files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovský winLand zdatne vzdoroval neohrozenému lídrovi

Hádzanári HC winLand Michalovce v predohrávke 15. Kola Tipos Extraligy podľa očakávanie nestačili na prešovský Tatran, ktorému na jeho pôde podľahli o šesť gólov 23:29. Výkonom však na horúcej pôde lídra nesklamali a nadviazali na dobré výkony z predošlých zápasov, ktoré ich katapultovali na druhé miesto v tabuľke.

Nedohral. V Prešove ťahún winLandu Lukáš Gamrát zápas po útoku súpera nedohral

S favoritom držali krok

Michalovský winLand nastúpil na stretnutie proti neohrozenému lídrovi nielen bez dlhodobo laborujúceho Sadového, ale aj bez zraneného Petrova, či chorého Frajkora. Aj napriek tomuto citeľnému oslabeniu podali zverenci trénera Ľuboša Hudáka dobrý výkon a hanbu si určite neurobili. Hlavne v prvom polčase dokázali držať s favoritom krok, keď sa viackrát k Tatranu priblížili na jeden, či dva góly. „Z pohľadu nato, v akej zostave sme do Prešova cestovali, sme podľa mňa uhrali dobrý výsledok. Nebyť nevynútených chýb však tento výsledok mohol byť ešte trochu lepší. V prvom polčase sme sa na súpera dotiahli na jeden gól, no ten rázom odskočil. Keby sme tento ich nástup zachytili, mohla by byť po prvom polčase aj remíza a výsledok mohol byť pre nás ešte prijateľnejší,“ poznamenal na margo šlágra 15. kola Tipos Extraligy hráči winLandu Lukáš Gamrát, ktorý konto prešovských golmanov zaťažil ôsmimi presnými zásahmi. „V druhom polčase bol tam priestor, pretože si viac všímali Paťa Hruščáka, a tak som to využíval. Som rád, že som družstvu svojimi gólmi pomohol, no ako hovorím, výsledok mohol byť pre nás ešte trochu prijateľnejší.“  

Petrov skrat si nevie vysvetliť

Práve Gamrát bol v druhom polčase gólovým ťahúňom winLandu, no zápas nedohral. V 51. minúte ho totiž hlavou v prerušenej hre knokautoval domáci Andrej Petro, ktorý si za svoj atak vyslúžil priamu červenú kartu. „Neviem čo sa mu stalo, asi to bol u neho nejaký skrat. Po odpískanom faule na mňa som mu len povedal, nech bude ticho a hrá ďalej. On ma nato knokautoval hlavou,“ ozrejmil nám incident odchovanec sečovskej hádzanej, ktorého mrzí ešte jedna vec. „Je trochu na škodu, že sa už hovoria niektoré „blbosti“. V žiadnom prípade som ho nijak neurazil. Už som počul aj to, ako som mu nadával. To však nie je pravda. Nič také som mu určite nepovedal. Nie som totiž typ hráča, ktorý chce súpera vyprovokovať,“ podotkol ešte Gamrát, u ktorého sa našťastie po ataku slovenského reprezentanta nepreukázala zlomenina nosa. Mrzí ho aj to, že sa mu slovenský reprezentačný pivot za svoj skrat neospravedlnil. „Bol síce za mnou tréner Prešova, ako aj manažér pán Šosták, ktorých ospravedlnenie mi pripadlo veľmi dobre. Andy Petro sa mi však neospravedlnil. Ja sa však na neho za tento počin  nehnevám. Možno som aj ja spravil chybu, keď som k nemu prišiel tak blízko. Beriem to proste ako skrat.“  V poslednom čase sú tak michalovskí hádzanári terčom útokov protihráčov. Po Alexandrovi Ivanovovi z Nových Zámkov, ktorý dostal za fyzický atak na Patrika Hruščáka trest na štyri mesiace a pokutu 200,- eur, si tentoraz nervy na uzde neudržal slovenský reprezentačný pivot Andrej Petro.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.11.2012 13:12:57 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.