files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Matičnom behu aj olympionička

Po prvýkrát v histórii Matičného behu O štít mesta Michalovce sa na tomto podujatí zúčastnila aj účastníčka olympijských hier. Bola to Trebišovčanka Katarína Berešová. V súčasnosti trénuje v Michalovciach pod vedením trénera a známeho lekára Gabriela Valisku.

Súťažila pod Olympíjskymi kruhmi a tentoraz aj v Michalovciach. Katarína Bérešová skončila piata.

„Na tejto súťaži som štartovala zhruba pred piatimi rokmi. Po iné roky som o tomto čase súťažila na iných behoch. V súčasnosti však trénujem v Michalovciach. Pobyt v tomto meste som si spestrila účasťou na Matičnom behu, ktorý pokladám za vhodnú formu tréningu,“ povedala sympatická 25-ročná bežkyňa. Na tohtoročných Letných olympijských hrách v Londýne zápolila v maratónskom behu. V náročnej konkurencii obsadila 99.miesto. Na jubilejnom 20.ročníku michalovského behu skončila v celkovom poradí piata.  Predstavila sa vo farbách košického klubu Obal servis. Podľa posledných správ v celoslovenskej tlači však táto vytrvalkyňa odišla za prácou do Bratislavy. V hlavnom meste bude súčasne reprezentovať aj jeden z tamojších bežeckých oddielov. Stále ale bude trénovať pod vedením Michalovčana G.Valisku.

Počas behu sa s napätím očakávalo, či bude prekonaný traťový rekord spred šestnástich rokov. Bežec Bohdan Krupa vtedy zvládol vytýčenú trasu za 31 minút a 52 sekúnd. Košičan Tibor Sahajda od začiatku nasadil vysoké tempo. Aj napriek skvelému finišu mu k prekonaniu traťového rekordu chýbali takmer dve minúty. Určenú trať zvládol za 33 minút a 32 sekúnd. „Veľmi som túžil prekonať rekord. Lenže pred niekoľkými dňami som absolvoval Majstrovstvá Slovenska, kde som sa unavil. To ovplyvnilo môj dnešný výkon,“ povedal. Druhý dobehol do cieľa Ukrajinec Orest Babjak pred Jozefom Ivančom z obce Banské pri Vranove nad Topľou. V kategórii dospelých sa predstavilo šesť vekových kategórií. Organizátori vyhlásili poradie na prvých troch miestach vo všetkých vekových kategóriách. Zároveň ocenili piatich najlepších michalovských pretekárov. Všetci účastníci absolvovali po desať okruhov vedúcich pešou zónou. Dovedna ich bolo 64. Na podujatí sa zúčastnili vyznávači atletiky zo Slovenska, Ukrajiny a Maďarska.

Svoje bežecké schopnosti ukázali aj mládežníci. Predstavili sa v deviatich kategóriách. O čo najlepšie výsledky zápolili bežci v žiackom, dorasteneckom a juniorskom veku. Počet účastníkov ovplyvnil štrajk učiteľov na školách. Kým po minulé roky ich bolo okolo dvoch stoviek, v tomto roku prišla asi päťdesiatka súťažiacich. Hlavným organizátorom pretekov bol Atletický klub Michalovce. Prebiehali pod patronátom mesta a Domu Matice slovenskej.

(jan)



Uverejnené: 02.12.2012 08:54:00 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.