files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

WinLand začína odvetnú časť

Už zajtra sa začína odvetná časť Tipos Extraligy hádzanárov. Michalovský winLand nastúpi v jej 19. kole na pôde 1. MHK Košice a jeho hráči si proti tomuto súperovi nič iné, ako tretiu výhru v sezóne nepripúšťajú. Tretí tabuľky odohrá do konca roka okrem stretnutia v Košiciach ešte aj zápas 20. kola, v ktorom v piatok 21. decembra o 18.00 HC winLand privíta Považskú Bystricu. Po tomto kole je na programe vyše mesačná reprezentačná prestávka. Tú vyplní aj každoročný Novoročný pohár za účasti Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska, ktorý sa tentokrát uskutoční v Českej republike. Okrem toho si Slováci zmerajú sily s Alžírskom. Na tieto súboje je nominovaný aj michalovský kanonier a v súčasnosti najlepší strelec Tipos Extraligy Patrik Hruščák.

Víkendovú dvojitú porciu zvládli

Michalovskí hádzanári boli minulý víkend v hre dokonca dvakrát. Najskôr v sobotu zvíťazili v rámci 18. kole Tipos Extraligy na pôde Modry trinásťgólovým rozdielom 34:21 (16:11). Na druhý deň ich čakal súboj osemfinále Slovenského pohára, v ktorom sa predstavili na palubovke prvoligového Martina. Možno mierne podcenenie či druhý víkendový zápas v rade, spôsobil to, že sa winLand v Martine potrápil viac ako čakal, no po výhre 28:23 (14:13) sa nakoniec zverenci trénera Ľuboša Hudáka tešili z postupu do štvrťfinále Slovenského pohára. „Boli to rozdielne zápasy. Na súboj v Modre sme sa sústredili, proste sme nechceli extraligového nováčika podceniť. Od začiatku sme mali zápas v rukách a zaslúžene sme zvíťazili viacgólovým rozdielom. Myslím si, že už do polčasu bolo o našej výhre rozhodnuté. Druhé stretnutie už bolo z úplne iného súdka. Možno prišlo určité podcenenie. Treba povedať, že Martinčania sa na nás dobre pripravili. Diváci im utvorili veľmi dobrú atmosféru, čo ich ešte viac vyhecovalo. V závere sme ale strhli víťazstvo na svoje konto a som veľmi rád, že sme tento ťažký duel zvládli a postúpili do štvrťfinále Slovenského pohára,“ poznamenal po víkendovom dvojzápase kanonier HC winLand Patrik Hruščák, ktorý v týchto dvoch stretnutiach zaznamenal dovedna dvadsaťdva gólov a výrazne tak pomohol nielen k dvom bodom z Modry, ale aj k postupu v Slovenskom pohári.

Do konca roka v hre ešte dvakrát

HC winLand ukončil víťazstvom v Modre prvú polovicu súťažného ročníka Tipos Extraligy. Po polovici súťaže sú zverenci trénera Ľuboša Hudáka na treťom mieste a plnia tak stanovený cieľ, skončiť do štvrtého miesta, ktoré by winLandu následne zaručovalo účasť na záverečnom turnaji Final Four. Michalovčania do konca roka ešte odohrajú dva zápasy, v ktorých sa najskôr, už v piatok predstavia v Košiciach a v poslednom tohtoročnom 20. kole privítajú budúci piatok 21. decembra o 18.00 Považskú Bystricu. „Ostávajú nám dva zápasy a ja verím, že sa s týmto rokom rozlúčime štyrmi bodmi. Nič iné si ani nepripúšťame. Najskôr sa treba sústrediť na duel v Košiciach. Tie sú síce na poslednom mieste, no doma budú určite nepríjemné,“ podotkol v súčasnosti najlepší strelec Tipos Extraligy, pre ktorého to bude vlastné zápas na „domácej pôde“, keďže prevažnú väčšinu svojej kariéry odohral vo svojom materskom klube. „Samozrejme, že to bude pre mňa špecifickejší zápas, ako tie ostatné. V Košiciach som toho prežil dosť, no teraz je mojím zamestnávateľom niekto iný, a tak to musím brať. Treba ale povedať, že na piatkový zápas sa veľmi teším,“ uviedol dvadsaťtri ročný Hruščák, ktorý do Michaloviec prišiel pred touto sezónou práve z 1. MHK Košice.

Reprezentačná pozvánka ho potešila

Po dvoch odohratých kolách preladia hádzanári na reprezentačnú vlnu, na ktorej zostanú až do začiatku februára, kedy je na programe 21. kolo Tipos Extraligy. Táto dlhá prestávka mala slúžiť ako príprava reprezentácie na Majstrovstvá Európy v Španielsku, no tam sa Slováci po vypadnutí s Bieloruskom nedostali. Slovenskí reprezentanti sa aj napriek tomu stretnú a koncom roka odohrajú prestížny duel s reprezentáciou Alžírska. V novom roku ich zase čaká Novoročný turnaj, ktorý sa tentokrát uskutoční v termíne 4. - 6. januára v Českej republike. Pozvánka na tieto stretnutia sa od trénera Petra Dávida ušla aj v súčasnosti najlepšiemu strelcovi Tipos Extraligy a Hruščák si tak opäť oblečie dres s dvojkrížom na prsiach. „Reprezentovať je česť, a tak to beriem aj ja. Pozvánka od trénera Dávida ma veľmi potešila a pokúsim sa nesklamať jeho dôveru. Rád by som si totiž otvoril dvere aj do ďalších nominácii a to sa stane iba vtedy, keď trénera svojimi výkonmi presvedčím,“ uzavrel debatu ľavoruký kanonier winLandu.

Tabuľka Tipos Extraligy po polovici súťaže

1. Tatran Prešov        16 15 1 0 581:415 31
2. HC Sporta Hlohovec          16 11 0 5
459:410 22
3. HC winLand Michalovce         
16 10
0 6 482:430 20
4. ŠKP Bratislava
16 9
0 7 441:426 18
5. MŠK Považská Bystrica
16
8 2 6
445:438 18
6. HK Štart Nové Zámky
16 7 1 8
434:469 15
7. HC Topoľčany
16 5 3 8
414:448 13
8. Slovan Modra
16
2
1 13 358:480 5
9.
1. MHK Košice
16 1 0 15 393:491 2

Program 19. kola

Piatok 14. december: 1. MHK Košice - HC winLand Michalovce (18.00)

Sobota 15. december: MŠK Považská Bystrica - ŠKP Bratislava (18.00), HC Štart Nové Zámky - Tatran Prešov (18.00), HK Topoľčany - HC Sporta Hlohovec (18.00).

Voľno má Slovan Modra.

Peter Brendza



Uverejnené: 13.12.2012 14:33:32 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.