files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Sadového návrat sa blíži

Už niekoľko týždňov chýba trénerovi HC winLand Michalovce Ľubošovi Hudákovi ostrá spojka Viačeslav Sadovij. Ukrajinský bombardér pauzuje od druhého kola. Pred zápasom tretieho kola na pôde Nových Zámkov sa nešťastne zranil a následne sa podrobil dvom operáciám ramena. Sadovij je už niekoľko zápasov na lavičke náhradníkov, no jeho pozícia tam je skôr propagačná. To sa však môže v najbližších dňoch zmeniť.

Návrat Sadového na palubovku sa blíži

Nešťastný futbal

Do zápasu tretieho kola Tipos Extraligy, v ktorom Michalovčania cestovali na pôdu Nových Zámkov, ostával jeden deň. Práve počas predzápasového tréningu sa ukrajinskému legionárovi privodilo zranenie ramena, ktoré ho odstavilo na niekoľko týždňov. „Počas tréningového futbalu sme sa zrazili s Jurajom Gécim tak nešťastne, že som si pri následnom páde poranil rameno,“ opísal nám kritickú situáciu Sadovij, ktorý vo winLande pôsobí od jeho účinkovania v Tipos Extralige, čiže druhý rok. Ukrajinský legionár hneď po páde vedel, že je zle. „Pocítil som obrovskú bolesť. Hneď som vedel, že je zle. Spolu s masérom sme putovali k doktorovi. Ten ma hneď „ubezpečil“, že si hádzanú viacero týždňov nezahrám,“ smutným hlasom podotkol ukrajinský bombardér, ktorý v prvých dvoch kolách zaznamenal štrnásť presných zásahov.

Dve operácie ramena

Hneď ako to bolo možné sa ukrajinský legionár podrobil operácii zraneného ramena. Tá dopadla podľa predpokladov. „Bolo to veľmi ťažké. Bolesti neutíchali a všetko sa to upokojilo až niekoľko dní po operácii. Pred niekoľkými týždňami som absolvoval druhú operáciu, pri ktorej mi z operovaného miesta vybrali spevňujúci drôt. Po nej mi doktor povedal, že môžem začať s rehabilitáciou a onedlho budem môcť aj naplno trénovať,“ poznamenal Sadovij. Medzitým michalovský winLand absolvoval dvanásť majstrovských zápasov, po ktorých je v tabuľke na veľmi lichotivom druhom mieste. „Chlapcom to veľmi prajem. Sme dobrá partia a dúfam, že keď sa nám budú vyhýbať zranenia, v tejto sezóne môžeme dosiahnuť nejaký úspech, za ktorý považujem účasť vo Final Four. Toto podujatie ma veľmi láka, a tak by som bol veľmi rád, keby sme na ňom nechýbali.“

Skorý návrat?

V posledných dvoch stretnutiach (doma s Hlohovcom a v Prešove) už bol Viačeslav Sadovij aspoň na lavičke. Tréner Ľuboš Hudák síce vedel, že s ním nemôže počítať, no aj tak mu umožnil aspoň sedieť na lavičke medzi hráčmi. „Ešte to určite nie je také, aby som absolvoval celý zápas. Rameno sa totiž dáva do poriadku dlhšie. Je to však lepšie, ako pozerať na hru chlapcov z hľadiska. Bolo to pre mňa dosť ubíjajúce a som rád, že sa tieto dni pomaly končia. V najbližších zápasoch by som už mohol absolvovať niekoľko minút,“ dodal ukrajinský bombardér, ktorého návrat na palubovku sa tak výrazne blíži. Podľa slov trénera Hudáka by si prvú porciu strávených minút mohol Sadovij odkrútiť v dnešnom domácom stretnutí proti ŠKP Bratislava.

Viačeslav Sadovij v sezóne 2012/2013:

1. kolo: 1. MHK Košice - HC winLand Michalovce  -  10 gólov

2. kolo: HC winLand Michalovce - MŠK Považská Bystrica - 4 góly

14. kolo: HC winLand Michalovce - HC Sporta Hlohovec

15. kolo: Tatran Prešov - HC winLand Michalovce

Peter Brendza



Uverejnené: 30.11.2012 14:34:11 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.