files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s treťou výhrou v rade, v utorok privíta Prešov

Hokejisti HK Dukla Michalovce zakončili nedeľňajšou výhrou 4:1 na ľade Považskej Bystrice úspešný týždeň, v ktorom sa až trikrát radovali z výhry. Táto mini víťazná séria je tak najlepšou pozvánkou na utorkové východoslovenské derby, v ktorom Dukla privíta o 17.00 Prešov.

Miloš Palovčík verí v utorkovú výhru

Tretia výhra v rade

Michalovskí hokejisti sa po dvoch výhrach (v Prievidzi 6:5 a doma s Bardejovom 6:4) predstavili na ľade Považskej Bystrice, ktorá v tabuľke okupuje spodné priečky. Dukla nakoniec potvrdila tabuľkové postavenie a z Považia si odniesla po výhre 4:1 všetky tri body. „Musím povedať, že to nebol pekný hokej,“ rozhovoril sa útočník HK Dukla Miloš Palovčík. „V prvej tretine sme rýchlo vyhrávali 2:0, no domácim sa krátko pred koncom podarilo znížiť. Následne sme sa dosť trápili, keď sme nedokázali využiť ani najčistejšie šance. V záverečnej časti sme nedali dva samostatné nájazdy na brankára domácich, ktorý tak svojich držal v hre o body. Potom však Rišo Šechný ukľudnil všetkých tretím gólom. V závere sme ešte hrali päťminútovú presilovku, podobne ako doma proti Bardejovu, a štvrtým gólom sme definitívne zlomili odpor Považanov,“ dotkol sa ešte zápasu strelec druhého michalovského gólu. Michalovčania tak víťazne zakončili úspešný týždeň, v ktorom sa až trikrát radovali z výhry a zaznamenali v ňom deväť bodov. "Síce sme vyhrali tri zápasy v rade, lenže hokej v našom podaní nie je optimálny. Ja si myslím, že nehráme vôbec pekne. Dôležité sú však body a tie získavame. Je dobré, že v tabuľke odskakujeme tým družstvám, čo sú pod nami. Keby sme ešte zlepšili tú hru, bolo by to výborné. Teraz nás čakajú dve ťažké zápasy a uvidíme na čom budeme po nich," podotkol k víťaznej „mini“ sérii center druhého michalovského útoku.  

Týždeň východoslovenských derby

Hokejisti Dukly teraz musia rýchlo zabudnúť na tieto tri výhry, pretože ich už v utorok čaká ďalší duel, v ktorom o 17.00 privítajú Prešov. Ten sa po príchode trénerského matadora Jána Faitha výrazne rozbehol a pomaly začína atakovať prvú štvorku. Navyše už v piatok cestujú na ľad Spišskej Novej Vsi a tak ich tento týždeň čakajú dve východoslovenské derby. „Budú to veľmi dôležité zápasy. Musíme sa najprv sústrediť na Prešov. Ten sa odkedy tam prišiel Ján Faith rozbehol. Jednoducho si treba na nich dať dobrý pozor,“ varuje pred Šarišanmi Palovčík. Dukla Prešovu v poslednom vzájomnom dueli podľahla na jeho ľade 2:6 a tak chcú Michalovčania svojmu súperovi túto prehru vrátiť. „Nám tam posledný zápas absolútne nevyšiel, keď sme podali asi najslabší výkon v tejto sezóne. Máme im teda čo vracať. Verím, že sa nám podarí zvíťaziť a potešíme domácich priaznivcov,“ poznamenal odchovanec popradského hokeja, ktorý v minulých dňoch dostal veľmi lákavú extraligovú ponuku. „Je pravda, že ma oslovil extraligový Martin. Ja som sa však rozhodol ostať. Podľa mňa je lepšie hrať o špicu v prvej lige, ako o posledné miesta v Extralige. K môjmu rozhodnutiu zavážilo aj to, že sa tu vykryštalizoval dobrý tím, ktorý chce niečo dosiahnuť. Martinčania sú síce stále neoblomní, no ja si už v mojom veku nemám čo dokazovať. V Michalovciach som spokojný a dúfam, že sa nám v tejto sezóne podarí nejaký výnimočný úspech,“ dodal na záver útočník, ktorý Extraligu okúsil v drese rodného Popradu, Kežmarku či Žiliny.

Peter Brendza



Uverejnené: 10.12.2012 15:38:31 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.