posledný krok, prišli technické chyby, straty lopty alebo sme stroskotali na brankárovi Olejárovi,“ uviedol momentálne s deväťdesiatšiestimi gólmi najlepší strelec Tipos Extraligy.

V stredu na palubovke lídra

Tipos Extraliga pokračuje tento týždeň svojim pätnástym kolom. Michalovskí hádzanári v ňom absolvujú duel na palubovke neohrozeného lídra súťaže Tatrana Prešov. Keďže slovenský majster má počas víkendu program v pohárovej Európe (Tatran v sobotu nastúpi v 3. kole pohára EHF na pôde bosnianskeho RK Borac Banja Luka), zápas medzi prvým a druhým tímom Tipos Extraligy sa v prešovskej Handball Aréne odohrá už v stredu 21. novembra. „Čaká nás ďalší ťažký zápas, na palubovke momentálne neohrozeného lídra. Určite urobíme všetko preto, aby sme dosiahli, čo najlepší výsledok, ale bude to sakramentsky ťažké,“ zdôraznil Hruščák, ktorý sa dotkol ešte jednej veci. „Bohužiaľ, opäť na zápas s Prešovom nemáme šťastie. Niektoré tímy s ním vychytili duel vtedy, keď hráči Prešova nastúpia prakticky z autobusu. Tak  potom vyzerali aj výsledky. Tento týždeň budú mať len zápas s nami a počas víkendu pohárové stretnutie. Môžu sa tak na nás dobre pripraviť a stretnutie proti nám bude pre nich vhodnou prípravou na pohárový zápas.“

Výsledky 14. kola Tipos Extraligy

ŠKP Bratislava - Tatran Prešov 24:32 (14:19),  1. MHK Košice - HC Štart Nové Zámky 19:20 (11:9), Slovan Modra - HK Topoľčany 23:23 (7:11), HC winLand Michalovce - HC Sporta Hlohovec 29:31 (13:15).  Považská Bystrica mala voľno.

Tabuľka po 14. kole

1. Tatran Prešov        12 12 0 0 441:308 22
2. HC winLand Michalovce          13 8 0 5
361:321 16
3. MŠK Považská Bystrica
12 8
0 4 330:314 16
4. HC Sporta Hlohovec
12 7
0 6 322:309 14
5. ŠKP Bratislava
13
7 0 5
347:346 14
6. HK Štart Nové Zámky
13 6 0 7
351:383 12
7. HC Topoľčany
13 4 1 8
328:371 9
8. Slovan Modra
12
2
1 9 253:315 5
9.
1. MHK Košice
12 1 0 11 287:353 2

Program 15. kola:

Streda 21. november: Tatran Prešov - HC winLand Michalovce (18.00)
Piatok 23. november: HK Topoľčany - 1. MHK Košice (18.00), HC Štart Nové Zámky - MŠK Považská Bystrica (18.00)
Sobota 24. november: HC Sporta Hlohovec - Slovan Modra



Uverejnené: 19.11.2012 18:01:43 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.