files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mikuláš Jacečko, fotograf Zemplínu a Tatier

Fotografie Mikuláša Jacečka – „fotografa  Zemplína“, ako býva označovaný, zdobia priestory viacerých inštitúcií na Slovensku i v zahraničí. Trvalý, neúnavný pútnik s citlivou dušou, tlmočiaci svoje pocity a postrehy prostredníctvom fotografií. Z rozsiahlej kolekcie vznikli doposiaľ tri obrazové publikácie:

V roku 2005 vo Vydavateľstve  Matice slovenskej a Neografii, a.s. Martin vyšla obrazová publikácia Meditácie, v roku 2006 vydáva Zemplínska spoločnosť a obec Vinné publikáciu Pod Vinianskym hradom a v roku 2011 vychádza výber z jeho celoživotnej fotografickej tvorby publikácia Anny Ondrušekovej V zrkadle spomienok.

Jeho fotografie sú predovšetkým pohľadom fotografa na región, ktorý mu je najbližší, s citom pre detail a podstatné. Región, obec Vinné sú večným a vďačným námetom, rovnako ako jeho srdcu blízka tatranská krajina. Kresťanské motívy a symboly v časti fotografickej tvorby vychádzajú z tradícii rodiny  a prirodzenej úcty. Reflexie, reminiscencie, meditácie. Slová, ktoré plne vystihujú jeho tvorbu. Milé, dušu hladiace návraty v čase, odraz reality, ako krajina na vodnej hladine. Harmónia, pokoj, pokora, bez dramatizácie. Nemanipulované záznamy, bez zásahu „technických vymožeností“ dnešnej doby. 

Celoživotné rozsiahle fotografické dielo Mikuláša Jacečka nájde priestor na dôstojnú prezentáciu na výstave vo výstavných priestoroch kaštieľa Zemplínskeho múzea v Michalovciach, ktorej tradičná silvestrovská vernisáž sa uskutoční v posledný deň roka – 31.decembra 2012.

 



Uverejnené: 12.12.2012 11:14:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.